Έσβησε το όνειρο… Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε το Champions League σε ένα δύσκολο βράδυ στην Τούμπα

Ήθελε να κάνει το δεύτερο βήμα και να “κλειδώσει” το εισιτήριο. Ήθελε να κάνει ένα ακόμη βήμα, με φόντο την παρουσία στα πλέι οφ του Champions League και βρέθηκε δευτερόλεπτα μακριά από τον στόχο. Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε απόψε το όνειρο, γνωρίζοντας την ήττα με 4-3 από τη Μάλμε.

Το παιχνίδι στην Τούμπα τα είχε όλα, αλλά είχε και μία άσχημη εξέλιξη για τον ΠΑΟΚ, που βρέθηκε δευτερόλεπτα μακριά από την πρόκριση στα πλέι οφ, αλλά είδε τους Σουηδούς να ισοφαρίζουν με έναν απίστευτο τρόπο στο τέλος και να βρίσκουν και ένα γκολ στην παράταση. Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, η Μάλμε ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο ματς και βρήκε το γκολ με τον Νανάσι να σκοράρει μετά από ένα πλάγιο, καθώς βρέθηκε μόνος στην περιοχή και νίκησε τον Κοτάρσκι από κοντά, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει την απάντηση από τα πόδια του Τάισον, που εκτέλεσε μαεστρικά ένα φάουλ από πλάγια θέση και δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο στον Ντάλιν.

Η Τούμπα σηκώθηκε στο… πόδι, όταν ο Κουλιεράκης έπιασε ένα μαγικό σουτ, για να “γράψει” το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ από τα 35 μέτρα και να βάλει φωτιά στο παιχνίδι, αλλά η Μάλμε έβαλε τέλος αμέσως στους πανηγυρισμούς και πάλι με τον Νανάσι, που έκανε το 2-2 με πλασέ στην κίνηση, παρά το γεγονός ότι ο Κοτάρσκι έδειξε αρχικά να διώχνει. Τίποτα δεν είχε τελειώσει… Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τρίτο γκολ για τον ΠΑΟΚ, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να κάνει τη γνωστή του, ωραία κίνηση και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με συρτό σουτ και κάπως έτσι, οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το 3-2 να “σφραγίζει” τις προσπάθειές τους.

Ο ΠΑΟΚ είχε τις στιγμές του και στο δεύτερο μέρος και στο 57′ ο Κουλιεράκης άγγιξε το δεύτερο προσωπικό του γκολ για απόψε, αλλά ο Ντάλιν έβγαλε με τα ακροδάκτυλα την προβολή του και η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι, για να απομακρυνθεί και δύο λεπτά μετά, ο Μουργκ έκανε το σουτ μετά από κάθετη του Κωνσταντέλια, όμως ήταν άστοχος για εκατοστά. Η Μάλμε απείλησε στο 67′, με τον Λάρσεν να σουτάρει και τον Κοτάρσκι να έχει απάντηση, ωστόσο, το φινάλε στην Τούμπα ήταν πολύ πικρό… Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν ένα φάουλ, η μπάλα “κόλλησε” στην περιοχή και στην προσπάθειά του να διώξει, ο Καμαρά την έστειλε στον Ζέτερστρεμ που έβαλε την κόντρα κι έγινε το 3-3. Το παιχνίδι πήγε στην παράταση κι εκεί, οι Σουηδοί ήταν αυτοί που πήραν το εισιτήριο.

Η Μάλμε ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στην παράταση και στο 94′ απείλησε για πρώτη φορά με το σουτ του Μπολίν που πέρασε άουτ, για να φτάσει στο 4-3 πέντε λεπτά μετά. Ο Ζίτερστρεμ έβγαλε έξυπνη κάθετη στον Κρίστιανσεν κι αυτός πέρασε και τον Κοτάρσκι, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να ζητούν φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης που δε δόθηκε. Οι Σουηδοί είχαν μία ακόμη καλή στιγμή με τον Αλί, ο ΠΑΟΚ από τη μεριά του προσπάθησε να βρει το γκολ που θα έστελνε το εισιτήριο στα πέναλτι, αλλά αυτό δεν ήρθε και το φινάλε, βρήκε τους Σουηδούς να πανηγυρίζουν την πρόκριση και τον “Δικέφαλο” να αποχαιρετά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση άδοξα…

