Βρε τον Ζαμπάλα… (και τον Σιδηρόπουλο). Ο ΠΑΟΚ έκανε το τρία στα τρία, έχοντας απέναντί του τον Ατρόμητο, τον Ζαμπάλα και τον Σιδηρόπουλο. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.


 Ίσως να ξεκινήσω και εγώ να ξεφωνίζω τον Μάκη Γκαγκάτση για να είμαι της μόδας, όπως έκαναν την 1η αγωνιστικοί οι Παναθηναϊκοί, οι της ΑΕΚ, κάθε αγωνιστική οι του Άρη, μουλωχτά οι Ολυμπιακοί. Αυτό που έγινε βέβαια στο Περιστέρι, ουδείς από αυτούς το έχει βιώσει φέτος ή και γενικά κάποιοι εξ  αυτών. 

Το Περιστέρι προφανώς και είναι ένα γήπεδο που ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται παραδοσιακά και αν του κόψουν πέντε επιθέσεις, του ακυρώσουν κανά γκολ, θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο. 

Το αστείο με τον Ζαμπάλα και τον βοηθό Λιόγκο, ήταν πως φάνηκε πόσο κακοί διαιτητές είναι από το πόσο άγαρμπα το προσπάθησαν. Αυτό που δεν περίμενα, είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος στο VAR. Δεν μπορείς να ακυρώσεις αυτό το γκολ. Είναι σαφές πως ο Μπάμπα παίρνει απλά τον ανοιχτό διάδρομο και ο αντίπαλος παρεκκλίνει του άξονά του και πέφτει πάνω του. Κάποιος θα πει για το κράτημα φανέλας του Ντέλια, αλλά η επαφή είναι τέτοια που δεν έχει καμία παρέμβαση στην φάση. 

Αν ήταν μόνο το γκολ, ίσως να μην έδινα τόσο μεγάλη έμφαση στην διαιτησία. Όμως δεν ήταν μόνο αυτό. Κλέψιμο Σορετίρε ψηλά, ο ΠΑΟΚ βγαίνει τρεις με δύο, κομμένο. Επιθέσεις του ΠΑΟΚ για εύκολο πλεονέκτημα, γυρνούσε τις φάσεις πίσω, τρεις φάσεις οφσάιντ που δεν ήταν, από την πρεμούρα δεν άφηναν τη φάση να τελειώσει. Το γκολ του Ατρομήτου επίσης, ξεκινά από καθαρό φάουλ στον Μουργκ – εκεί αφήνει το πλεονέκτημα και εκεί όταν δεν το κατακτά ο ΠΑΟΚ, δε γυρίζει τη φάση πίσω. Στην επίθεση του Ατρομήτου, ήρθε η φάση του πέναλτι. Και το κορυφαίο στο τέλος, ο Ουάρντα δέχτηκε κάρτα για επεισόδιο και μετά μιλούσε ένα δίλεπτο κάνοντας χειρονομίες. Καμία δεύτερη κίτρινη. Μάλλον ο Σιδηρόπουλος θα παρήγγειλε σουβλάκια εκείνη την ώρα, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Για τον Ζαμπάλα το αφήνω, δεν υπάρχει λόγος να πιστέψω πως θα έπαιρνε τέτοια πρωτοβουλία. Μας είχε δείξει από την αρχή τις προθέσεις του. 

Όμως ο ΠΑΟΚ παιδιά μου, το έχει μάθει το έργο. Την βρήκε τη φάση του, κέρδισε το παιχνίδι. Ο Ντεσπόντοφ το ψωμί του, ο Καμαρά το πρώτο του γκολ με τον δικέφαλο στο στήθος που κατέγραψε και τρίποντο. 

Όμως επειδή είμαστε στην αρχή, ο Λανουά οφείλει να αναλύσει όλες τις φάσεις που έλαβαν χώρα μονόπατα. Να μας εξηγήσει τι μπορεί να έπαθε όλη η διαιτητική ομάδα στο Περιστέρι, μήπως έφταιγε ο αέρας, μήπως συνέβη κάτι ανθρώπινο. Δε ξέρω. Έχει και τη Λειβαδιά να αναλύσει ο άνθρωπος, γιατί αυτό που συνέβη εκεί 

Μου αρέσει πως ο Ζαμπάλας ήθελε να γίνει και διεθνής. Πιο πιθανό είναι πλέον να γίνει διεθνής με την εθνική Ελλάδος και να τον καλέσει ο Γιοβάνοβιτς, παρά διαιτητής. Εκτέθηκε στα μάτια όλων και ίσως θα πρέπει να μελετήσει λίγο τις φάσεις και να ξεκουραστεί κανένα τρίμηνο. 

Ο ΠΑΟΚ έχει το τρία στα τρία πλέον, δύο νέοι έπαιξαν καθοριστικά ρόλο -Σορετίρε, Καμαρά – και παραμένει στη κορυφή μαζί με τον Ολυμπιακό. 

Δεν έπαιξε καλά, δεν κυκλοφόρησε γρήγορα τη μπάλα, αλλά μετά το 20λεπτό έλεγξε την κατάσταση, δεν απειλήθηκε καθόλου, βρήκε την φάση για να σκοράρει και φάνηκε να ελέγχει την κατάσταση. Αν μετρούσε και το πεντακάθαρο δεύτερο γκολ του Ζίφκοβιτς, η σεμνή τελετή θα είχε λήξει νωρίτερα. 

Στο ρόστερ πλέον υπάρχουν Μπακαγιόκο – Κόλεϊ, μάλλον κλείνει ο Χατζηδιάκος και επειδή διαβάζω δεξιά κι αριστερά για άλλη μία μεταγραφή, να πω απλά πως ο ΠΑΟΚ ψάχνει πιτσιρικά για τα χαφ, έτσι ώστε να καλυφθεί για το μέλλον. Κάτι σίγουρο δεν υπάρχει σήμερα. Ούτε ότι θα πάρει, ούτε πως δεν θα πάρει. 

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ενημερώσω για την ανάληψη της διεύθυνσης του Flash 99,4 της Θεσσαλονίκης. Το νέο πρόγραμμα ξεκινά αύριο από τις 6 το πρωί, εγώ με τον Πλιάκο θα ξανακάνουμε την Πίπα της Ειρήνης που κατ εμέ ήταν από τα καλύτερα κόνσεπτ εκπομπής που υπήρξαν και το Football Factory το παίρνει ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου στις 15.00. Το ραδιόφωνο παραμένει ενημερωτικό, απλά οι αθλητικές πινελιές θα ενισχυθούν σημαντικά. 

Σας περιμένω όλους… 

https://www.sdna.gr/podosfairo/1231024_bre-ton-zampala-kai-ton-sidiropoylo

Βρε τον Ζαμπάλα… (και τον Σιδηρόπουλο). Ο ΠΑΟΚ έκανε το τρία στα τρία, έχοντας απέναντί του τον Ατρόμητο, τον Ζαμπάλα και τον Σιδηρόπουλο. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 02, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.