ΠΑΟΚ: Οι Ιταλοί αποκαλύπτουν ύστατη προσπάθεια για Βιετέσκα (photos&video)




Για επαναπροσέγγιση ΠΑΟΚ και Κάλιαρι κάνουν λόγο ιταλικά ΜΜΕ για τον 27χρονο διεθνή Πολωνό αμυντικό επισημαίνοντας παράλληλα τις όποιες δυσκολίες...

Με τα χρονικά περιθώρια πλέον να στενεύουν επικίνδυνα, καθώς μέχρι σήμερα οι ομάδες που μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα πρέπει να δηλώσουν τις λίστες των ποδοσφαιριστών που θ’ αγωνιστούν σ’ αυτές, ιταλικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επαναπροσέγγιση ΠΑΟΚ και Κάλιαρι με αντικείμενο διαπραγμάτευσης την απόκτηση του Ματέους Βιετέσκα.

Πρόκειται για τον 27χρονο διεθνή Πολωνό, κεντρικό αμυντικό, η περίπτωση του οποίου είχε απασχολήσει τους ανθρώπους του «Δικεφάλου» πρόσφατα αλλά το θέμα του Παντελού Χατζηδιάκου, τους «ανάγκασε» να τη βάλουν στο περιθώριο. Μάλιστα Κάλιαρι και Παλέρμο είχαν έρθει σε συμφωνία για τη μετακίνηση του ποδοσφαιριστή, όμως τελευταία στιγμή ο ίδιος αρνήθηκε να πάει πιστεύοντας πως μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή της Κάλιαρι και να παραμείνει.

Πάραυτα, η ιταλική ιστοσελίδα centrosentrumo.com σημειώνει τα εξής: «Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί για τον Βιετέσκα, αλλά η συμφωνία είναι περίπλοκη» και συνεχίζει: «Κάλιαρι και Πάοκ επιστρέφουν για να ανταγωνιστούν στο μεταγραφικό παζάρι. Αφού ήταν ένα βήμα μακριά από τον Έλληνα κεντρικό Παντελή Χατζηδιάκο, ο οποίος στη συνέχεια δέχτηκε την πρόταση της Κοπεγχάγης, οι Έλληνες μπιανκονέρι με προπονητή τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αναζητούν δεύτερο αμυντικό μετά. την αγορά του Ντόριαν Ομάρ Κόλεϊ, έχουν βάλει στο στόχαστρό τους έναν άλλο παίκτη της Κάλιαρι, τον Πολωνό Ματέους Βιετέσκα.

Υπήρξαν διάλογοι μεταξύ Κάλιαρι και Πάοκ για τον πρώην αμυντικό της Κλερμόν, ο οποίος έφτασε στη Σαρδηνία το καλοκαίρι του 2023. Ωστόσο, η περίπτωση για τον 27χρονο με καταγωγή από τη Βαρσοβία είναι πολύ περίπλοκη και, υπό αυτή την έννοια, η πτυχή που μπλοκάρει την εξέλιξη της συμφωνίας συνδέεται με τη φόρμουλα, όπου οι σύλλογοι δεν έχουν βρει κοινό σημείο ένωσης. Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ θα ήθελε να αγοράσει τον Βιετέσκα, ο οποίος έχει ήδη απορρίψει την Παλέρμο, ως δανεικός με δικαίωμα αγοράς ενώ η Κάλιαρι θα ήθελε ένα είδος μόνιμης απόκτησης συμπεριλαμβανομένης της υποχρέωσης αγοράς. Δύσκολη λοιπόν η κατάσταση για πιθανή μεταγραφή του Βιετέσκα στην Ελλάδα, με τον ίδιο τον ΠΑΟΚ να μη δείχνει διατεθειμένος να ανταποκριθεί και με τις προθεσμίες να είναι πολύ σφιχτές και σε ό,τι αφορά τις λίστες της UEFA».

Από κοντά και η αντίστοιχη tuttomercatoweb.com σύμφωνα με την οποία: «Κάλιαρι, υπάρχουν διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης για τον Βιετέσκα. Η φόρμουλα θα αποφασιστεί. Ο ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης συνεχίζει να εξερευνά την ιταλική αγορά για την ενίσχυση της ομάδας. Στο στόχαστρο ο Ματέους Βιετέσκα, αμυντικός της Κάλιαρι και της εθνικής Πολωνίας. Μένει να αποκρυπτογραφηθεί η φόρμουλα που θα δομηθεί: είναι εφικτός ο δανεισμός με δικαίωμα εξαγοράς, ακόμα κι αν ο νησιωτικός σύλλογος θέλει να τον πουλήσει οριστικά. Τα μέρη διαπραγματεύονται αυτή τη στιγμή, με την ελληνική αγορά να κλείνει σε μόλις μια εβδομάδα. Υπάρχει λοιπόν αρκετός χρόνος για να επιτευχθεί συμφωνία.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Βιετέσκα βρισκόταν ένα βήμα μακριά από την Παλέρμο, με την Κάλιαρι να έχει ήδη αποδεχτεί. Υπήρξε απόλυτη συμφωνία μεταξύ των μερών, αλλά η απόφαση του αμυντικού ήταν να παίξει τα χαρτιά του στη Serie A, αφού είχε μπει βασικός στο Κύπελλο Ιταλίας κόντρα στην Καραρέζε και την πρώτη μέρα του πρωταθλήματος με τη Ρόμα. 180 λεπτά που ήταν μοναδικά, δεδομένου ότι κόντρα στον Κόμο έμεινε ενενήντα λεπτά στον πάγκο, ενώ κόντρα στη Λέτσε δεν κλήθηκε καν.

Φτάνοντας το καλοκαίρι του 2023 από την Clermont, έναν γαλλικό σύλλογο, ο Wieteska χρησιμοποιήθηκε είκοσι δύο φορές την περασμένη σεζόν: είκοσι στη Serie A και δύο στο Κύπελλο Ιταλίας. Τώρα, μάλιστα, θα μπορούσε να υπάρξει μια νέα περιπέτεια στην Ελλάδα, στον σύλλογο που κατέκτησε το πρωτάθλημα».

 

ΠΑΟΚ: Οι Ιταλοί αποκαλύπτουν ύστατη προσπάθεια για Βιετέσκα (photos&video) Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 04, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.