Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Mια πιο καθαρή ματιά, λόγω διακοπής, στην κατάσταση που βρίσκονται οι διεκδικητές του πρωταθλήματος. Γράφει ο Κ.Βασιλόπουλος.

Αφορμή πήρα, από το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Για να είμαι δίκαιος και ακριβής, όχι από το κλίμα που επικρατεί, αλλά από την άρνηση που εκφράζει μια μικρή μερίδα φιλάθλων. Με αυτό το θέμα (την άρνηση) θα κλείσω το blog, έχοντας όμως γράψει όσα έχω στο μυαλό μου και τις πληροφορίες που έρχονται από τις υπόλοιπες ομάδες.

Έχουμε λοιπόν και λέμε. Ο Πρωταθλητής (το επισημαίνω γιατί νιώθω πως κάποιοι το ξεχνάνε) ΠΑΟΚ, διατήρησε στο ρόστερ του τον πιο hot  όνομα του Εληνικού ποδοσφαίρου, τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Στο εσωτερικό πέτυχε 3 νίκες στις πρώτες 3 αγωνιστικές, αφού κατάφερε να βγει αλώβητος από το «μπλόκο» που του στήσανε στο Περιστέρι. Τονίζω ότι ο Ατρόμητος, δεν είχε καμία σχέση με όσα ο Ζαμπαλάς και η υπόλοιπη διαιτητική παρέα, έκαναν εις βάρος του Δικεφάλου.

Στην Ευρώπη, ο Δικέφαλος εξασφάλισε θέση στο League Phase του Europa League, με κλήρωση που θεωρώ πως του προσφέρει τη δυνατότητα να διεκδικήσει με αξιώσεις την παρουσία του στην επόμενη φάση και εννοώ τους «16» του θεσμού.

Στο ρόστερ, ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει, κατά την εκτίμηση μου πάντα, την καλύτερη μεσαία και επιθετική γραμμή στην Ελλάδα. Με Καμαρά, Οζντόεφ, Σβάμπ, Μπακαγιόκο (τον οποίο σύντομα θα δούμε στους αγωνιστικούς χώρους και θα διαψευστούν οι Κασσάνδες), Τάισον, Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλια, Μουργκ, Τσάλοφ, Τισουντάλι, Τόμας, Σορετίρε και ερωτηματικό τον Σαμάτα που δεν αποκλείεται στο τέλος να παραμείνει στην Τούμπα αν και η προσπάθεια να βρεθεί ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, συνεχίζεται.

Δεκατρείς παίκτες με μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, εμπειρία, παραστάσεις και φλόγα για διάκριση.

Αμυντικά, σαφώς και υπάρχει θέμα. Με απόντα τον Κουλιεράκη και 4 συνολικά στόπερ (Κεντζιόρα, Κόλει, Μιχαηλίδη, Θυμιάνη), ο ΠΑΟΚ διαθέτει ποιότητα αλλά και όχι πληρότητα για μια απαιτητική χρονιά, όπως αυτή που διανύουμε. Εδώ εντοπίζεται το μοναδικό θέμα που δικαιολογημένα προκαλεί ανησυχίες αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανό να ανατρέψει τη συνολική εικόνα της ομάδας, που έτσι κι αλλιώς θα κριθεί για τις επιδόσεις της στα γήπεδα και όχι από θεωρίες και αναλύσεις των φιλάθλων ή ακόμα και των δημοσιογράφων.

Θα ολοκληρώσω την παρουσίαση του ΠΑΟΚ, με τον προπονητή του. Η ομάδα διαθέτει τον καλύτερο προπονητή. Τα διαπιστευτήρια του; Τα δυο ΝΤΑΜΠΛ (το ένα με αήττητο πρωτάθλημα) που κατέκτησε από τον ασπρόμαυρο πάγκο και φυσικά τον τελευταίο τίτλο που οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ, χαρακτήρισαν ως τον πιο μάγκικο στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ένα προπονητή που πολύ θα ήθελαν να έχουν στους πάγκους των ομάδων τους, και οι 3 συνδιεκδικητές του τίτλου και αυτό το γράφω, μετά λόγου γνώσεως. Δεν είναι ώρα να το αναλύσω περισσότερο, αν και θεωρώ ότι δεν γράφω κάποιο μυστικό…

Προχωρώ με τον Παναθηναικό. Πολλές μεταγραφές, ποιοτικό ρόστερ, μεγάλες φιλοδοξίες αλλά και τεράστια προβλήματα. Η εσωτερική κόντρα οπαδών – Αλαφούζου, αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της προσπάθειας μιας ομάδας που ο προπονητής της αμφισβητείται έντονα και ίσως διάγει τις τελευταίες του ημέρες στην Ελλάδα. Αυτό που προκύπτει από την κοινωνία του Παναθηναικού, είναι πως σε ενδεχόμενη ήττα από τον ΠΑΟΚ την Κυριακή, θα υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις. Μια ενδεχόμενη ήττα από τον ΠΑΟΚ θα είναι η αφορμή για την απομάκρυνση του Αλόνσο, καθώς έχουν προηγηθεί ή ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης, η κάτω του μετρίου απόδοση των «πρασίνων» με τον Λεβαδειακό και το στραπάτσο από την Καλλιθέα με τις 26 τελικές στην εστία του Παναθηναικού στη Λεωφόρο.

