Η επόμενη μεγάλη πώληση στον ΠΑΟΚ - Όρισε την τιμή ο Ιβάν Σαββίδης! του Λάζαρου Γεωργίδη. Κάνει τρομερή σεζόν στην Τούμπα και στον Δικέφαλο ήδη ετοιμάζονται από τώρα για την αποχώρησή του, με μία υπερήφανη πώληση.

Μια ρετρό ιστορία, από εκείνες που αρέσκονται οι αναγνώστες να διαβάζουν όταν έχει κλείσει το μεταγραφικό παράθυρο, φέρνει σήμερα το sportdog. Γιατί οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν τις μεταγραφές τους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, με την ελευση του Γιρί Παβλένκα αλλά η... κολώνια με τον 32χρονο άσο κρατάει από το καλοκαίρι του 2017!

Ο διεθνής Τσέχος τερματοφύλακας, που έμεινε για μια γεμάτη 7ετία στη Βέρντερ Βρέμης και έφτιαξε πολύ καλό όνομα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, είχε απασχολήσει τον ΠΑΟΚ ήδη από το 2016 και το 2017 έφτασε κοντά στην απόκτησή του! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Τον χειμώνα τού 2015 βρέθηκε στον ΠΑΟΚ ο Λούμπος Μίχελ, που είχε (και έχει) σε όλη την Ευρώπη ποδοσφαιρικές άκρες. Με αποτέλεσμα ήδη από το καλοκαίρι του 2016, που ο 24χρονος Παβλένκα πήγε με μόλις 300.000 ευρώ στη Σλάβια Πράγας, ο Δικέφαλος να έχει δείξει ενδιαφέρον για τον νεαρό τότε άσο. Οι Θεσσαλονικείς μέσω του Μίχελ συνέχισαν να τον παρακολουθούν και να βλέπουν την πρόοδό του στη Σλάβια, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι τού 2017 να βρεθούν στην πόρτα της για να τον αποκτήσουν!

Τότε, όμως, ήταν που εμφανίστηκε η Βέρντερ Βρέμης στο προσκήνιο και δεν είχε αφήσει περιθώριο στον ΠΑΟΚ: Και πολλά χρήματα έδωσε στη Σλάβια (3+ εκατ. ευρώ) και το αγωνιστικό κίνητρο για έναν παίκτη να βρεθεί στη Bundesliga ήταν μεγάλο. Με αποτέλεσμα ο Παβλένκα να μην έρθει, τότε, στη Θεσσαλονίκη.

Ήρθε, όμως, τώρα και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Γιατί ο Αντώνης Τσιφτσής θα είναι έτοιμος σε 10-15-20 μέρες, αλλά το πρόβλημα των κοιλιακών-προσαγωγών είναι σύνθετο και μπορεί να βρεθεί ξανά στα πιτς ο Έλληνας άσος. Για αυτό αποφασίστηκε να έρθει ο 32χρονος Τσέχος, που έχει εμπειρία από το top επίπεδο και, αν χρειαστεί, μπορεί να γίνει και Νο1 στην 11άδα.

Προφανώς δεν λέμε να βρεθεί στον πάγκο ο Κοτάρσκι αν είναι υγιής - Ο 24χρονος άσος βρίσκεται μακράν στην καλύτερη φάση της καριέρας του στον ΠΑΟΚ καθώς δεν είναι μόνο οι αποκρούσεις, αλλά και το πόσο καλός είναι με την μπάλα στα πόδια. Άρα πόσο καλά οργανώνει από πίσω τις επιθέσεις του Δικέφαλου - Ο Κοτάρσκι είναι case study για τους ανθρώπους τού ΠΑΟΚ για το πώς να βρισκουν καλού και εξελίμους παίκτες, να τους παίρνουν με σχετικά λιγα χρηματα, να τους εντάσσουν άμεσα στην 11άδα και να δημιουργούν υπεραξίες.

Γιατί αναφερόμαστε στην υπεραξία τού Κοτάρσκι και πώς συνδέεται με τον Παβλένκα; Πέρα από τις γερμανικές και ιταλικές ομάδες που παρακολουθούν την πορεία του (Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Τζένοα έχουν στην κορυφή τής λίστας τους το όνομά του), υπάρχει κι άλλη μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα που τον τσεκάρει τακτικά. Κι αν για τον προσεχή Γενάρη είναι κάπως διστακτικοί στην Τούμπα, το προσεχες καλοκαίρι με 10+ εκατ. ευρώ θα μπορέσει να πει όχι ο ΠΑΟΚ για την παραχώρησή του;

Κάπως έτσι σκέφτηκαν και στον Δικέφαλο και έφεραν από τώρα έναν τερματοφύλακα στο επίπεδο του Παβλένκα, για να υπάρχει έτοιμος Νο1 πίσω από τον Κοτάρσκι...

https://www.sportdog.gr/podosfairo/superleague/852400/h-epomenh-megalh-pwlhsh-ston-paok-orise-thn-timh-o-iban-sabbidhs

 

Η επόμενη μεγάλη πώληση στον ΠΑΟΚ - Όρισε την τιμή ο Ιβάν Σαββίδης! του Λάζαρου Γεωργίδη. Κάνει τρομερή σεζόν στην Τούμπα και στον Δικέφαλο ήδη ετοιμάζονται από τώρα για την αποχώρησή του, με μία υπερήφανη πώληση. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 03, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.