Ο Γκόμεζ έχει θράσος, αλλά και μέλλον… To πρώτο δείγμα γραφής του 21χρονου αριστερού μπακ του ΠΑΟΚ!

Το «αν» δεν παίζει ρόλο ούτε στη ζωή, ούτε κατ’ επέκταση στο ποδόσφαιρο. Και ξεκινάμε με τα δυο «αν» που αφορούν τον Τζόναθαν Γκόμεζ και την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, για να τα αφήσουμε πίσω μας και να επικεντρωθούμε σε όλα τα υπόλοιπα.

Αν είχε αποφύγει τον λανθασμένο και «άτσαλο» τρόπο με τον οποίο μπήκε στη φάση με τον Γιαννιώτα και υπέπεσε σε πέναλτι, η συζήτηση για τον 21χρονο Αμερικανό θα ήταν διαφορετική. Το ίδιο ισχύει στην περίπτωση που ο Λεβαδειακός είχε προηγηθεί με την εκτέλεση πέναλτι, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι του βάρους της ενδεχόμενης απώλειας βαθμών θα βάρυνε αρκετά τον Γκόμεζ λόγω του πέναλτι στο οποίο υπέπεσε.

Ο Γκόμεζ ήταν ένας από τους δέκα νέους ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στην ενδεκάδα σε σχέση με την αναμέτρηση απέναντι στη Στεάουα, λίγες ημέρες νωρίτερα, στο πλαίσιο του Europa league. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε σχεδόν ολικό ροτέισον, με τον Γκόμεζ να παίρνει θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, έχοντας μπροστά του τον (επίσης νεοφερμένο) Σόλα Σορετίρε.

Ενα στοιχείο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο είναι πως από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, και ειδικά στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, ο Τζόναθαν Γκόμεζ αποτέλεσε σημείο αναφοράς του παιχνιδιού και του τρόπου με τον οποίο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να φέρει τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή του Λεβαδειακού. Η μπάλα πήγαινε συνεχώς στα αριστερά, με τον Γκόμεζ να αναζητά τρόπο να δημιουργήσει καταστάσεις και να συνεργαστεί κυρίως με τον Σορετίρε που αγωνιζόταν μπροστά του. Ο Γκόμεζ προσπάθησε να βγει μπροστά, δεν «κρύφτηκε», έδειξε να έχει ποδοσφαιρικό θράσος και να προσπαθεί να γίνει σημείο αναφοράς του ΠΑΟΚ, σε μια βραδιά που αρκετά πράγματα δεν του βγήκαν.

Εγινε πρωταγωνιστής μιας σημαντικής ευκαιρίας του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο όταν και με σουτ απείλησε την εστία του Λεβαδειακού, με τον Γκαραβέλη να μπλοκάρει τη μπάλα σε σουτ που επιχείρησε ο Αμερικανός όταν η μπάλα του στρώθηκα μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο θερμικός του χάρτης δείχνει έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε όλο το μήκος της αριστερής γραμμής, έχοντας καλές επιστροφές – οι οποίες σίγουρα θα κριθούν πιο «πειστικά» σε αναμετρήσεις στις οποίες ο αντίπαλος θα έχει μεγαλύτερη διάθεση να επιτεθεί από ότι ο Λεβαδειακός.

Η ισορροπία στον αριθμό πασών στις δυο μεριές του γηπέδου (είχε από 21 πάσες πάνω και κάτω από τη μεσαία γραμμή) είναι κάτι αναμενόμενο, με τα ποσοστά επιτυχίας να μην έχουν μεγάλη απόκλιση καθώς μέτρησε 88% κάτω από τη μεσαία γραμμή και 75% πάνω από αυτή. Η αδυναμία του να μπορέσει να ολοκληρώσει κάποια από τις συνεργασίες που είχε για να φέρει τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή είναι κάτι καταγεγραμμένο, σε μια βραδιά που λίγα πράγματα πήγαν καλά στον ΠΑΟΚ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, πριν τις «διορθωτικές» κινήσεις στις οποίες προχώρησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο δεύτερο μέρος.

Είναι δεδομένο πως οι απαιτήσεις του ΠΑΟΚ από τον Γκόμεζ είναι υψηλές με το πρώτο δείγμα να είναι ενός ποδοσφαιριστή που έχει τη διάθεση να δημιουργήσει και να πάρει πρωτοβουλίες, σε μια πρωτοεμφανιζόμενη ενδεκάδα, που ίσως δεν ξαναδούμε από τον Ραζβάν Λουτσέσκου καθώς καταρτίστηκε με βάση και τα δεδομένα των διαδοχικών αναμετρήσεων.

Πηγή: FORZA

https://www.paok24.com/podosfairo/518840/o-gkomez-echei-thrasos-alla-kai-mellon/

 

Ο Γκόμεζ έχει θράσος, αλλά και μέλλον… To πρώτο δείγμα γραφής του 21χρονου αριστερού μπακ του ΠΑΟΚ! Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 15, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.