Τελικά ο Ιβάν είναι καλά με τον Ράζβαν; Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τις κινήσεις του εντυπωσιακά. Πλέον ο Λουτσέσκου μπορεί να κοιμάται ήσυχος από την ημέρα βέβαια που θα τους κάνει όλους κομμάτια του γκρουπ. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Η απόκτηση του Ντέγιαν Λόβρεν είναι ο ορισμός της φράσης «το κερασάκι στη τούρτα». Το πακέτο είναι όσο πιο πλήρες γινόταν για μία επιλογή της 11ης του Σεπτέμβρη. Προφανώς θα έχει και τις αδυναμίες της. Απραξία, ηλικία, είναι πράγματα που εύκολα βρίσκεις αναζητώντας την κατάστασή του. Όμως επειδή δεν μιλάμε για έναν τυχαίο παίκτη, απλά εύκολα καλύπτονται.

Ο ΠΑΟΚ είναι η κατάλληλη ομάδα για έναν παίκτη αυτού του επιπέδου ώστε να κλείσει την καριέρα του. Από το να βολοδέρνει σε Σαουδικές Αραβίες ή να επιστρέψει στη χώρα του σε ένα πρωτάθλημα κακό με ξεκάθαρο φαβορί, ο ΠΑΟΚ του δίνει το κάτι παραπάνω. Ομάδα που πρωταγωνιστεί, πρωτάθλημα χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, κοινό απαιτητικό, γενικά μία κατάσταση που δεν θα του υπενθυμίζει πως το τέλος της καριέρας του πλησιάζει.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έχει την πολυτέλεια να έχει στη σύνθεσή του έναν παίκτη εγγύηση, με προσωπικότητα ισχυρή, ακραίες παραστάσεις, που αγωνίζεται ακριβώς στη θέση που έψαχνε και με όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για το παιχνίδι του. Δύναμη, εμπειρία, καλό μπιλντ απ και εξαιρετικό στις επιθετικές στημένες μπάλες.

Στο τέλος της ημέρας, ο ΠΑΟΚ είχε ένα καλό μεταγραφικό καλοκαίρι. Το τάιμινγκ των επιλογών, είναι μία κουβέντα πιο σύνθετη και αφορά όλες τις ελληνικές ομάδες. Εκτός και αν δεν βλέπουμε το πόσο κινήθηκαν όλες τις τελευταίες μέρες. Τουλάχιστον ο ΠΑΟΚ κάλυψε όλες τις ανάγκες του. Θεωρητικά βέβαια σε πρώτη φάση, γιατί το πρακτικό σκέλος δεν ήρθε η ώρα να απαντηθεί. Ψάχνοντας την ένσταση, το μοναδικό που δεν μου αρέσει είναι η έλλειψη κάποιον χαρακτηριστικών στη θέση του φορ. Λέω καμιά φορά μεταξύ σοβαρού και αστείου πως σε κανά τρίμηνο θα παίζει ο Σαμάτα, αλλά μέσα μου ξέρω πως δεν είναι απίθανο.

Τα θετικά είναι πολύ περισσότερα. Ο ΠΑΟΚ νομοτελειακά θα πουλούσε κάποιο από τα πρότζεκτ του, έδωσε αυτόν που ωρίμασε πιο άμεσα και έπιασε τα νούμερα που έπρεπε. Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, αποχώρησε και είναι σίγουρα μία απώλεια για την ομάδα. Όμως ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα πιο γεμάτος από πέρυσι. 

Στους τερματοφύλακες, ο Κοτάρσκι παρέμεινε και είναι ξεκάθαρο νούμερο ένα, ενώ τη θέση του Ζίβκο Ζίφκοβιτς πήρε ο Τσιφτσής ως ένα ανερχόμενο εγχώριο πρότζεκτ. 

Στα μπακ, η μοναδική παρέμβαση είναι αυτή του Γκόμεζ αντί του Ράφα Σοάρες. Ο τελευταίος τίμιος αλλά χωρίς σύγχρονα χαρακτηριστικά, ο δεύτερος φιλόδοξος με σύγχρονα χαρακτηριστικά. 

Στα στόπερ, τη θέση του αόρατου πέρυσι Έκονγκ, πήρε ο Λόβρεν. Ξεκάθαρη αναβάθμιση. Στη θέση του Κουλιεράκη, ήρθε ο Κόλεϊ, ένα παιδί με σταθερότητα στη καριέρα του, χωρίς τραυματισμούς και με αρκετή εμπειρία. Θα δούμε στη διάρκεια πως θα βγει αυτό. Αριθμητικά υπάρχει ένας λιγότερος λόγω της φυγής Νάσμπεργκ αλλά επί της ουσίας και ο Έκονγκ εκτός ήταν πέρυσι. 

