Υποχρεωτικό τώρα για τον ΠΑΟΚ το 4Χ3 και να μη νικήσει η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Στέλιος Γρηγοριάδης

Πρώτα-πρώτα, για να είμαστε ρεαλιστές πρέπει να παραδεχτούμε ότι κανείς, μα κανείς μας, δεν θεωρούσε τον ΠΑΟΚ άξιο να διεκδικήσει το φετινό Πρωτάθλημα, να τερματίσει πρώτος στην κανονική περίοδο, να φτάσει μέχρι τους “8” του Κόνφερενς Λιγκ και να αποκλειστεί από τον τελικό του Κυπέλλου επειδή σε έναν αγώνα η θεά Τύχη του έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι και επειδή τέσσερις παίκτες του “κατόρθωσαν” να χάσουν πέναλτι.


Με βάση τις αντικειμενικές δυνατότητες ενός ρόστερ, που, για ακόμη μία φορά μετά το 2019, ήταν ελλειμματικό, με μέτριους παίκτες σε αρκετές θέσεις, η μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις ήταν πετυχημένη. Κατά τη γνώμη μου, αυτή η ομάδα, ξεπέρασε τις δυνατότητές της. Απλά, η ίδια, δημιούργησε αυξημένες προσδοκίες και, κάποια στιγμή, επέτρεψε πολλούς οπαδούς του ΠΑΟΚ να ονειρεύονται ακόμη και τρεμπλ!..

Για τον αποκλεισμό στο Κόνφερενς Λιγκ η εξήγηση είναι πολύ απλή. Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από μια ανώτερη ομάδα, που τον “κατάπιε” με την ενέργεια, την ταχύτητα και τη δεξιοτεχνία των παικτών της. Και στους τρεις αυτούς τομείς, οι του ΠΑΟΚ ήταν επί 180 λεπτά ένα ή και δύο επίπεδα κάτω από τους αντιπάλους τους. Η πορεία, όμως, του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί, γιατί τόσο οι εμφανίσεις του όσο και τα αποτελέσματα είναι αλληλοσυγκρουόμενα και αλλοπρόσαλλα. Κακή εμφάνιση και ήττα από τον Άρη στην Τούμπα. Πολύ καλή εμφάνιση και νίκη επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο. Κάκιστη εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο με τη Λαμία στην Τούμπα και ανατροπή στο δεύτερο. Μετριότατη εμφάνιση στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ, πίσω με 2-0, αλλά μετά αντίδραση και 2-2. Άδικη ήττα στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό, αλλά εμφάνιση κακή που με τίποτε δεν μπορούσε να οδηγήσει σε νίκη. Και τώρα, άθλια εμφάνιση στη Λαμία και ισοπαλία, που, για ελάχιστα δευτερόλεπτα, θα ήταν ήττα. Φοβερά τα σκαμπανεβάσματα και δεν βγάζουν εύκολα νόημα.

Πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο η κούραση. Κουρασμένοι πραγματικά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες είναι μόνο ο Κουλιεράκης και ο Κεντζιόρα, που υποχρεωτικά έπαιζαν συνεχώς. Δίπλα τους μπορώ να προσθέσω μόνο Μπάμπα, Μεϊτέ και Σβαμπ. Σε όλους τους υπόλοιπους είχαν μοιραστεί οι χρόνοι συμμετοχής από τον Λουτσέσκου. Κάποιος ή κάποιοι άλλοι παράγοντες έχουν “πειράξει” τη νοοτροπία της ομάδας και έχουν “χαλάσει” τη “χημεία” των παικτών. Κι αυτό το ξέρουν μόνο ο Λουτσέσκου και οι παίκτες, αν και είναι βέβαιο ότι έχει “χαλάσει” και το μυαλό του Ρουμάνου τεχνικού.

