Μισογεμάτο το ποτήρι για τον ΠΑΟΚ.Μια ήττα στην Τούμπα και μάλιστα από τον Αρη, δεν είναι μικρό θέμα για τον ΠΑΟΚ. Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος.

Δικαίως θεωρείται γκέλα και χαλά (πρόσκαιρα θεωρώ), το καλό κλίμα που έχει δημιουργήσει η ομάδα με τις εμφανίσεις της και την πορεία της, το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Βλέποντας το ποτήρι μισοάδειο, μένεις στην ήττα και βυθίζεσαι στην εσωστρέφεια και τον αρνητισμό (δικαιολογημένος ως ένα σημείο) που γεννά. Εγώ προτιμώ να δω το ποτήρι μισογεμάτο και να εστιάσω στην εμφάνιση του ΠΑΟΚ και την προσπάθεια που καταβλήθηκε για να φτάσει η ομάδα στη νίκη.

Με αυτοπεποίθηση, καθαρά επιθετικό πλάνο και αρκετό πάθος, ο ΠΑΟΚ έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του, δημιουργώντας ευκαιρίες για γκολ που όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει. Μια φυσιολογική εξέλιξη στο παιχνίδι, θα ήταν να προηγείται ο Δικέφαλος στο ημίχρονο με 2-0.

Δεν θα μιλήσω ούτε για ατυχία με αφορμή τα δυο δοκάρια, ούτε για τίποτε άλλο. Εστιάζω στην έλλειψη προσαρμογής των δυο φορ. Του Τσάλοφ περισσότερο και του Τισουντάλι λιγότερο. Αυτό που λείπει από τον ΠΑΟΚ και φέτος (για την ώρα), είναι το εύκολο γκολ που είθισται στο ποδόσφαιρο να έρχεται από τα φορ.

Για να αποφύγουμε παρεξηγήσεις, δεν αμφισβητώ την αξία ούτε του Τισουντάλι, ούτε του Τσάλοφ. Ωστόσο αμφότεροι δεν έχουν καταφέρει να προσαρμοστούν στα αγωνιστικά δεδομένα της ομάδας και να υπηρετήσουν το ρόλο τους, βγάζοντας τα κάστανα από τη φωτιά, όταν απαιτείται.

Ήταν το μόνο στοιχείο που έλειψε από τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Αρη. Ούτε η αυτοπεποίθηση έλειψε, ούτε κάτι άλλο. Ναι, θα μπορούσαν ρόλο στο σκοράρισμα να έχουν και ο Κωνσταντέλιας (ο πιο φιλότιμος τόσο στο παιχνίδι της Κωνσταντινούπολης όσο και στην Τούμπα) και οι υπόλοιποι περιφερειακοί ή τα χαφ αλλά κακά τα ψέματα, σε παιχνίδια όπως αυτό με τον Αρη, το γκολ που ξεκλειδώνει την αντίπαλη ομάδα και αλλάζει τη ροή ενός αγώνα, έρχεται από τα φορ.

Ανάλογο πρόβλημα, αντιμετώπισε και πέρσι ο ΠΑΟΚ. Το έλυσε μοιράζοντας το παιχνίδι (αντίστοιχα και τα γκολ) στους περιφερειακούς επιθετικούς, τα χαφ ακόμα και τους αμυντικούς. Έχω την αισιοδοξία και την βεβαιότητα πως φέτος, όχι μόνο θα γίνει κάτι ανάλογο με πέρσι αλλά, θα ξεκλειδώσουν κάποια στιγμή, τόσο ο Τισουντάλι όσο και ο Τσάλοφ, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ έχασε την Κυριακή τρεις βαθμούς και πληγώθηκε το γόητρο του. Τα παιχνίδια με τον Αρη έχουν τη σημασία και αυτό δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε. Είναι ένα τοπικό ντέρμπι με τις ιδιαιτερότητες του. Όπως ιδιαίτερο ήταν για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πως πέρσι, όχι μόνο κατέκτησε τον τίτλο, το πέτυχε και το πανηγύρισε μέσα στο Χαριλάου, γράφοντας χρυσή σελίδα ιστορίας που θα μνημονεύεται για δεκαετίες.

Με την ήττα, ο Δικέφαλος «ισοφάρισε» τις γκέλες που έκαναν νωρίτερα μέσα στη σεζόν, ο ΟΣΦΠ και η ΑΕΚ. Ο Παναθηναικός έκανε περισσότερες είναι η αλήθεια. Το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος και μόλις ξεκίνησε. Θα το πω για άλλη μια φορά και ας θεωρούν κάποιοι ότι είναι υπερβολή. Ο χρόνος είναι σύμμαχος του ΠΑΟΚ και θα διαπιστώσουμε στην πορεία, με την προσαρμογή των δυο φορ και την πλήρη ενσωμάτωση παικτών όπως οι Μπακαγιόκο, Κόλεϊ, Λόβρεν, ακόμα και του νεαρού Σορετίρε.

https://www.sdna.gr/podosfairo/1239877_misogemato-potiri-gia-ton-paok

 

Μισογεμάτο το ποτήρι για τον ΠΑΟΚ.Μια ήττα στην Τούμπα και μάλιστα από τον Αρη, δεν είναι μικρό θέμα για τον ΠΑΟΚ. Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 01, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.