Στα χαφ νομίζω πως η αναβάθμιση είναι ξεκάθαρη. Ο Μπακαγιόκο έχει πολύ πιο βολικά χαρακτηριστικά από τον Μεϊτέ, γιατί είναι εξάρι με περισσότερα τρεξίματα. Ο Καμαρά είναι ξεκάθαρα καλύτερη επιλογή από τον Μάρκος Αντόνιο, ενώ το βάθος στις επιλογές παρέμεινε το ίδιο με Σβαμπ – Οζντόεφ και τον Θυμιάνη αντί του Τσιγγάρα. 

Μεσοεπιθετικά έμειναν όλοι, προστέθηκαν ο Σορετίρε και ο Τισουντάλι που παίζει και αριστερά. Ο Άγγλος μάλιστα, θα αποτελέσει την έκπληξη σύμφωνα με όλους μέσα στον ΠΑΟΚ. Τα στοιχεία του είναι εκπληκτικά. 

Στην επίθεση, έμειναν οι δύο περυσινοί, έφυγε ο Τζίμας που δεν είχε ρόλο και ήρθαν Τσάλοφ – Τισουντάλι. Το τι θα δώσουν οι καινούργιοι δεν το γνωρίζω, αλλά ένας στους δύο να πάρει σοβαρό ρόλο ο ΠΑΟΚ είναι αναβαθμισμένος. 

Έγινε δουλίτσα, είχαμε μία μίξη έμπειρων αλλά και πρότζεκτ, ο Ράζβαν είναι ικανοποιημένος και όλα καλά. Ένας Ράζβαν που σύμφωνα με κάποιους φωστήρες βρέθηκε με το ένα πόδι εκτός ΠΑΟΚ. Και ήταν σκοτωμένος με τον Ιβάν. Μάλλον δεν βγήκε στους ευφάνταστους το σενάριο ή η ζαριά. Πείτε το όπως νομίζετε…  

Προφανώς θα χρειαστεί χρόνος για να μπούνε όλοι αυτοί στο καλούπι του Ρουμάνου, θα έχουμε τα κλασικά σκαμπανεβάσματα του Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, όμως θα έρθει η στιγμή που το πράγμα θα στρώσει. Η παρουσία καλού προπονητή, μας δίνει την σιγουριά πως είναι θέμα χρόνου καθαρά η σταθερότητα της ομάδας. 

Για τις αδυναμίες του μοτίβο λειτουργίας, προφανώς και τις γνωρίζουν όλοι. Απλά ήρθε η στιγμή που ο Ιβάν πρέπει να αποφασίσει το πως θα το πάει. Είναι στη δική του διακριτική ευχέρεια πλέον. 

ΥΓ Ποτέ στη καριέρα μου δεν περίμενα πως θα παίζει δεξιός μεσοεπιθετικός και στη πλάτη μου θα είχα τον Βασιλόπουλο να κάνει όβερ λαπ. 

ΥΓ Αυτό που μου την πέφτουν διάφοροι μυστήριοι επειδή κάνω χαβαλέ αρχίζει και μου τη δίνει στα νεύρα. Και κάνω χαβαλέ με κάτι που είχε ηχητικό και δεν αμφισβητείται. Γκορίλα είπε ο άνθρωπος τι να κάνουμε τώρα; Με αυθορμητισμό, με διάθεση για χαβαλέ εκτιμώ και αυτός, αλλά γκορίλα είπε. Αυτό ακούστηκε. Αντί να τσεκάρουνε ποιος άφησε να περάσει αυτό το πράγμα σε βίντεο παρουσίασης, μονταρισμένο και όχι κάπου λάιβ που πολλά μπορεί να συμβούν, βρέθηκε ο κακός Κόλκας που έχει κόμπλεξ. Χρήσιμος εχθρός φαίνομαι είναι η αλήθεια, ειδικά αν το κοινό που απευθύνεσαι κινδύνεψε να μείνει στο δημοτικό. Οι κανονικοί καταλαβαίνουν. 

https://www.sdna.gr/podosfairo/1234141_telika-o-iban-einai-kala-me-ton-razban

 

Τελικά ο Ιβάν είναι καλά με τον Ράζβαν; Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τις κινήσεις του εντυπωσιακά. Πλέον ο Λουτσέσκου μπορεί να κοιμάται ήσυχος από την ημέρα βέβαια που θα τους κάνει όλους κομμάτια του γκρουπ. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 13, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.