ΠΑΟΚ: Πώρωση, αποφασιστικότητα, όραμα και… Ντέλιας.Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον μεγάλο αγώνα του ΠΑΟΚ, τι προκύπτει από το ρεπορτάζ και το πρόσωπο που τα συνδυάζει όλα.

Περηφάνια. Αντίσταση. Όνειρο. Κατάκτηση. Κι όπως λένε οι αρχηγοί στις ομιλίες τους πριν τα παιχνίδια: «Δεν θα βγούμε από το γήπεδο αν δεν πάρουμε τη νίκη». Και… «ένα-δύο… τέσσερα». Πάμε ΠΑΟΚΑΡΑ!

Ο ΠΑΟΚ θα είναι και φέτος σε ευρωπαϊκό όμιλο αλλά και ο σημερινός αγώνας με τη Μάλμε είναι και πρέπει να θεωρείται ως αναμέτρηση χωρίς αύριο. Τελικός είναι και ο ΠΑΟΚ με αυτούς τους παίκτες ξέρει καλά να δίνει και να κερδίζει τέτοια ματς. Όταν αυτή η ομάδα είναι με την πλάτη στον τοίχο ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει και σήμερα βιώνουμε μία τέτοια κατάσταση, μία πώρωση για την επιτυχία που θα δώσει συνέχεια.

Υπάρχει όραμα. Μαζί είναι και απωθημένο. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει σε όμιλο του Champions League και η ιδέα αυτή έχει μπει καλά στο μυαλό της ομάδας που δείχνει πολύ αποφασιστική. Απέναντί στους πρωταθλητές Ελλάδας ένα σύνολο που έχει κερδίσει τον σεβασμό μας χωρίς φυσικά να προκαλεί φόβο. Αλίμονο…

Στα ποδοσφαιρικά δεδομένα ο ΠΑΟΚ έμαθε καλύτερα το… μάθημα Μάλμε, μετά και τον πρώτο αγώνα. Μία ομάδα εξαιρετική σε φάση κατοχής ακόμη και απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, ένα σύνολο που δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν να βγάζει ταυτόχρονα το ίδιο καλό αγωνιστικό πρόσωπο όταν χάνει την μπάλα και πρέπει να αμυνθεί. Η όλη ανάλυση από πλευράς τεχνικής ηγεσίας του Δικεφάλου εκεί κατέληξε και εκεί θα δώσει έμφαση: «Προσοχή και απόλυτη συγκέντρωση όταν αμυνόμαστε. Δεν πειράζει, ας μείνουμε και πίσω από την μπάλα και ας περιμένουμε» είναι η πρώτη εντολή, η οποία για εντός έδρας ματς δεν είναι και ό τι πιο εύκολο ή αυτονόητο. Κατά δεύτερο λόγο ο ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει να κάνει κάτι στο οποίο απέτυχε στο πρώτο ματς: Σωστή μετάβαση! Γρήγορη μεταφορά της μπάλας προς την επίθεση χωρίς… βιασύνες και τσαπατσουλιές.

Που είσαι Ντέλια...

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας μετά την καταπληκτική περσινή του σεζόν έφθασε στο «πικ» του την ημέρα που η Σάλτσμπουργκ έδωσε για εκείνον 17,5 εκατομμύρια ευρώ. Από εκεί και μετά… δυσκολεύεται. Το σώμα ζορίστηκε πρώτο. Μέσα σε αυτό το καλοκαίρι έπρεπε να δουλεύει σε άλλους ρυθμούς μετά τη ζημιά που του προκάλεσε ο Βεστράτε. Το μυαλό επηρεάζεται από το σώμα και ο Ντέλιας έχει ξεκινήσει θυμίζοντας παλιότερες σεζόν και όχι την περσινή, όπου ο σπουδαίος αυτός άσος βρήκε και την υπευθυνότητα που χρειάζεται σε κάθε έναν ο οποίος μέσα στο γήπεδο έρχεται πολλές φορές σε επαφή με την μπάλα. Κάπως έτσι και ο νεαρός διεθνής ψάχνει τη φόρμα του.