Ας δούμε τώρα το παρακάτω, που είναι ξεκάθαρο: Αν ο ΠΑΟΚ νικήσει την Κυριακή με δύο γκολ διαφορά, σε περίπτωση ισοβαθμίας με την ΑΕΚ στην πρώτη θέση, θα είναι αυτός πρωταθλητής, γιατί είχε τερματίσει πρώτος στην κανονική περίοδο. Αλλά περίπτωση ισοβαθμίας δεν φαίνεται να υπάρχει. Αν η ΑΕΚ νικήσει τον Ολυμπιακό, βγαίνει εκείνη πρώτη, αν χάσει ή φέρει ισοπαλία, το παίρνει ο ΠΑΟΚ. Αυτό, φυσικά, με την προϋπόθεση ότι ο ΠΑΟΚ θα κάνει μόνο νίκες στους τέσσερις αγώνες του (και η ΑΕΚ θα νικήσει τη Λαμία). Γι' αυτό έγραφα προχθές ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να βγει πρωταθλητής με 5Χ3 και “βοήθεια” από τον Ολυμπιακό. Μόνο που οι δύο χαμένοι βαθμοί στη Λαμία έκαναν πολύ δύσκολη την υπόθεση. Τώρα είναι υποχρεωτικό το 4Χ3 και να μην κερδίσει η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό, ή να γίνει ένα... κοσμοιστορικό θαύμα στο ΑΕΚ-Λαμία.

Εννοείται ότι αν η ΑΕΚ περάσει έστω και με ισοπαλία από την Τούμπα, θα είναι πρωταθλήτρια κατά 90%μ αν όχι 100%. Θα έχει φροντίσει ο ΠΑΟΚ γι' αυτό... Άρα, πρέπει να συνέλθει ο ΠΑΟΚ εδώ και τώρα, όχι μόνο για να διεκδικήσει τις μειωμένες πιθανότητές του για τον τίτλο, αλλά και για να σώσει τη συμμετοχή του στο επόμενο Κόνφερενς Λιγκ...

ΥΓ. Στα ματς με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, οι παίκτες της Λαμίας δέχτηκαν 14 γκολ, πέτυχαν μόνο 1 και έφυγαν... ατσαλάκωτοι και φρεσκότατοι από το γήπεδό τους, ενώ οι οπαδοί τους δεν έβγαλαν άχνα, λες και παρακολουθούσαν φιλικούς αγώνες. Προχθές, στο ματς με τον ΠΑΟΚ, τρεις παίκτες της Λαμίας αποχώρησαν με τη συνοδεία γιατρών και... αναπνευστήρων γιατί τα είχαν δώσει όλα και έπαθαν κράμπες ή δεν είχαν πλέον ανάσες και άλλοι δύο αποβλήθηκαν επειδή έβρισαν τον διαιτητή (ο ένας από τον πάγκο) όταν σφύριξε ένα φάουλ! Οι οπαδοί της Λαμίας και τον διαιτητή έβρισαν, φωνάζοντας “πουλημένε” και τον ΠΑΟΚ έβρισαν και “Λαμία-Λαμία” κραύγαζαν με όλη τους τη δύναμη, λες και επρόκειτο σ' αυτόν τον αγώνα να κατακτήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ. Φως φανάρι ότι κανείς από όλους αυτούς δεν νοιαζόταν για την ομάδα του. Φως φανάρι ότι για κάποιον άλλο έδιναν μάχη. Αλλά, φυσικά, το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν ήταν για ποιον ή για ποιους... ξεσκίστηκαν οι παίκτες και οι οπαδοί της Λαμίας. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ ήταν ο ίδιος ο “ξεφουσκωμένος” εαυτός του...

https://www.metrosport.gr/33-1714127629-piq3olrgdp-958939

 

Υποχρεωτικό τώρα για τον ΠΑΟΚ το 4Χ3 και να μη νικήσει η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Στέλιος Γρηγοριάδης Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Απριλίου 27, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.