Twisters[Είδος: Δράσης, Έπος, Θρίλερ, Καταστροφής, Περιπέτεια].


 Η Κέιτ Κούπερ είναι μια πρώην κυνηγός καταιγίδων, που δεν μπορεί να ξεπεράσει μια παλιότερη τραγωδία που προκλήθηκε από ανεμοστρόβιλο. Τώρα πια μελετάει τα μοτίβα των καταιγίδων από την ασφάλεια του σπιτιού της στη Νέα Υόρκη, αλλά παρασύρεται ξανά σε ανοιχτές πεδιάδες από τον φίλο της, Χάβι, για να δοκιμάσουν ένα πρωτοποριακό σύστημα εντοπισμού. Εκεί, διασταυρώνεται με τον Τάιλερ Όουενς, έναν γοητευτικό και απερίσκεπτο σταρ των social-media, που έχει γίνει διάσημος με τις αναρτήσεις για τις ριψοκίνδυνες περιπέτειες του με το κυνήγι καταιγίδων.

Σκηνοθεσία:

Lee Isaac Chung

Κύριοι Ρόλοι:

Daisy Edgar-Jones … Kate Cooper

Glen Powell … Tyler Owens

Anthony Ramos … Javi

Brandon Perea … Boone

Maura Tierney … Cathy

Sasha Lane … Lily

Harry Hadden-Paton … Ben

David Corenswet … Scott

Tunde Adebimpe … Dexter

Katy O’Brian … Dani

Nik Dodani … Praveen

Kiernan Shipka … Addy

Paul Scheer … αστυνομικός

James Paxton … Cody

Lily Smith … Kayleigh

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Mark L. Smith

Στόρι: Joseph Kosinski

Παραγωγή: Patrick Crowley, Frank Marshall

Μουσική: Benjamin Wallfisch

Φωτογραφία: Dan Mindel

Μοντάζ: Terilyn A. Shropshire

Σκηνικά: Patrick M. Sullivan Jr.

Κοστούμια: Eunice Jera Lee

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Αναμένεται.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Twisters
  • Ελληνικός Τίτλος: Twisters

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Σεναριακή Πηγή

  • Σενάριο (χαρακτήρες): Τουίστερ των Michael Crichton, Anne-Marie Martin.

Παραλειπόμενα

  • Αυτόνομο σίκουελ της εμπορικής επιτυχίας του 1996 από τον Jan de Bont, χωρίς την επιστροφή κάποιου από τους παλιότερους χαρακτήρες. Και πάλι αποτελεί μια συμμαχική παραγωγή για τις Universal Pictures, Warner Bros. Pictures και Amblin Entertainment (με τον Steven Spielberg στην εκτέλεση παραγωγής).
  • Πρώτη στουντιακή ταινία για τον Lee Isaac Chung, τον δημιουργό του ανεξάρτητου Minari (2020). Ενδιάμεσα όμως από αυτές τις δύο ταινίες, είχε ήδη δοκιμαστεί σε υψηλό προϋπολογισμό, σε επεισόδιο της σειράς The Mandalorian.
  • Το 2020 είχε ανακοινωθεί ότι σχεδιάζονταν ριμέικ του Τουίστερ, με τον Joseph Kosinski να συζητάει για την καρέκλα του σκηνοθέτη αλλά και το σενάριο. Το 2022, με τον Joseph Kosinski να μη συνδέεται πλέον με το σχέδιο λόγω της καθυστέρησης που είχε προκύψει, ως υποψήφιοι δημιουργοί πρόβαλαν οι Jimmy Chin και Elizabeth Chai Vasarhelyi, ο Dan Trachtenberg και ο Travis Knight.
  • Το 2021, η Helen Hunt είχε καταθέσει ως πρόταση να δημιουργηθεί ένα σίκουελ αντί για ριμέικ, το οποίο ήθελε να γράψει και να σκηνοθετήσει η ίδια (με τον Daveed Diggs συμπρωταγωνιστή). Το στούντιο απέρριψε την πρόταση της. Η ιδέα όμως του σίκουελ δεν εγκαταλείφθηκε, με κάποια αρχικά σενάρια να θέλουν ως κεντρική ηρωίδα την κόρη του χαρακτήρα της (με πατέρα αυτόν του Bill Paxton). Σε αυτή την εκδοχή η Hunt θα επαναλάμβανε τον ρόλο της. Πριν κι από αυτήν, ήταν ο Bill Paxton που προσπαθούσε επί έτη να σκηνοθετήσει ο ίδιος ένα σίκουελ, επιστρατεύοντας και τη βοήθεια του James Cameron. Αυτό όμως το σχέδιο είχε ακυρωθεί χρόνια πριν φύγει από τη ζωή ο δημοφιλής ηθοποιός.
  • Το φιλμ ήταν να γυριστεί στην Καλιφόρνια, αλλά ένα από τα πράγματα που απαίτησε ο Lee Isaac Chung όταν προσλήφθηκε, ήταν να αλλαχτεί ο τόπος γυρισμάτων με την Οκλαχόμα, που είναι πιο κοντά στον τόπο καταγωγής του. Από σύμπτωση, και στην ταινία των 1990 ο Jan de Bont είχε παρόμοια απαιτήσει και πετύχει το φιλμ να γυριστεί στην Οκλαχόμα.

Μουσικά Παραλειπόμενα

Twisters[Είδος: Δράσης, Έπος, Θρίλερ, Καταστροφής, Περιπέτεια]. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουνίου 27, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.