Το Ευαγγέλιο της Δευτέρας 12 Αυγούστου 2024. Εορτή της Ορθοδοξίας: Οι Άγιοι Φώτιος και Ανίκητος οι Μάρτυρες. Κατά Ματθαίο: Ζητούν σημείο. Το προζύμι των Φαρισαίων και των Σαδουκκαίων. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση.

 


Μελετήστε το Ευαγγέλιο κάθε μέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Κατά Ματθαίο Άγιο Ευαγγέλιο, Κεφάλαιο ΙΣΤ'(16) 1-6

Καὶ προσελθόντες οἱ Φαρισαῖοι καὶ Σαδδουκαῖοι πειράζοντες ἐπηρώτησαν αὐτὸν σημεῖον ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἐπιδεῖξαι αὐτοῖς.
ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπεν αὐτοῖς· ὀψίας γενομένης λέγετε· εὐδία· πυρράζει γὰρ ὁ οὐρανός·
καὶ πρωΐ· σήμερον χειμών· πυρράζει γὰρ στυγνάζων ὁ οὐρανός. ὑποκριταί, τὸ μὲν πρόσωπον τοῦ οὐρανοῦ γινώσκετε διακρίνειν, τὰ δὲ σημεῖα τῶν καιρῶν οὐ δύνασθε γνῶναι;
γενεὰ πονηρὰ καὶ μοιχαλὶς σημεῖον ἐπιζητεῖ, καὶ σημεῖον οὐ δοθήσεται αὐτῇ εἰ μὴ τὸ σημεῖον ᾿Ιωνᾶ τοῦ προφήτου. καὶ καταλιπὼν αὐτοὺς ἀπῆλθεν.

Καὶ ἐλθόντες οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ εἰς τὸ πέραν ἐπελάθοντο ἄρτους λαβεῖν.
ὁ δὲ ᾿Ιησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· ὁρᾶτε καὶ προσέχετε ἀπὸ τῆς ζύμης τῶν Φαρισαίων καὶ Σαδδουκαίων.

Διαβάστε επίσης και δείτε εικόνες από το «εκκλησάκι της Παναγιάς» στην κουφάλα ενός υπεραιωνόβιου πλατάνου στην Παραμυθιά.

Νεοελληνική Απόδοση

Ζητούν σημείο

Και τότε πλησίασαν οι Φαρισαίοι και οι Σαδουκκκαίοι, για να τον πειράξουν, και του ζήτησαν να τους επιδείξει κάποιο σημείο από τον ουρανό.
Εκείνος αποκρίθηκε και τους είπε: «Όταν βραδιάζει λέτε: “Ο καιρός θα είναι καλός, γιατί ο ουρανός είναι φλογοκόκκινος”.
Και το πρωί λέτε: “Σήμερα θα έχουμε κακοκαιρία, γιατί ο ουρανός είναι φλογοκόκκινος και συννεφιασμένος”. Πράγματι, την όψη του ουρανού γνωρίζετε να τη διακρίνετε, τα σημεία όμως των καιρών δε δύναστε;
Μια γενιά κακή και μοιχαλίδα επιζητά σημείο, αλλά δε θα της δοθεί σημείο παρά μόνο το σημείο του Ιωνά». Και αφού τους εγκατέλειψε, έφυγε.

Το προζύμι των Φαρισαίων και των Σαδουκκαίων

Και όταν ήρθαν οι μαθητές στην αντίπερα όχθη, ξέχασαν να λάβουν άρτους.
Και ο Ιησούς τους είπε: «Κοιτάτε και προσέχετε από το προζύμι των Φαρισαίων και των Σαδουκκαίων».

12 Αυγούστου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Φωτίου και Ανικήτου των Μαρτύρων. Διαβάστε και δείτε σε βίντεο για την εορτή του Αγίου Φωτίου και Ανικήτου 12 Αυγούστου.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω για τον βίο, την ομολογία πίστεως μπροστά στον βασιλιά, τα θαύματα κατά τα βασανιστήρια, το μαρτύριο και το Απολυτίκιο των Αγίων Μαρτύρων Φωτίου και Ανικήτου.

Το Ευαγγέλιο της Δευτέρας 12 Αυγούστου 2024. Εορτή της Ορθοδοξίας: Οι Άγιοι Φώτιος και Ανίκητος οι Μάρτυρες. Κατά Ματθαίο: Ζητούν σημείο. Το προζύμι των Φαρισαίων και των Σαδουκκαίων. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Αυγούστου 11, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.