Προχωράμε με την ΑΕΚ που βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, με ότι αυτό συνεπάγεται για ένα οργανισμό, από την αλλαγή σκυτάλης Μελισσανίδη – Ηλιόπουλου.

Αποκλείστηκε από τα Ευρωπαϊκά Κυπέλλα από την παγκοσμίως άγνωστη Νόα, η εικόνα της στους 3 πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος ήταν μετριότατη και η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Αλμέιδα, αυξάνεται μέρα με τη μέρα, όχι άδικα κατά την άποψη μου.

Το ρόστερ της ενισχύθηκε σε θεωρητικό επίπεδο (κάτι που ισχύει για τον ΠΑΟΚ και φυσικά τις υπόλοιπες ομάδες), αλλά προκύπτουν εσωτερικά ζητήματα (στο τρίγωνο των σχέσεων διοίκησης - προπονητή – παικτών) που δεν ξέρω σε ποιο βαθμό θα επιλυθούν στην διάρκεια της περιόδου. Η αναστάτωση είναι εμφανής, παρά την προσπάθεια που καταβάλλεται να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ολοκληρώνω με τον Ολυμπιακό που έχασε Φορτούνη και Ποντένσε, δυο παίκτες που γνώριζαν καλύτερα από τον καθένα την κουλτούρα της ομάδας και δεν αναπληρώνονται εύκολα. Δεν είχε Ευρωπαικούς αγώνες με αποτέλεσμα να έχουμε εικόνα μόνο από τα 3 παιχνίδια πρωταθλήματος. Έκανε το 3 στα 3 όπως και ο ΠΑΟΚ, χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοση του, σε κανένα παιχνίδι. Ο Μεντιλίμπαρ έχει διάφορα θέματα να διαχειριστεί, ιδιαίτερα με το πλούσιο ρόστερ που του προσέφερε η διοίκηση και κάπου εκεί εντοπίζω ένα θέμα που περισσότερο έχει σχέση με το ένστικτο μου.

Θα προσθέσω πως δεν είναι όλα ρόδινα στον Ολυμπιακό, γεγονός που προκύπτει και από την ανησυχία που εκφράζεται (με μεγάλη προσοχή βεβαίως), από όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Δεν θα ήθελα να φανεί σε κανένα παράξενο το ενδεχόμενο, ο ΠΑΟΚ να αποτελέσει το μοναδικό club που δεν θα αλλάξει προπονητή κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν. Και αναφέρομαι πάντα στις 4 ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Καταλήγω λοιπόν στο εξής συμπέρασμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι πόσο ισχυροποιήθηκε ο ανταγωνισμός αλλά, η άρνηση και η εσωστρέφεια που πολλές φορές έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην ομάδα.

Για το γεγονός ότι δεν έχει αποκτηθεί ένας αμυντικός, δικαιολογία δεν υπάρχει. Το έχω γράψει πολλές φορές, οπότε δεν χρειάζεται να επανέλθω. Το ομολογούμενο κενό στο ρόστερ όμως, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μειώνει την αξία ενός οικοδομήματος, που χτίστηκε με κόπους, βάσανα και αμέτρητα λεφτά.

Εν κατακλείδι, βιώσιμη ανάπτυξη για μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που μόλις πρίν από μερικούς μήνες κατάκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας, προκύπτει από δημιουργική σκέψη και όχι πρόχειρες αναλύσεις που αναδεικνύουν μόνο προβλήματα.

Σε ενδεχόμενη ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου με την απόκτηση ενός αμυντικούς την ποιότητα και τις ικανότητες του οποίου δεν μπορώ να γνωρίζω, ο ΠΑΟΚ θα παρουσιάσει το πληρέστερο ρόστερ σε σύγκριση πάντα με τους αντιπάλους του.

https://www.sdna.gr/podosfairo/1233454_ayto-einai-megalytero-problima-toy-paok

 

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Mια πιο καθαρή ματιά, λόγω διακοπής, στην κατάσταση που βρίσκονται οι διεκδικητές του πρωταθλήματος. Γράφει ο Κ.Βασιλόπουλος. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 10, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.