Πρωινός Τύπος (2/10): «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξεπεράσει την αφλογιστία. Ο ρόλος του Κωνσταντέλια...»


Κάτω τα χέρια από τον «Ντέλια»

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Είναι αντικειμενικά δεδομένο ότι με τις δυο ήττες και μια ισοπαλία στους τελευταίους τρεις αγώνες, ο ΠΑΟΚ περνά μια δύσκολη αγωνιστική, αλλά και ψυχολογική περίοδο. Βέβαια παρ’ ότι διανύσαμε δυο αγωνιστικούς μήνες, κυρίως με Ευρωπαϊκά ματς, θεωρούμε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για οποιονδήποτε να βγάλει συμπεράσματα και να καταλήξει στη δική του ποδοσφαιρική λογική στις αρχές Οκτωβρίου! 

Επίσης είναι σχεδόν αδύνατο να κρίνουμε οποιονδήποτε νεοαποκτηθέντα παίκτη ιδίως όταν αυτός έχει προστεθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Είναι εύλογο και αναμενόμενο ωστόσο, πολλοί από εμάς, είτε είναι φίλαθλοι, δημοσιογράφοι ακόμη και αυτοί που κατέχουν θέση στον Δικέφαλο, να εξωτερικεύουν συναισθήματα και να καταθέτουν απόψεις που σήμερα είναι αρνητικές. Και μεις οι ίδιοι δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα κύματα των άσχημων εντυπώσεων που προκαλούν ανάλογα συναισθήματα. 

Όμως για το καλό της ομάδας, του Δικεφάλου του Βορρά, κάπου πρέπει να μπει μια τελεία. Για μας στον ΠΑΟΚ υπάρχει ένα κεφάλαιο που κάθε μέρα που περνάει, η αξία του αυξάνεται, η ποιότητά του βελτιώνεται και η αποτελεσματικότητά του, κατά τη γνώμη μας, θα κατατεθεί αυτή την ποδοσφαιρική χρονιά. Αναφερόμαστε στον Γιάννη Κωνσταντέλια ή «Ντέλια». Έναν ποδοσφαιριστή που βρίσκεται 11 χρόνια στον ΠΑΟΚ. 

Από 10 ετών έως στα 21 που είναι σήμερα πραγματοποίησε και συνεχίζει να πραγματοποιεί μια αέναη προσπάθεια προκειμένου να ανεβάσει την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του στο μέγιστο δυνατό. Θεωρούμε σχεδόν αυταπόδεικτο, ότι ο Ντέλιας έχει βελτιώσει τα χαρακτηριστικά του σε τέτοιο βαθμό ώστε ο ΠΑΟΚ πολύ δύσκολα θα μπορέσει να τον κρατήσει για πάνω από ένα χρόνο. Άποψή μας ήταν ότι στις δυο τελευταίες ήττες ο παίκτης ήταν αυτός που ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα. 

Ενέργειες ευρωπαϊκού επιπέδου που δημιούργησαν στην ομάδα την αίσθηση ότι διαθέτει έναν επιθετικογενή μπαλαντέρ, έγιναν φάσεις υψηλής ποιότητας και … ένα γκολ! Αυτό το ένα γκολ και οι ευκαιρίες που δε μετουσιώθηκαν, προξένησαν μια παράδοξη, δύστροπη αντίδραση σε βάρος του. Για μένα ως δημοσιογράφος που ακολουθεί τον ΠΑΟΚ για πολλά χρόνια, αυτή η αντίδραση, τα σχόλια και οι κατακρίσεις που διαβάζουμε κυρίως στο ιντερνετικό δίκτυο δε μας απογοητεύουν, αλλά μας γεμίζουν απορίες σε μεγάλο βαθμό. 

Ο Ντέλιας είναι η ψυχή του ΠΑΟΚ. Το παρόν και ελπίζουμε το μέλλον. Τον αγαπά και τον σέβεται όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα. Η βελτίωση του είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Η πιο προωθημένη θέση από τον Λουτσέσκου ωφελεί τον ίδιο αλλά κυρίως την ομάδα. Είναι ένας παίκτης που τώρα αναμένεται να δείξει και να επιδείξει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τα προτερήματά του. 

