Ποτέ άλλοτε μια ελληνική ομάδα δεν «βασανίστηκε» όσο ο ΠΑΟΚ

Όντως δεν άλλαξε τίποτε στην κορυφή της βαθμολογίας με τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής, όπως ήταν και το πιθανότερο. Μόνο που φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι και οι τέσσερις προπορευόμενοι έχουν τα θέματά τους.

Η ΑΕΚ είδε και έπαθε να νικήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα, που προηγήθηκε 1-2 μέχρι το 69', μολονότι έπαιζε χωρίς πολλούς βασικούς που ο Γρηγορίου “κράτησε” για το ματς με τον Ατρόμητο. Μετά, όμως, οι παίκτες του... φοβήθηκαν να κερδίσουν. Κι ακόμη δεν είχαν άλλες αντοχές απέναντι στη φρεσκαρισμένη ΑΕΚ με τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο της. 

Πάντως, το τρίτο γκολ της ΑΕΚ προέρχεται από φάουλ που δεν υπήρχε και στο τέταρτο η μπάλα χτυπάει και στο χέρι του Πόνσε, αλλά στο σύστημα του VAR και της επικοινωνίας με τον διαιτητή έχει παρουσιαστεί βλάβη, η επέμβαση είναι αδύνατη κι έτσι ο διαιτητής Μαλούτας, που χαμπάρι δεν πήρε το χέρι, κατακυρώνει το γκολ. Με άλλα λόγια, χρειάστηκαν τρία “στημένα” (μαζί και με το γκολ της ισοφάρισης σε 2-2), δύο λάθη του διαιτητή και η βλάβη στο VAR που δεν διόρθωσε το δεύτερο λάθος, για να αποφύγει η ΑΕΚ όχι απλά την ισοπαλία, αλλά την ήττα από τον... μισό ΠΑΣ και μέσα στην έδρα της. Τώρα, βέβαια, οι κιτρινόμαυροι ΜΜΕτζήδες μάς έχουν ζαλίσει με τον... χαρακτήρα που έβγαλε η ομαδάρα τους, αλλά αυτό το έχουμε συνηθίσει πλέον.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε ένα γκολ που είναι άκυρο πέρα για πέρα με ολοκάθαρο οφ σάιντ που “κατάπιαν” διαιτητής και VARίστας και βάζει ένα δεύτερο γκολ από χαζό πέρα για πέρα πέναλτι που κάνει με το χέρι χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος ο Σουλεϊμάνοφ. Ομοίως, οι πράσινοι ΜΜΕτζήδες μάς ζαλίζουν με την απόλυτη κυριαρχία του Παναθηναϊκού σε βάρος του Αρη και την πεντακάθαρη νίκη της δικής τους ομαδάρας.

Ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο ήταν μια ομάδα ανήμπορη να απειλήσει, ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με γκολάρα και ξαφνικά δέχτηκε ένα γκολ από καθαρή ατυχία, με αυτογκόλ από μια απλή σέντρα και αμέσως μετά ένα δεύτερο από προσωπική γκάφα ολκής. Εννοείται ότι και οι ερυθρόλευκοι ΜΜΕτζήδες μάς ζαλίζουν με την “θρυλάρα”, που έκανε ανατροπάρα, χάρη στην ποιότητά του και τη σωστή καθοδήγηση από τον Μεντιλίμπαρ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ κάτω από τα στάνταρ του σε όλο το ματς στις Σέρρες και έμεινε με το άγχος μέχρι να γίνει στο φινάλε το 0-2, μολονότι ο Πανσερραϊκός έπαιξε και με 10 και με 9 παίκτες. Η διαφορά ήταν ότι πέτυχε το 0-1 στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, χάρη στην ταχύτητα και την ευφυία του Κωνσταντέλεια. Η νίκη ήρθε, οι τρεις βαθμοί κερδήθηκαν, αλλά εμείς λέμε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν κακός, ήταν ανούσιος και δεν πετάμε στα σύννεφα. Ναι, η δουλειά έγινε, αλλά τους εαυτούς μας δεν προσπαθούμε να τους ξεγελάσουμε.

Θυμίζω τώρα την “ειδική” βαθμολογία των ντέρμπι στην κανονική περίοδο:

Πάμε και στην άλλη “ειδική” βαθμολογία με τις απώλειες στα εκτός ντέρμπι παιχνίδια. Η κατάσταση παρέμεινε αμετάβλητη, αφού και οι τέσσερις νίκησαν:

Στην κανονική βαθμολογία έχουμε ΑΕΚ 58, ΠΑΟΚ 57, Παναθηναϊκός 55, Ολυμπιακός 53 και την Κυριακή το πρόγραμμα “λέει” Αρης-ΑΕΚ, Λαμία-ΠΑΟΚ, ΟΦΗ-Παναθηναικός και Ολυμπιακός-Βόλος.

