Ήταν παλικάρι, έχασε στις λεπτομέρειες. Ο ΠΑΟΚ κοίταξε στα μάτια τον Παναθηναϊκό, “λύγισε” στο τέλος με 93-96

Εξ ορισμού ένας αγώνας αυτού του ΠΑΟΚ, κόντρα σε αυτόν τον Παναθηναϊκό, ήταν κάτι παραπάνω από δύσκολος. Η ομάδα του Μάσιμο Καντσελιέρι και στα 40 λεπτά, κοίταξε στα μάτια τους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας, έχασε πολλά ριμπάουντ και αρκετές βολές, τον ανάγκασε να κρατήσει τον Ναν στο παρκέ 35:11 πριν από “διαβολοβδομάδα”, τον εξέθεσε στην άμυνα και στο τέλος, στις λεπτομέρειες, ηττήθηκε με 93-96.

Ήταν ένα ακόμα βήμα μπροστά για τη νέα ομάδα του “Δικέφαλου του Βορρά” μετά τα δύο διπλά με Περιστέρι και Λίμπουργκ, κόντρα σε έναν αντίπαλο, που οποιαδήποτε σύγκριση περιττεύει. Ο Μπάρτλεϊ είχε 20 πόντους και 7 ασίστ, ο Ρέινολντς είχε επίσης 20 πόντους και 5 ασίστ, ενώ για τον Παναθηναϊκό, ο Ναν είχε 27 πόντους, ο Λεσόρ 17  και στην 4η περίοδο, βγήκαν μπροστά Παπαπέτρου, Γκριγκόνις και Γκραντ που είχε δύο μεγάλα σουτ στο τέλος. Μόνο χαμόγελα αφήνει αυτός ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της σεζόν και παρότι έχασε σήμερα, έχει και πάλι πολλά κέρδη…

Ο αγώνας: 

Ο Καντσελιέρι ξεκίνησε χωρίς εκπλήξεις, με Ρέινολντς, Μπάρτλεϊ, Περσίδη, Κρούζερ και Άπσον, με τον Περσίδη να μη μπορεί να ακολουθήσει τον Ναν και να επιτρέπει στον Αμερικανό να βρει ρυθμό με συνεχόμενα λέι απ. Ο ΠΑΟΚ είχε τις απαντήσεις από την επίθεση και με τρίποντο του Κρούζερ, προηγήθηκε με 11-6, αλλά ο Ναν ήταν ασταμάτητος (14-15). Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλά διαβασμένοι στην επίθεση τους, έτρεχαν όποτε έβρισκαν την ευκαιρία και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο 22-21.

Ο Μήτογλου που ήρθε από τον πάγκο έδωσε λύσεις για τον Παναθηναϊκό (24-25), αλλά με τρίποντα από Κατσίβελη, Παπαδάκη, ο ΠΑΟΚ πήγε στο 30-25. Ο Αταμάν επιστράτευσε τη δυνατή του πεντάδα, βάζοντας και τον Σλούκα, ο Μπράουν ήταν ξεκάθαρο ότι έψαχνε ρυθμό, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» συνέχισε να έχει πολύ καλές επιλογές στην επίθεση (36-32). Η επιστροφή του Ναν, έδωσε ξανά δύναμη στην περιφέρεια των Πράσινων και ο Αμερικανός μαζί με τον Λεσόρ (16 και 10 πόντοι αντίστοιχα), έκλεισαν το ημίχρονο στο 42-44.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο συγκεντρωμένος από τον Παναθηναϊκό και με τρίποντα από Μπάρτλεϊ, Περσίδη και όμορφη προσπάθεια του Ρέινολντς πήγε στο +6 (52-46). Ο Παναθηναϊκός τα περίμενε όλα στην επίθεση του από τον Ναν, ενώ με γκολ-φάουλ του Μπάρτλεϊ, ο ΠΑΟΚ έμεινε μπροστά (57-53). Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να έχουν λύσεις, με Κατσίβελη, Χέντερσον, Ρέινολντς, πηγαίνοντας πρώτη φορά στο +7 (65-58). Ο Χέντερσον πήρε πρωτοβουλίες δημιουργικά και εκτελεστικά (70-62), με το τρίτο δεκάλεπτο να τον βρίσκει στο 70-64.

Ο Παναθηναϊκός πίεζε πολύ στο ριμπάουντ, βρίσκοντας δεύτερες επιθέσεις και με Ναν άχαστο ως τότε και Λεσόρ, ισοφάρισε σε 72-72. Με τρίποντα από Παπαπέτρου και Γκριγκόνις, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο 73-78, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει κάποιες λύσεις με βολές από Μπάρτλεϊ, Άπσον (77-82). Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα 5-0 μετά από τάιμ-άουτ του Καντσελιέρι, με Χέντερσον-Ρέινολντς (83-84), ο Μπάρτλεϊ έκανε το 85-86, αλλά σε εκείνο το σημείο, ένα τρίποντο-μαχαιριά του Γκραντ για το 85-89 και ένα ακόμα του Γκριγκόνις, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των πράσινων (85-92). Ο Κρούζερ μείωσε σε 88-92, η άμυνα βγήκε, ο Ρέινολντς πήγε στο λέι απ (90-92), αλλά εκεί μίλησε και πάλι ο Γκραντ, ο οποίος με πολύ δύσκολο σουτ, ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι (90-94). Ο Μήτογλου με δύο βολές έκανε το 90-96 και ο Παπαδάκης με τρίποντο, διαμόρφωσε το τελικό 93-96.

Δεκάλεπτα: 22-21, 42-44, 70-64, 93-96

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

https://www.paok24.com/mpasket/518391/itan-palikari-echase-stis-leptomereies/

 

Καντσελιέρι: «Περήφανος για την ομάδα μου»

Στη μαχητικότητα των παικτών του στάθηκε ο Ιταλός προπονητής


Περήφανος για το γεγονός ότι οι παίκτες του πάλεψαν μέχρι το φινάλε απέναντι στον Παναθηναϊκό, δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚΜάσιμο Καντσελιέρι.

Ο Ιταλός τεχνικός ευχαρίστησε τον κόουτς Αταμάν για το γεγονός ότι στις δικές του δηλώσεις τόνισε ότι ο Δικέφαλος άξιζε τη νίκη με τον τρόπο που έπαιξε.

Συγκεκριμένα ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε:

«Ευχαριστώ τον κόουτς Αταμάν γι’ αυτά που είπε για τον ΠΑΟΚ. Εμείς προσπαθήσαμε πολύ για τη νίκη. Ξέρουμε καλά το επίπεδο του Παναθηναϊκού. Στο τέλος έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ, εμείς δεν κάναμε αυτά που έπρεπε.

Είμαι όμως περήφανος για την ομάδα μου γιατί παλέψαμε ως το τέλος και αυτό δείχνει ότι θα έχουμε ένα καλό μέλλον».

https://www.paok24.com/mpasket/518417/kantselieri-perifanos-gia-tin-omada-moy/

Ήταν παλικάρι, έχασε στις λεπτομέρειες. Ο ΠΑΟΚ κοίταξε στα μάτια τον Παναθηναϊκό, “λύγισε” στο τέλος με 93-96 Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 12, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.