Μονομάχος ΙΙ[Αυθ. Τίτλος: Gladiator II].Είδος: Δράσης, Έπος, Εποχής, Περιπέτεια Πρεμιέρα: 14 Νοεμβρίου 2024

Χρόνια αφότου έγινε μάρτυρας του θανάτου του αξιοσέβαστου Μάξιμου από τα χέρια του θείου του, ο Λούσιος αναγκάζεται να εισέλθει στο Κολοσσαίο, αφού η πατρίδα του κατακτήθηκε από τους τυραννικούς αυτοκράτορες που πλέον ηγούνται της Ρώμης. Γεμάτος οργή και με το μέλλον της αυτοκρατορίας να διακυβεύεται, ο Λούσιος πρέπει να ανατρέξει στο παρελθόν του για να βρει τη δύναμη να επιστρέψει η δόξα στον λαό της Ρώμης.

Σκηνοθεσία:

Ridley Scott

Κύριοι Ρόλοι:

Paul Mescal … Lucius Verus

Pedro Pascal … Marcus Acacius

Joseph Quinn … αυτοκράτορας Geta

Fred Hechinger … αυτοκράτορας Caracalla

Connie Nielsen … Lucilla

Denzel Washington … Macrinus

Derek Jacobi … γερουσιαστής Gracchus

Tim McInnerny … Thraex

Alexander Karim … Ravi

Rory McCann … Tegula

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: David Scarpa

Στόρι: Peter Craig, David Scarpa

Παραγωγή: Lucy Fisher, David Franzoni, Michael Pruss, Ridley Scott, Douglas Wick

Μουσική: Harry Gregson-Williams

Φωτογραφία: John Mathieson

Μοντάζ: Sam Restivo, Claire Simpson

Σκηνικά: Arthur Max

Κοστούμια: Janty Yates

Διεθνής Κριτική (μ.ο.): Αναμένεται.

