Μικρό το κακό…Το ντέρμπι της Τούμπας είχε πολύ ισοπαλία από πριν και μάλλον το έβλεπα όπως ακριβώς εξελίχθηκε πλην των γκολ. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.


 Προφανώς και ο ΠΑΟΚ θα ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Πιστεύω πως θα κέρδιζε κιόλας αν δεν είχε τον τραυματισμό του Τισουντάλι παραμονές του αγώνα. Αυτός προοριζόταν για βασικός. Και αυτό γιατί ο Μαροκινός ήταν ταμάμ για να βρει τα κενά στην άμυνα του Παναθηναϊκού και να παίξει πιο έξυπνα στους χώρους που θα του έδιναν οι αντίπαλοι ή θα δημιουργούσε ο ίδιος.

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου ήταν ξεκάθαρα πιο ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Απλά όταν είχε την ευκαιρία να τον σκοτώσει δεν το έκανε. Και όσο περνούσε ο χρόνος, ο Παναθηναϊκός πατούσε καλύτερα στα γήπεδο.

Το σπάνιο της υπόθεσης, ήταν το γεγονός πως οι τρεις μεσοεπιθετικοί του, δεν είχαν μία καλή στιγμή. Οι αποφάσεις τους ήταν κόντρα στη ποιότητά τους. Και όταν Ζίφκοβιτς, Ντέλιας και Τάισον είναι έτσι, το μηδέν στην επίθεση δεν το λες και απίθανο. Άλλωστε στις μεγαλύτερες φάσεις της ομάδας, ο Σβαμπ ήταν μέσα.

Όταν η επίθεση δεν τραβά, η άμυνα έχει μεγαλύτερη ευθύνη για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Σχεδόν αλάνθαστη οι τρεις στους πέντε. Κοτάρσκι, Μιχαηλίδης και Ότο, κράτησαν καλά και ήταν ο λόγος που έδειχνε ο ΠΑΟΚ καλύτερος. Η διαφορά στην συμμετοχή των τριών στην ανάπτυξη σε σχέση με την τριάδα Ίνγκασον, Ντραγκόφσκι και Γεντβάι ήταν χαώδης.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τις προϋποθέσεις, αλλά έπεσε στην κακή μέρα των μπροστινών του. Τα χάιλάτς του ΠΑΟΚ που ήταν αμυντικά. Η έξυπνη κόντρα του Μιχαηλίδη στον Πελίστρι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και η απόκρουση του Κοτάρσκι στο γυριστό του Ιωαννίδη στο τέλος.

Όλα όσα είδαμε ήταν αναμενόμενα. Αυτό που δεν ήταν, είχε προηγηθεί στο Καραϊσκάκη. Ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟ, μάλλον φεύγουν ικανοποιημένοι από το γήπεδο γιατί είδαν πως αυτή την εβδομάδα ο προβληματισμός μεταφέρεται αλλού. Στον Ολυμπιακό τώρα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πως η απουσία του Φορτούνη και του Ποντένσε, δεν είναι μία αστεία υπόθεση. Και μία ομάδα για να βρει τους ηγέτες της, θέλει χρόνο. Παράλληλα, πολλοί θα πιάσουν στο στόμα τους το κακό ξεκίνημα του Μεντιλίμπαρ στη Σεβίλλη πέρυσι τέτοιο καιρό. Ο Ολυμπιακός δεν είχε Ευρώπη για να πιεστεί και τώρα μπαίνει ο Σατανάς μέσα του.

Ο ΠΑΟΚ παραμένει στη κορυφή, κερδίζει χρόνο για να βάλει τους καινούργιους που μάλλον στον Βόλο θα πάρουν το βάπτισμα του πυρός.

Για την διαιτησία, θεωρώ πως ζήσαμε κάτι σεμιναριακό. Αν κάποιος πιαστεί από κάτι που αφορά αυτή, μάλλον αποκτά γραφικό χαρακτήρα.

https://www.sdna.gr/podosfairo/1235136_mikro-kako

Μικρό το κακό…Το ντέρμπι της Τούμπας είχε πολύ ισοπαλία από πριν και μάλλον το έβλεπα όπως ακριβώς εξελίχθηκε πλην των γκολ. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 16, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.