ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Δύο ανταγωνιστές με κοινούς στόχους, μα διαφορετική αφετηρία

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε αρκετά νωρίς για τους δύο «μονομάχους» της Τούμπας και μάλιστα με διαφορετικό τρόπο για τον καθένα. Ο μεν ΠΑΟΚ μπήκε στην League Phase του Europa League, όμως δεν μπορεί να το θεωρήσει απόλυτη επιτυχία, αφού είχε μπροστά του μια τεράστια ευκαιρία να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο οδυνηρός αποκλεισμός από την Μάλμε προκάλεσε ένα σοκ στον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος πάντως κατάφερε να το διαχειριστεί και να προκριθεί εύκολα απέναντι στην Σάμροκ Ρόβερς.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατάφερε να πετύχει τον στόχο του, που ήταν η πρόκριση στην League Phase ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Την Μπότεφ την απέκλεισε με... περίπατο, κόντρα στον Άγιαξ κατάφερε να «αλώσει» για 2η φορά στην ιστορία του το Άμστερνταμ και τελικά αποκλείστηκε στα πέναλτι, ενώ απέναντι στην Λανς έφτασε σε σπουδαία ανατροπή. Σε αυτό το κομμάτι λοιπόν, το «Τριφύλλι» πήρε πολύ καλό βαθμό.

Εντός των συνόρων όμως, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Εκεί ο ΠΑΟΚ μετράει το «3Χ3», είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και δείχνει με το... καλημέρα την πρόθεσή του να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη είχε το πιο ευνοϊκό πρόγραμμα, όμως έχει μόλις 4 βαθμούς αντί για 9, βρίσκεται στο -5 και καλείται από πολύ νωρίς να καλύψει το χαμένο έδαφος για να μην χάσει από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές την «κούρσα» της κορυφής.

Η διακοπή για τις Εθνικές βρήκε τις ομάδες με εντελώς αντίθετη ψυχολογία, με το «Τριφύλλι» να προέρχεται από την ισοπαλία με την Athens Kallithea στην Λεωφόρο και τον ΠΑΟΚ από το σπουδαίο «διπλό» στο Περιστέρι, με γκολ στο φινάλε. Αμφότερες οι ομάδες μάλιστα έκαναν και μια σημαντική μεταγραφή, με τους «πράσινους» να αποκτούν τον Ουναΐ για την μεσαία γραμμή και τους «ασπρόμαυρους» τον Λόβρεν για την άμυνα. Παίκτες που ο πρώτος με την ταχυδύναμη και το κίνητρό του και ο δεύτερος με την εμπειρία και την ηγετική του προσωπικότητα μπορούν να προσφέρουν πολλά στους δύο συλλόγους. 

Το ντέρμπι πάντως έχει και για τους δύο κομβικότατη σημασία. Ο «Δικέφαλος» θέλει να παραμείνει στην κορυφή και να στείλει ένα... statement, επικρατώντας στο πρώτο τόσο μεγάλο του παιχνίδι στην χρονιά. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη γνωρίζει ότι σε περίπτωση ήττας, το -8 από τον πρώτο κιόλας μήνα είναι μια διαφορά που δεν ανατρέπεται εύκολα και που θα φέρει μεγάλη εσωστρέφεια. Από την άλλη πλευρά, εάν καταφέρει να φύγει από την Θεσσαλονίκη με τη νίκη, θα κερδίσει χρόνο και ηρεμία, θα δει την διαφορά από τους ανταγωνιστές του να μειώνεται και θα δείξει προς πάσα κατεύθυνση ότι και φέτος θα είναι απόλυτα ανταγωνιστικός και θα παλέψει για τον τίτλο.

Στην αναμέτρηση αυτή θα επιστρέψει στην Τούμπα ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ ο Ίνγκι Ίνγκασον, ένας αμυντικός που αγωνίστηκε συνολικά 148 φορές με τους «ασπρόμαυρους» και έφτασε να αποτελεί τον ηγέτη της άμυνας, του οποίου η επιστροφή στην Ελλάδα δεν άρεσε στον κόσμο του «Δικέφαλου». Η αντιμετώπιση που θα έχει από την εξέδρα είναι σίγουρα ένα ερωτηματικό. Παράλληλα, πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ είναι φυσικά και ο Λημνιός, που πέρσι μάλιστα ήταν ο «χρυσός» σκόρερ του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό του Κυπέλλου στην Λεωφόρο, στέλνοντας το ματς στα πέναλτι, για να φτάσουν τελικά οι «πράσινοι» μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου.

Ένα τόσο μεγάλο ματς πάντως δεν θα μπορούσε να μην έχει... ιστορία και στο κομμάτι της διαιτησίας. Αυτός που ορίστηκε ο είναι ο Βίντσιτς, ένας πολύ έμπειρος ρέφερι, που πέρσι σφύριξε τον τελικό του Champions League. Επιλογή σαφέστατα από το «πάνω ράφι», όμως κι αυτός ο ορισμός έχει δημιουργήσει κουβέντα. Ο Σλοβένος άλλωστε είχε διευθύνει ξανά αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Τούμπα στις 3 Νοεμβρίου του 2019, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την ισοπαλία (2-2) με πέναλτι που σφυρίχτηκε στις καθυστερήσεις των... καθυστερήσεων κι άφησε το «Τριφύλλι» με πολλά παράπονα. 

Εν κατακλείδι, το ντέρμπι αυτό θα τραβήξει -δικαίως- όλα τα βλέμματα το Σαββατοκύριακο που έρχεται. Δύο ομάδες με κοινούς στόχους αλλά πολύ διαφορετική αφετηρία, ένας προπονητής που ακόμα... ψάχνει τα πατήματά του, ένας ηγέτης που επιστρέφει ως αντίπαλος στο γήπεδο που λατρεύτηκε, ένας κορυφαίος διαιτητής που «κουβαλά» την δική του προϊστορία και ο αρχιδιαιτητής να αναλαμβάνει τον δικό του ρόλο. Το 90λεπτο στο γήπεδο της Τούμπας προβλέπεται κάτι παραπάνω από «καυτό»!

https://www.sdna.gr/podosfairo/1234437_paok-panathinaikos-dyo-antagonistes-me-koinoys-stohoys-ma-diaforetiki-afetiria

 

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Δύο ανταγωνιστές με κοινούς στόχους, μα διαφορετική αφετηρία Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 14, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.