Απαγορεύεται για το καλό κυρίως της ομάδας και λιγότερο του παίκτη η οποιαδήποτε πολλαπλή αρνητική αναφορά στον ποδοσφαιριστή. «Έχασε το γκολ, καταδίκασε σε ήττα τον ΠΑΟΚ…». Δυστυχώς, έχουμε γίνει «μάρτυρες» των παραπάνω συμπεριφορών που δεν έχουν καμία θέση στην ομάδα. Αντιλαμβανόμαστε την πικρία . Όμως αυτή δεν πρέπει να μετουσιωθεί σε εχθρό της ομάδας. 

Στα δύσκολα ο ΠΑΟΚ χρειάζεται επιπλέον συμπαράσταση. Όσο για τον Ντέλια… δε τον φοβόμαστε. Δεν είναι πλέον ταλέντο είναι παίκτης που προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ και όσο περνά ο καιρό θα προσφέρει περισσότερα. Χιλιόμετρα μέσα στο γήπεδο κάνει (ήταν ο πρώτος την Κυριακή) ευκαιρίες δημιουργεί, στη θέση του εκτελεστή βρίσκεται συχνά και πιστεύουμε ότι η επιτυχία είναι μπροστά του. 

Ο κόσμος και μεις πρέπει να βοηθήσουμε την ομάδα στις δύσκολες στιγμές και να «ρίξουμε» το μπαλαντέρ Κωνσταντέλια μέσα στο γήπεδο με ασπίδα την υποστήριξη της θύρας της… Τούμπας αλλά και όλων των σχολιασμών που γεμίζουν αυτοπεποίθηση έναν παίκτη. Γιατί μπορεί να είναι ο καλύτερος αλλά πάντα χρειάζεται τον ασπρόμαυρο κόσμο δίπλα του.

https://www.metrosport.gr/kato-ta-cheria-apo-ton-ntelia-1052780


ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ - SPORTDAY

 Να μην μπερδεύουμε πράγματα και καταστάσεις. Ο ΠΑΟΚ  ήταν κυρίαρχος στην αναμέτρηση. Έπαιξε σε γενικές γραμμές ποδόσφαιρο κυριαρχίας και είχε καθαρά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η στατιστική κατέγραψε δύο δοκάρια για τους γηπεδούχους και κάμποσες κλασικές ευκαιρίες. Η ομάδα του Λουτσέσκου ηττήθηκε γιατί δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε. Μεγάλο θέμα για τους πρωταθλητές με δεδομένο ότι κάτι ανάλογο είχε γίνει και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ που είχε μακράν την πρώτη επίθεση πέρσι στην χώρα, φέτος δυσκολεύεται να σκοράρει και να μετουσιώσει την υπεροχή του στο γήπεδο σε νικηφόρο αποτέλεσμα. Το πρόβλημα δεν είναι για να πέσει ολόκληρος ο ΠΑΟΚ στα πατώματα αλλά δεν είναι και ευκαταφρόνητο... Μπορεί να είναι και συγκυριακό. Αν δεν είναι τότε υπάρχει πρόβλημα. Ο Λουτσέσκου θα πρέπει να βρει τρόπους ώστε να διευκολύνει τη ομάδα του να ξεπεράσει την αφλογιστία... Εκείνο που φαίνεται να έχει κάνει αφορά τον τρόπο που διαχειρίζεται τον Κωνσταντέλια. Αποφάσισε να δώσει στον νεαρό διεθνή περισσότερες αρμοδιότητες στο παιχνίδι. Να τον φέρει στον άξονα του γηπέδου και πιο κοντά στη μεγάλη περιοχή των αντιπάλων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βρίσκεται συχνότερα σε θέση βολής. Στον βαθμό που αποκτήσει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, θα λυθεί και το επιθετικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ.

https://www.sdna.gr/podosfairo/1240462_proinos-typos-2/10-den-axiopoioyntai-ioannidis-mpakasetas-o-paok-prepei-na

Πρωινός Τύπος (2/10): «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξεπεράσει την αφλογιστία. Ο ρόλος του Κωνσταντέλια...» Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 02, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.