Ενδεκάδα με Καμαρά-Οζντόεφ

Είχε δείξει πριν από το παιχνίδι, στις δοκιμές του, πως σκεφτόταν το δίδυμο ΟζντόεφΚαμαρά στα χαφ και τελικά, αυτό επέλεξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Στο τέρμα ήταν ο Κοτάρσκι κι απόψε και στην άμυνα οι ΣάστρεΚεντζιόραΚουλιεράκης και Μπάμπα.

Από εκεί και πέρα, μεσοεπιθετικά προτιμήθηκε και σήμερα να ξεκινήσει ο Κωνσταντέλιας, με τους ΖίβκοβιτςΤάισον και Μπράντον.

Τα λάθη πληρώνονται

Το παιχνίδι στην Τούμπα ξεκίνησε με τους παίκτες του Λουτσέσκου να κάνουν σημαντικά, αβίαστα λάθη και τον Ρουμάνο τεχνικό να ζητάει καθαρό μυαλό. Η Μάλμε -ωστόσο- βρήκε νωρίς το γκολ για να “παγώσει” την Τούμπα, όταν στο 10ο λεπτό μετά από ένα πλάγιο από τα δεξιά, ο Γιάνσον έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω και η μπάλα πέρασε από όλους, για να φτάσει στον αμαρκάριστο Νανάσι, που ήταν μόνος στο δεύτερο δοκάρι και την έστειλε στα δίχτυα.

Η Μάλμε ήταν επικίνδυνη με την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο ΠΑΟΚ έδειξε για μία ακόμη φορά πως είναι μία ομάδα με ποιότητα και στο 21′ ο Τάισον έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με μία πανέμορφη εκτέλεση φάουλ. Ο “Δικέφαλος” κέρδισε ένα φάουλ στα αριστερά, αρκετά έξω από την περιοχή κι ο Βραζιλιάνος το εκτέλεσε απευθείας, για να στείλει την μπάλα σε ένα σημείο όπου δεν είχε περιθώριο αντίδρασης ο Ντάλιν, βάζοντας… φωτιά στην Τούμπα και επτά λεπτά μετά, οι “ασπρόμαυροι” έφτασαν κοντά στο 2-1, όταν ο Μπράντον έκανε ένα γυριστό μέσα από την περιοχή, αλλά ο γκολκίπερ της Μάλμε πρόλαβε και μπλόκαρε.

Μαγικό φινάλε

Το παιχνίδι έδειχνε να μπαίνει στην τελική ευθεία, στο πρώτο μέρος, αλλά οι δύο ομάδες είχαν διαφορετική άποψη. Στο 43′ ο Κουλιεράκης έβαλε μία ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ γκολάρα, όταν είδε την μπάλα να στρώνεται στα πόδια του και σούταρε από τα 35 μέτρα, για να την στείλει στο… παραθυράκι της εστίας του Ντάλιν σε μία απίστευτη στιγμή στην Τούμπα, ωστόσο, η χαρά δεν κράτησε για πολύ… Ακριβώς μετά, η Μάλμε ισοφάρισε άμεσα σε 2-2, με τον Νανάσι να σκοράρει ξανά, με πλασέ στην κίνηση, σε μία φάση όπου ο Κοτάρσκι δεν έβαλε σωστά τα χέρια του και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, δεχόμενος γκολ στην κλειστή του γωνία.

Κι όμως, δεν ήταν αυτό το τέλος. Στις καθυστερήσεις και πιο συγκεκριμένα, στο τέλος του πρώτου μέρος, ο Αντρίγια έβαλε… φωτιά στην Τούμπα, καθώς έκανε ωραία κίνηση και κλείνοντας προς τα μέσα, έπιασε ένα ωραίο συρτό σουτ και έστειλε την μπάλα χαμηλά στη γωνία του Ντάλιν για το 3-2, που ήταν και το τελικό σκορ ενός ημιχρόνου που πραγματικά τα είχε όλα.