Τίτλοι

  • Αυθεντικός Τίτλος: Gladiator II
  • Ελληνικός Τίτλος: Μονομάχος ΙΙ

Άμεσοι Σύνδεσμοι

Σεναριακή Πηγή

Παραλειπόμενα

  • Μακρινό σίκουελ της οσκαρικής επιτυχίας του 2000, με τους Connie Nielsen και Derek Jacobi να επιστρέφουν στους ρόλους τους.
  • Ήδη από τον Ιούνιο του 2001 σχεδιάζονταν μια συνέχεια του Μονομάχου, χωρίς να είναι σίγουρο αν θα ήταν σίκουελ ή πρίκουελ. Ενώ όμως οι αρχικές συζητήσεις έγιναν με τον David Franzoni, τον επόμενο χρόνο θα ανακοινωθεί το όνομα του John Logan για το σενάριο, με τη σημείωση πως θα είχαμε σίκουελ. Ήδη από αυτό το σημείο πρωταγωνιστής του στόρι ήταν ο Λούσιος, που αναζητούσε να μάθει για τον βιολογικό του πατέρα. Τέλη του 2002 έγινε γνωστή και η κεντρική πλοκή, που όμως ήθελε την -κυριολεκτική- ανάσταση του Μάξιμου από τους νεκρούς, ώστε να υπάρχει και πάλι ο Russell Crowe στο καστ. Κι ενώ τον Σεπτέμβρη του 2003 ο Ridley Scott δήλωνε πως το σενάριο ήταν ολοκληρωμένο, το 2006 μιλούσε για αλλαγή του, μια κι όσοι εμπλέκονταν ήθελαν το στόρι να συνεχίζεται ομαλά από εκεί που είχε κλείσει στην πρώτη ταινία (και πως ήταν ο Crowe που επέμενε για το μεταφυσικό στοιχείο). Αναζητώντας κάτι με ιστορικό υπόβαθρο πάνω στην Πτώση της Ρώμης, ο σκηνοθέτης ανέθεσε το σενάριο στον μουσικό Nick Cave. Το κείμενο που παρέδωσε απορρίφθηκε, και όπως αργότερα αποκαλύφθηκε είχε τίτλο “Christ Killer”, και ήθελε τον Μάξιμο να ανασταίνεται, να γίνεται αθάνατος πολεμιστής για τους ρωμαίους θεούς, και να στέλνεται στη Γη για να σταματήσει την άνοδο του χριστιανισμού. Η πλοκή αυτή έφτανε ως το σήμερα, με τον Μάξιμο να εργάζεται στο Πεντάγωνο.
  • Λόγω οικονομικών προβλημάτων, η DreamWorks Pictures πούλησε το 2006 τον ως τότε κατάλογο των ταινιών της (με εξαίρεση τα κινούμενα σχέδια) στην Paramount Pictures, και το εν λόγω σίκουελ βγήκε από το πρόγραμμα. Χρειάστηκε να έρθει το 2017 για να ακουστεί εκ νέου, με τον Scott να δηλώνει με ενθουσιασμό πως έλυσε το θέμα της επανεμφάνισης του Μάξιμου, και πως ήταν σε συνομιλίες με τον Russell Crowe. Το 2018 η Paramount έδωσε το πράσινο φως, μαζί και το σενάριο στον Peter Craig. Σε κοινή συνέντευξη το 2019, οι παραγωγοί αποκάλυψαν ότι η ιστορία αφορούσε τον Λούσιο και τοποθετούνταν 25 με 30 χρόνια μετά την ορίτζιναλ ταινία. Το 2021, ο Chris Hemsworth προσέγγισε τον Crowe, με τον οποίο είχε συνεργαστεί για το τρίτο Θορ, ανταλλάζοντας ιδέες για κοινή τους εμφάνιση στο φιλμ. Ο Scott δεν άργησε να αναλάβει τη σκηνοθεσία, και με το πέρας του Ναπολέων θα αφοσιώνονταν σε αυτό, πλάι στον σεναριογράφο David Scarpa. Θα περάσουν 10 μήνες για να αποφασίσει ο Scarpa ότι η μόνη λύση ήταν να μην υπάρχει καθόλου ο Μάξιμος στην ταινία.
  • Ο Scott δεν γνώριζε καθόλου τον Paul Mescal, μέχρι που παρακολούθησε -στοχευμένα- τη σειρά Normal People. Του τον υπέδειξαν δύο στελέχη της Paramount, που τον είδαν να ερμηνεύει στο West End στο Λεωφορείον ο Πόθος. Η τελική πρόσληψη θα γίνει μέσω σύντομης συνομιλίας στο Zoom. Υποψήφιοι για τον ίδιο ρόλο ήταν οι Austin Butler, Richard Madden και Miles Teller.
  • Ο Barry Keoghan είχε αποδεχτεί τον ρόλο του αυτοκράτορα Καρακάλα, αλλά αποχώρησε λόγω του προγραμματισμού του. Το ίδιο επικαλέστηκε και ο Djimon Hounsou, μην επαναλαμβάνοντας έτσι τον ρόλο του Τζούμπα.
  • Το αρχικό μπάτζετ των 165 εκατομμυρίων δολαρίων εκτοξεύθηκε στα 310 με την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, αν και η Paramount επέμενε πως το νούμερο ήταν κάτω από 250. Κι αυτό ενώ η Μάλτα, ο τόπος των γυρισμάτων, έκανε έκπτωση στην παραγωγή 47 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό ρεκόρ για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γυρίσματα έγιναν και σε Μαρόκο, Μεγάλη Βρετανία.
  • Τον Σεπτέμβριο του 2024, ο Scott αποκάλυψε ότι δημιουργούνταν το σενάριο για ακόμα ένα σίκουελ, που θα συνέχιζε την ιστορία του Λούσιου. Προϋπόθεση όμως ήταν να πάει καλά το δεύτερο μέρος.

Μουσικά Παραλειπόμενα

 

Μονομάχος ΙΙ[Αυθ. Τίτλος: Gladiator II].Είδος: Δράσης, Έπος, Εποχής, Περιπέτεια Πρεμιέρα: 14 Νοεμβρίου 2024 Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 11, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.