Μεταγραφές: «Φωνές» και «σιωπές», ο ΠΑΟΚ «άνοιξε τα χαρτιά του». Δημήτρης Μπούζας

Από εκεί που δεν είχαν αφήσει ανοιχτές ούτε τις κλειδαρότρυπες των γραφείων τους για να μην «διαρρεύσει» η παραμικρή κίνηση τους, χθες είχαμε μια τελείως διαφορετική εικόνα στα μεταγραφικά του πρωταθλητή Δικέφαλου. Με λίγη προσπάθεια και σχετική προσοχή βλέπεις μπροστά σου απλωμένο έναν μεταγραφικό «τραχανά», με ευκρινέστατες μεταγραφικές προθέσεις και ονόματα υποψηφίων.

Οι μέχρι πρότινος συνήθεις συνειδητές διαρροές προκειμένου να «μετρηθούν» οι αντιδράσεις του κόσμου, παραχώρησαν την θέση τους σε συγκεκριμένες αναφορές ονομάτων, προφανώς με τον ίδιο σκοπό. Είναι αλήθεια πως χθες οι ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, ιδιαίτερα οι φίλα προσκείμενοι προς τον οργανισμό, παρουσίασαν με τα ανάλογα βιογραφικά τους υποψήφιους στόχους, οι οποίοι αυτή τη στιγμή απασχολούν σοβαρά την επιτροπή των μεταγραφών (ειλικρινά δεν γνωρίζουμε ποιοι την αποτελούν) των πρωταθλητών. 

Αφήνοντας στην άκρη την περίπτωση Μεϊτέ όπως και την αντίστοιχη του Μαντί Καμαρά που ακόμη παρουσιάζουν κάποιες ιδιαιτερότητες και δυσκολίες να ανακοινωθούν επίσημα, η λίστα μεγάλωσε και παρουσιάζει νέα ονόματα: Λιβάγια, Μπρέιθγουεϊτ, Χάρτελ. Οι πληροφορίες χαρακτηρίζουν πολύ προχωρημένες, αλλά όχι και οριστικές μερικές συμφωνίες, με συνέπεια όπως προαναφέραμε να μην ανακοινώνονται. Η λίστα λοιπόν φιλοξενεί τον γκολτζή 32χρονο Δανό Μπρέιθγουεϊτ, τον επιτελικό μέσο Χάρτελ και τον Κροάτη επιθετικό Λιβάγια. Οι επίσημες διαρροές ασφαλώς και αποσκοπούν στο να μετρηθεί η αποδοχή ή όχι από την ΠΑΟΚτσήδικη κοινή γνώμη, η απόκτηση τους. Σε αυτό το τελευταίο δεν χωράει καμία αμφιβολία.

Επιπρόσθετα σε κάποιες περιπτώσεις και να υπολογίζει αν υπάρχει το ενδεχόμενο (ή αποσκοπούμενο), κάποιο από αυτά τα ονόματα να μπορεί να καλύψει επικοινωνιακά μια δύσκολη αλλά πολύ πιθανή πώληση παίκτη, την οποία δεν την εγκρίνει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Αυτό το τελευταίο το άκουσα να το προβάλει χθες έμπειρος ρεπόρτερ του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ, ο οποίος χαρακτηριστικά επισήμανε πως μελετώντας τη λίστα περνάει από το μυαλό σου μια υποψία ότι αναζητείται ο… «αντιΚωνσταντέλιας». Ο παίκτης δηλαδή που θα καλύψει το κενό μιας πιθανής πώλησης του χαρισματικού ΠΑΟΚτσή πιτσιρικά. Του οποίου την πώληση με ποσοστό 90%... και βάλε (!) δεν την εγκρίνει ο κόσμος της ομάδας. Δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε τα όποια σενάρια κυκλοφορούν και πιθανολογούνται στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Αυτό όμως θα μπορούσατε να το εντοπίσετε εσείς οι ίδιοι εύκολα παρακολουθώντας συστηματικά τα γραφόμενα ή τα λεγόμενα συγκεκριμένων εκπροσώπων του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ, που διατηρούν άριστες σχέσεις με τους καθ΄ ύλην αρμόδιους. Κι αυτό γιατί εύκολα μπορούν να αποκωδικοποιηθούν αυτά τα μηνύματα που εκπέμπουν, από τη στιγμή που είναι γνωστή η πηγή τους. Συνοψίζοντας ωστόσο τα όσα «διακινούνται» είτε από ανεπίσημες διαρροές, είτε από επίσημες αντίστοιχες, μπορούμε να πούμε πως ο «όλος οργανισμός ΠΑΟΚ» κινείται αυτή τη φορά νωρίς και δεν θα έχουμε ότι τραγικό και αυτοκαταστροφικό συνέβη στις προηγούμενες μεταγραφές. Οι παράγοντες των πρωταθλητών «κάηκαν στο χυλό και προφανώς φυσάνε το γιαούρτι».

Σε αντιδιαστολή δεν βλέπουμε αυτή τη στιγμή τουλάχιστον να υπάρχει έντονη δραστηριότητα, σε κανέναν από τους υπόλοιπους της πρώτης πεντάδας. Ο Ολυμπιακός δεν βιάζεται γιατί έχει μπροστά του αρκετό χρόνο, αλλά και αρκετά συμβόλαια, τα οποία θα πρέπει να τα μελετήσει. Η ΑΕΚ ξεκαθάρισε ότι οι επιπρόσθετες μεταγραφές θα είναι λίγες και ποιοτικές, ενώ ο Παναθηναϊκός παραμένει δέσμιος των αναβολών που δίνει κάθε μέρα ο Μαουρίτσιο Σάρι. Στον Άρη τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, γιατί οι κίτρινοι έχουν ρίξει όλο το βάρος στην δημιουργία μιας νέας βάσης και μιας εσωτερικής ανασυγκρότησης, που θα τους δώσει το δικαίωμα να ξεπεράσουν όχι μόνο τις εντυπώσεις της τραγικά αποτυχημένης χρονιάς που πέρασαν, αλλά και να δημιουργήσουν βάσεις για μια αλλαγή ριζική που την έχει ανάγκη ο σύλλογος.

Εν κατακλείδι μπορούμε να πούμε ότι κάποιες «φωνές» - ακόμη και ζωηρές – ακούγονται από το… στρατόπεδο των πρωταθλητών, ενώ αντίστοιχα οι «σιωπές» στην αντίπερα όχθη, έχουν το δικό τους νόημα και τη δική τους εξήγηση.

https://www.metrosport.gr/metagrafes-fones-kai-siopes-o-paok-anoixe-ta-chartia-toy-983072

 

Μεταγραφές: «Φωνές» και «σιωπές», ο ΠΑΟΚ «άνοιξε τα χαρτιά του». Δημήτρης Μπούζας Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουνίου 06, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.