ΠΑΟΚ: Γιατί η επιστροφή του Μπράντον κάνει τον Λουτσέσκου να χαμογελά? Περίπου 7 εβδομάδες παρέμεινε στα... πιτς ο Μπράντον Τόμας, σε ένα μομέντουμ που φάνταζε άκρως απαραίτητος για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος έχει κάθε λόγο να χαμογελά, βλέποντας πως ο Ισπανός είναι στο δρόμο της επιστροφής!

Λένε πως όταν χάνεις κάτι, το εκτιμάς. Υπερβολή, δεκτό! Αλλά η απώλεια του Ισπανού επιθετικού σε εκείνο το μομέντουμ αποδείχθηκε μεγάλο πλήγμα για τον ΠΑΟΚ. Στις 22 Αυγούστου και συγκεκριμένα στο ματς με την Σάμροκ Ρόβερς, ο Μπράντον αποχώρησε υποβασταζόμενος κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου. Νωρίτερα είχε δεχθεί ένα σκληρό μαρκάρισμα, το οποίο δεν του επέτρεψε να συνεχίσει στο τελευταίο ημίωρο του παιχνιδιού.

Το πρόβλημα τραυματισμού που αποκόμισε αποδείχθηκε πολύ πιο σοβαρό από την πρώτη, αρχική διάγνωση. Μπορεί οι εξετάσεις του Ισπανού να ήταν καθαρές, ωστόσο, υπήρχαν ενοχλήσεις. Κάθε φορά που δοκίμαζε να μπει σε ρυθμούς, ο πόνος έκανε την εμφάνισή του. Εξετάσεις, κόντρα εξετάσεις, θεραπείες στην πισίνα. Και το διάστημα απουσίας του έμπειρου επιθετικού έγραψε ήδη 9 ματς εκτός3 στην Ευρώπη και 6 στην Ελλάδα.

Ήταν σαφές πως άπαντες εντός του ΠΑΟΚ περίμεναν το διάστημα της διακοπής, γνωρίζοντας πως θα ανεβάσει ρυθμούς προκειμένου να είναι έτοιμος με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Από την Δευτέρα, ο 29χρονος στέλνει ενθαρρυντικά μηνύματα, βγάζοντας το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης. Τα εντατικά του Μπράντον «γεννούν» ελπίδες να προλάβει το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην OPAP Arena και κάνουν τον Ραζβάν Λουτσέσκου να χαμογελά.

Μπορεί ο Ισπανός να μην είναι ο φορ - εκτελεστής που έχει κάποιος στο μυαλό του, ωστόσο, το στυλ παιχνιδιού του έχει «κουμπώσει» τόσο καλά με το σύνολο, αποτελώντας βασικό πυλώνα στο πλάνο του Λουτσέσκου. Ο Ισπανός τρέχει ακατάπαυστα, πιέζει κάθε δευτερόλεπτο παρουσίας μέσα στο γήπεδο, ανοίγει χώρους για τους συμπαίκτες του και παίζει με αυταπάρνηση και πάθος. Και προφανώς σε αυτήν την φάση, είναι ο επιθετικός που βρίσκεται με τους υπόλοιπους στο γήπεδο με κλειστά μάτια. Σε ένα μομέντουμ που τόσο ο Τσάλοβ όσο και ο Τισουντάλι θέλουν χρόνο. Χρόνο για να αφομοιώσουν το στυλ του Λουτσέσκου αλλά και χρόνο για να μάθουν να παίζουν για το σύνολο. Και ειδικά όταν μιλάμε για τη θέση του φορ, αυτό μόνο εύκολο δεν είναι...

Μετά την θριαμβευτική επικράτηση του ΠΑΟΚ επί της Σάμροκ Ρόβερς (4-0), που ουσιαστικά σφράγισε την πρόκριση των ασπρόμαυρων στους ομίλους του Europa League, ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε μία από τις σπάνιες ονομαστικές αναφορές, εξήρε τον Μπράντον Τόμας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: 

«Θέλω να ξεχωρίσω τον Μπράντον. Αυτό που του έλειψε ήταν απλά το γκολ. Αλλά σε όλα τα άλλα ήταν τέλειος. Το πώς έτρεξε, το πώς μάρκαρε, το πώς πίεσε, πως σωστά κινούνταν στον χώρο. Έτρεξε αδιάκοπα, έφερε ποιότητα στο παιχνίδι μας, εκμεταλλεύτηκε χώρους. Ναι, ξεχώρισα το στυλ του Μπράντον. Ναι όλοι ήταν καλοί, τι μπορώ να πω για τ' άλλα παιδιά, τον Κωνσταντέλια, τον Ζίβκοβιτς, τον Ότο που βοήθησε στο πρώτο κομμάτι της ανάπτυξης, στα αμυντικά χαφ που έβγαλαν δουλειά, τον Τάισον, όλα τα παιδιά αλλά ναι ο Μπράντον για μένα ξεχώρισε...».

Στο διάστημα της απουσίας του, ο Ρουμάνος τεχνικός αναφέρθηκε εκ νέου στον Ισπανό και με μία ατάκα τα είπε όλα: «Μας λείπουν οι κινήσεις του, αυτές που έχει δημιουργήσει...». Αναμφίβολα, ο ανταγωνισμός είναι πιο μεγάλος από ποτέ για τον Μπράντον, που γνωρίζει ότι έχει χάσει έδαφος αλλά… έρχεται έτοιμος για όλα. Και επί του παρόντος, έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Και αυτό σίγουρα το γνωρίζει από πρώτο χέρι ο Λουτσέσκου.

Δεν ήταν άλλωστε τυχαία η άρνηση του Ρουμάνου τεχνικού να παραχωρηθεί ο Μπράντον Τόμας το καλοκαίρι, παρά τις «σειρήνες» που υπήρχαν από την Τουρκία για τον Ισπανό φορ. Όταν το θέμα τέθηκε -όπως ήταν λογικό- εις γνώσιν του Λουτσέσκου, έκλεισε εν τη γενέσει του. Το «γιατί» μπορεί εύκολα να το αντιληφθεί ο καθένας... 

https://www.sdna.gr/podosfairo/1244692_paok-giati-i-epistrofi-toy-mpranton-kanei-ton-loytseskoy-na-hamogela

 

ΠΑΟΚ: Γιατί η επιστροφή του Μπράντον κάνει τον Λουτσέσκου να χαμογελά? Περίπου 7 εβδομάδες παρέμεινε στα... πιτς ο Μπράντον Τόμας, σε ένα μομέντουμ που φάνταζε άκρως απαραίτητος για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος έχει κάθε λόγο να χαμογελά, βλέποντας πως ο Ισπανός είναι στο δρόμο της επιστροφής! Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 15, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.