Το Ευαγγέλιο της Τετάρτης 14 Αυγούστου 2024. Τα Προεόρτια της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Προφήτης Μιχαίας. Ο Άγιος Συμεών ο Τραπεζούντιος ο χρυσοχόος. Κατά Ματθαίο: Η διακήρυξη του Πέτρου για τον Ιησού. Ο Ιησούς προλέγει το θάνατο και την ανάστασή του. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση.


 Μελετήστε το Ευαγγέλιο κάθε μέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Κατά Ματθαίο Άγιο Ευαγγέλιο, Κεφάλαιο ΙΣΤ'(16) 20-24

Τότε διεστείλατο τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ ἵνα μηδενὶ εἴπωσιν ὅτι αὐτός ἐστιν ᾿Ιησοῦς ὁ Χριστός.

᾿Απὸ τότε ἤρξατο ὁ ᾿Ιησοῦς δεικνύειν τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ ὅτι δεῖ αὐτὸν ἀπελθεῖν εἰς ῾Ιεροσόλυμα καὶ πολλὰ παθεῖν ἀπὸ τῶν πρεσβυτέρων καὶ ἀρχιερέων καὶ γραμματέων καὶ ἀποκτανθῆναι, καὶ τῇ τρίτῃ ἡμέρᾳ ἐγερθῆναι.
καὶ προσλαβόμενος αὐτὸν ὁ Πέτρος ἤρξατο ἐπιτιμᾶν αὐτῷ λέγων· ἵλεώς σοι, Κύριε· οὐ μὴ ἔσται σοι τοῦτο.
ὁ δὲ στραφεὶς εἶπε τῷ Πέτρῳ· ὕπαγε ὀπίσω μου, σατανᾶ· σκάνδαλόν μου εἶ· ὅτι οὐ φρονεῖς τὰ τοῦ Θεοῦ, ἀλλὰ τὰ τῶν ἀνθρώπων.
Τότε ὁ ᾿Ιησοῦς εἶπε τοῖς μαθηταῖς αὐτοῦ· εἴ τις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ καὶ ἀκολουθείτω μοι.

Διαβάστε επίσης και δείτε εικόνες από τον μαγευτικό βυζαντινό ιστορικό οικισμό της Οσδίνα ή Ουζντίνα στην Θεσπρωτία με τις «πέντε εκκλησίες».

Νεοελληνική Απόδοση

Η διακήρυξη του Πέτρου για τον Ιησού

Τότε διέταξε αυστηρά στους μαθητές να μην πουν σε κανέναν ότι αυτός είναι ο Χριστός.

Ο Ιησούς προλέγει το θάνατο και την ανάστασή του

Από τότε άρχισε ο Ιησούς να δείχνει στους μαθητές του ότι πρέπει αυτός να πάει στα Ιεροσόλυμα και να πάθει πολλά από τους πρεσβυτέρους και από τους αρχιερείς και από τους γραμματείς, και να σκοτωθεί και την τρίτη ημέρα να εγερθεί.
Και αφού τον πήρε κατά μέρος ο Πέτρος, άρχισε να τον επιτιμά λέγοντας: «Ευμένεια σ’ εσένα, Κύριε. καθόλου να μη σου γίνει αυτό».
Εκείνος, αφού στράφηκε, είπε στον Πέτρο: «Πήγαινε πίσω μου, Σατανά. Σκάνδαλο είσαι για μένα, γιατί δε φρονείς τα πράγματα του Θεού, αλλά τα πράγματα των ανθρώπων».
Τότε ο Ιησούς είπε στους μαθητές του: «Αν κάποιος θέλει πίσω μου να έρθει, ας απαρνηθεί τον εαυτό του και ας σηκώσει το σταυρό του και ας με ακολουθεί.

14 Αυγούστου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Προφήτη Μιχαίου και τα Προεόρτια της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας. Διαβάστε και δείτε σε βίντεο ποια γεγονότα δεν γνωρίζουμε για την ζωή και την κοίμηση της Παναγίας.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω για τον βίο, το προφητικό χάρισμα, τα συγγράμματα, τη θανάτωση και το Απολυτίκιο του Προφήτου Μιχαία.

https://www.ekklisiaonline.gr/eyaggelia/evangelio-tetarti-14-avgoustou-2024-proeortia-kimiseos-tis-theotokou/

Το Ευαγγέλιο της Τετάρτης 14 Αυγούστου 2024. Τα Προεόρτια της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Προφήτης Μιχαίας. Ο Άγιος Συμεών ο Τραπεζούντιος ο χρυσοχόος. Κατά Ματθαίο: Η διακήρυξη του Πέτρου για τον Ιησού. Ο Ιησούς προλέγει το θάνατο και την ανάστασή του. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Αυγούστου 14, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.