Δύο λοιπόν τα δεδομένα: Ο ΠΑΟΚ που σήμερα θα βρει 100% τους χώρους, αλλά θα πρέπει να βγάλει τις σωστές επιθετικές μεταβάσεις και ο Κωνσταντέλιας που συνήθως γίνεται εκφραστής και πρωταγωνιστής τέτοιων επιθέσεων, ενώ αυτή την περίοδο βρίσκεται σε φάση όπου ψάχνει τον εαυτό του.

Άρα; Σωστά καταλάβατε! Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας που ξεκινάει σήμερα, αυτός που πολλές φορές τα τελευταία δύο χρόνια καθορίζει με την απόδοσή του το παιχνίδι του ΠΑΟΚ, το φαινόμενο, ο πιο αγαπητός στους ΠΑΟΚτσήδες και στους Έλληνες φιλάθλους μπορεί να γίνει κι απόψε ο παίκτης-κλειδί για την μεγάλη πρόκριση. Ειδικά απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο και τον τρόπο που αγωνίζεται. Σε φάση άμυνας είναι συνεπής και θα πιέσει όσο πρέπει, ακόμη και στο άμεσο repress όταν χαθεί η μπάλα και πρέπει να ανακτηθεί. Το όλο θέμα είναι πώς θα καταφέρει να αξιοποιήσει τους χώρους που θα βρει ο ΠΑΟΚ για να «τρέξει» τους Σουηδούς. Μαζί του, μεγάλη ευθύνη έχει και ο Τάισον, αλλά εγώ για να τον Κωνσταντέλια θέλω να γράψω σήμερα…

Προφανώς και δε φοβάμαι να γράψω κάτι τέτοιο και να τον «φορτώσω» γιατί… δεν νοιάζεται για κάτι τέτοια. Δεν επηρεάζεται ο Κωνσταντέλιας που ναι μεν θα μπει και πάλι για να το διασκεδάσει, μέχρι του ορίου όμως που η ομάδα θα «σκίζεται» για τη νίκη-πρόκριση κι εκείνος θα πρέπει να βάλει πάνω και από τη χαρά του αγώνα, τη μεγάλη σπουδαιότητα της αναμέτρησης.

Ναι! Δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν. Ναι, το καλοκαίρι δεν πήγε όσο καλύτερα θα έπρεπε. Ναι, στα περασμένα ματς έκανε αρκετά λάθη, τραβώντας κατά πολύ τις ενέργειές του. Απόψε όλα είναι διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ «καίγεται», η ομάδα του δίνει τον αγώνα της χρονιάς (μέχρι τον επόμενο) και το σπλάχνο της ξέρει ότι έχει την ευθύνη να βγει μπροστά. Σιγά μη φοβηθεί… Γι αυτά ζει!

Κατά τα άλλα η Τούμπα ξέρει! Εδώ και πολύ καιρό η Τούμπα «παίζει» καλά για την ομάδα την οποία μπορεί να ανεβάζει 20-30-50%. Αλήθεια είναι ότι με ομάδες επιπέδου Μπριζ μπορεί και το γήπεδο να μην φθάνει. Δεν βρισκόμαστε όμως εκεί… Η Μάλμε δεν έχει σύνολο που μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο και οι Σουηδοί το ξέρουν καλά. Η μάχη θα είναι μέχρι τέλους, τους παίκτες του Λουτσέσκου κανείς δεν τους φοβάται στο πνευματικό κομμάτι και μακάρι εκεί να κριθεί η πρόκριση.

https://www.gazzetta.gr/football/champions-league/2361643/paok-porosi-apofasistikotita-orama-kai-ntelias

 

ΠΑΟΚ: Πώρωση, αποφασιστικότητα, όραμα και… Ντέλιας.Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον μεγάλο αγώνα του ΠΑΟΚ, τι προκύπτει από το ρεπορτάζ και το πρόσωπο που τα συνδυάζει όλα. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Αυγούστου 13, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.