Λογικά, εύκολη δουλειά έχει μόνο ο Ολυμπιακός. Ο Αρης είναι πάντα Αρης και, ιδιαίτερα στο “Κλ. Βικελίδης”, ικανός για όλα. Το υποκατάστημα της ΑΕΚ, η Λαμία, ξαναλέω ότι θα τα δώσει όλα, ψυχή τε και σώματι, εναντίον του ΠΑΟΚ, μολονότι έχει ήδη κερδίσει τη συμμετοχή της στα πλέι οφ. Οσο για τον ΟΦΗ, δεν πείθει ότι μπορεί να κόψει βαθμούς από τον Παναθηναϊκό, εκτός κι αν καταφέρει να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα και τις ελάχιστες, λογικά, ευκαιρίες που θα δημιουργήσει.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει ένα ντεζαβαντάζ. Τη στιγμή που ανετιμετωπίζει πολλά προβλήματα απουσιών, ιδιαίτερα στην άμυνα, είναι υποχρεωμένος να σκεφτεί και τον αγώνα της άλλης Πέμπτης με την Ντινάμο στο Ζάγκρεμπ. Προφανώς είναι η ομάδα που έχει αδικηθεί κατάφωρα από το υπερφορτωμένο πρόγραμμα αυτού του μήνα, με συνεχόμενα ντέρμπι ανά τριήμερο-τετραήμερο σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο και με τρεις σερί εκτός έδρας αγώνες στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος. Και τώρα, αμέσως μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου, πρέπει να πάει στο Ζάγκρεμπ. Δεν υπάρχει καμία άλλη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχει ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ από τόσους πολλούς απαιτητικούς αγώνες μέσα σε τόσο λίγες μέρες. Ποτέ...

Ματς την άλλη Πέμπτη έχει και ο Ολυμπιακός με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Αλλά, αφ' ενός μεν παίζει την Κυριακή στην έδρα του με τον αδύναμο Βόλο, αφ' ετέρου δε παίζει επίσης στην έδρα του και με τη Μακάμπι. Καμία μετακίνηση, κανένα “πήγαινε-έλα” ενώ ο ΠΑΟΚ έχει δύο. Κι ακόμη άλλος Βόλος, άλλο Λαμία και άλλο Μακάμπι Τελ Αβίβ, άλλο Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Εννοείται ότι όλα στο Πρωτάθλημα θα κριθούν στα πλέι οφ. Αλλά ο ΠΑΟΚ οφείλει να φύγει νικητής και από τη Λαμία, περιμένοντας στραβοπατήματα από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Ακόμη κι αν η ΑΕΚ νικήσει στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να μπει στα πλέι οφ με έναν μόνο βαθμό πίσω της και με δύο μπροστά από τον Παναθηναικό, αν και εκείνος νικήσει στο Ηράκλειο. Αν δεν νικήσει ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ θα αυξήσει τη διαφορά από την τρίτη θέση, στην οποία θα βρεθεί ο Ολυμπιακός αν νικήσει τον Βόλο και αν, βέβαια, τύχει να χάσει ο Παναθηναϊκός από τον ΟΦΗ. Θα έχει ενδιαφέρον ένα τέτοιο σενάριο...

Κοντολογίς, ο ΠΑΟΚ πρέπει να μπει στα πλέι οφ με συγκομιδή 60 βαθμών στην κανονική περίοδο. Κι αν αυτό συμβεί, θα πάει με υψηλό ηθικό και με πολύ καλή διάθεση στο Ζάγκρεμπ για να δώσει την πρώτη μάχη με την Ντινάμο. Μια θέση στους “8” του Κόνφερενς Λιγκ, με προοπτικές και για παραπέρα, είναι επίσης ένας σπουδαίος στόχος, για τον οποίο έχει γίνει, ας μην το ξεχνάμε, έγινε φοβερή προσπάθεια από το περασμένο καλοκαίρι.

ΥΓ 1. Ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη επίθεση στο Πρωτάθλημα (64 γκολ), την καλύτερη διαφορά τερμάτων υπέρ (43 γκολ) και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα (21 γκολ), που θα ήταν κι αυτή πρώτη αν δεν ερχόταν εκείνη η αναπάντεχη “τεσσάρα” από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Κάτι λένε όλα αυτά.

ΥΓ 2. Μόνο οι πέντε πρώτες ομάδες έχουν θετική διαφορά τερμάτων. Ολοι οι υπόλοιποι έχουν αρνητική. Κάτι λέει κι αυτό. Οτι στο ελληνικό Πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια υπάρχουν μονίμως πέντε “μεγάλοι” και εννιά “μικροί”. Πολύ “μικροί” όμως...

https://www.metrosport.gr/pote-allote-mia-elliniki-omada-den-vasanistike-oso-o-paok-926274

 

Ποτέ άλλοτε μια ελληνική ομάδα δεν «βασανίστηκε» όσο ο ΠΑΟΚ Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Μαρτίου 02, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.