Το success story του Κιντέρα Ετζούκε Η ιστορία πίσω από την μεταγραφή του στην Χέρενφεν

Ο Κιντέρα Ετζούκε, όπως αποκάλυψε η FORZA απασχολεί σοβαρά τον ΠΑΟΚ για την ενίσχυση στην μεσοεπιθετική γραμμή, με το στόρι του 26χρονου εξτρέμ να παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Ετζούκε ξεκίνησε την καριέρα του στην πατρίδα του, τη Νιγηρία και το 2017 έκανε το μεγάλο βήμα για την Ευρώπη, παίρνοντας μεταγραφή για την Βαλερένγκα στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το 2019, καταγράφοντας 69 συμμετοχές με 15 γκολ και 6 ασίστ, προκαλώντας το ενδιαφέρον της Χέρενφεν.

Κάπως έτσι ξεκίνησε μια ιδιαίτερη ιστορία για τον Νιγηριανό εξτρέμ, αφού ο τρόπος που μετακινήθηκε από την Βαλερένγκα στην ολλανδική ομάδα, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποτελεί ένα success story για τον 26χρονο -πλέον- ποδοσφαιριστή.

Λόγω του υψηλού μισθολογικού κόστους το 2018, η Χέρενφεν αποφάσισε να μην αγοράσει παίκτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης για την σεζόν 2019/2020, όμως αφού ανέλυσαν τον Ετζούκε μέσω της

βάσης δεδομένων του SciSports, αποφάσισαν να κάνουν μια εξαίρεση δαπανώντας 2 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Νιγηριανού εξτρέμ.

Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2019, η Χέρενφεν έψαχνε για έναν εξτρέμ με την ικανότητα να εκτελεί εξαιρετικές επιθετικές ενέργειες, έχοντας ορμή για νίκη και σε μια ηλικιακή κατηγορία που επέτρεψε στην ολλανδική ομάδα να έχει αξία μεταπώλησης. Ο επικεφαλής του Scouting Κάρελ Μπράντσμα βρήκε τον Κιντέρα Ετζούκε στη βάση δεδομένων του SciSports.

Ο Νιγηριανός εξτρέμ πληρούσε όλα τα κριτήρια που είχαν θέσει οι άνθρωποι της Χέρενφεν και μάλιστα θεωρήθηκε παίκτης υψηλών δυνατοτήτων, έχοντας καλύτερη απόδοση στη Νορβηγική Λίγκα.

Στην Χέρενφεν ο Ετζούκε κατέγραψε 29 εμφανίσεις με 10 γκολ και 6 ασίστ, αποτελώντας έναν από τους καλύτερους εξτρέμ του ολλανδικού πρωταθλήματος και έναν χρόνο μετά την μετακόμισή του στην ολλανδική ομάδα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δαπάνησε 12 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του.

Έτσι μέσα σε έναν χρόνο ο Ετζούκε δεκαπλασίασε την αξία του, αφού το καλοκαίρι του 2019 η Χέρενφεν δαπάνησε δύο εκατομμύρια ευρώ και έναν χρόνο αργότερα τον πούλησε στην ρωσική ομάδα, βγάζοντας κέρδος 10 εκατ. ευρώ!

https://inpaok.com/824094/to-success-story-tou-kintera-etzouke/

 

Το success story του Κιντέρα Ετζούκε Η ιστορία πίσω από την μεταγραφή του στην Χέρενφεν Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουνίου 08, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.