Ένα παιχνίδι, πολλά συναισθήματα

Το δεύτερο μέρος, ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να “αγγίζει” το γκολ και να χάνει δύο σημαντικές ευκαιρίες. Αρχικά στο 57ο λεπτό μετά από κόρνερ του Μουργκ, που μπήκε στη θέση του Τάισον που είχε θέμα, ο Κουλιεράκης έκανε με περίεργο τρόπο την προβολή και ο Ντάλιν βρήκε την μπάλα με τα ακροδάκτυλα για να πάει αυτή και στο δοκάρι και δύο λεπτά μετά, ο Μουργκ έκανε το σουτ μετά από κάθετη του Κωνσταντέλια, για να δει την μπάλα να περνάει εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Η Μάλμε απείλησε στο 67′, με τον Λάρσεν να σουτάρει, δοκιμάζοντας το πόδι του και τον Κοτάρσκι να έχει απάντηση και ο Λουτσέσκου έκανε τριπλή αλλαγή, για να βάλει στο ματς τους Σβαμπ, Ντεσπόντοφ και Τσάλοφ, με τον Ρώσο να “συστήνεται” για πρώτη φορά στην Τούμπα και να γνωρίζει την αποθέωση. Δόθηκαν μεγάλες μάχες, η Μάλμε πίεσε για την ισοφάριση και τελικά, το φινάλε έκρυβε νέες, μεγάλες συγκινήσεις. Στην τελευταία φάση του αγώνα, οι Σουηδοί κέρδισαν ένα φάουλ κι αυτό εκτελέστηκε, για να “κολλήσει” η μπάλα στην περιοχή και να διώξει ο Καμαρά, για να βάλει την κόντρα ο Ζέτερστρεμ και να καταλήξει αυτή στα δίχτυα, με το ματς να πηγαίνει στην παράταση.

Και τελικά… παράταση

Ήταν ξεκάθαρο πως στην Τούμπα είχε αλλάξει το μομέντουμ και η ψυχολογία, με τη Μάλμε να μπαίνει πιο αποφασισμένη στην παράταση και τον ΠΑΟΚ να αδυνατεί να δείξει καθαρό μυαλό. Στο 94′ οι Σουηδοί απείλησαν με το σουτ του Μπολίν που πέρασε άουτ, ωστόσο, στο 99′ ήρθε το γκολ. Ο Ζίτερστρεμ έβγαλε έξυπνη κάθετη στον Κρίστιανσεν κι αυτός πέρασε και τον Κοτάρσκι, για να σκοράρει σε κενή εστία και να “παγώσει” την Τούμπα, με τους “ασπρόμαυρους” να φωνάζουν για φάουλ στον Σβαμπ στο ξεκίνημα της φάσης.

Στο 106′ οι Σουηδοί απείλησαν ξανά, με τον Αλί να σουτάρει και τον Κοτάρσκι να έχει απάντηση και από την άλλη, ο ΠΑΟΚ είχε μία καλή στιγμή με τον Καμαρά, που έκανε το σουτ, αλλά είδε τον αντίπαλο γκολκίπερ να μπλοκάρει. Στο 108′ η Μάλμε είχε δοκάρι, σε φάση όπου αρχικά ο Γιόνσον έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κρίστιανσεν ήταν άστοχος με το κεφάλι, ενώ στο 110′ ο Τισουντάλι έκανε ένα γυριστό και η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (Σβαμπ), Καμαρά, Ζίβκοβιτς (Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (Βιεϊρίνια), Τάισον (Μουργκ-Τισουντάλι) και Μπράντον (Τσάλοφ)

Μάλμε (Χέντρικ Ρίντστρεμ): Ντάλιν, Στρίγκερ, Γιάνσον, Ζέτερστρεμ, Μπουσανέλι, Ρικς (Μπολίν), Πένια (Μπεργκ), Γιόνσεν, Νανάσι (Κρίστιανσεν), Τελίν (Ρέσλερ) και Μποτχάιμ (Αλί)

https://www.paok24.com/podosfairo/507873/esvise-to-oneiro-2/

 

Έσβησε το όνειρο… Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε το Champions League σε ένα δύσκολο βράδυ στην Τούμπα Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Αυγούστου 14, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.