Δεν θα ήθελα να ήμουν Βέλγος στην Τούμπα…Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου επέστρεψε από το Βέλγιο και αφού ηρέμησε από όσα έζησε προσπαθεί να καταγράψει τις σκέψεις του για τα εντός και εκτός γηπέδου δεδομένα.

Ο ΠΑΟΚ έχασε δίκαια από τη Μπριζ με 1-0 στον πρώτο προημιτελικό του Conference, αλλά επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με πολλές σκέψεις και συναισθήματα ενόψει του δεύτερου αγώνα. Όλα όσα έγιναν εντός αλλά κι εκτός γηπέδου, διαμορφώνουν ιδιαίτερες συνθήκες…

Οι Βελγικές Αρχές με τις άστοχες, απαράδεκτες και απόλυτα ρατσιστικές ενέργειές τους χθες το βράδυ, μπέρδεψαν τα ποδοσφαιρικά πράγματα με τα δικαιώματα που έχει κάθε άνθρωπος ειδικά σε προηγμένες και… πολιτισμένες χώρες. Οι καταγγελίες είναι γνωστές, τα γεγονότα πάρα πολλά και αδιάψευστα και εμένα δεν μπορεί κανείς να μου πει το ο τιδήποτε περί… δημιουργίας εντυπώσεων, γιατί τα έζησα, είμαι θύμα της συμπεριφοράς τους και φυσικά δεν συνηθίζω να λαϊκίζω. Στο κάτω-κάτω για όλα τα λεγόμενα και γραφόμενα ας βγει ΕΝΑΣ να διαψεύσει.

ππαο

Οι Βέλγοι επέδειξαν απάνθρωπη συμπεριφορά για να πείσουν -και καλά- ότι είναι αυστηροί και ως έχοντες εξουσία ήθελαν να στείλουν μήνυμα στους Έλληνες ότι… «αφού δεν ακούσατε να μην έρθετε χωρίς εισιτήρια, τώρα θα υποφέρετε! Όλοι μαζί». Στο δρόμο για το γήπεδο οι αστυνομικοί ειρωνεύονταν, κορόιδευαν στέλνοντάς μας σε κλειστούς δρόμους από άλλους αστυνομικούς με σκοπό την ταλαιπωρία. Δεν γίνεται επί μιάμιση ώρα να μας πηγαίνουν (με σχέδιο και από πρόθεση) γύρω γύρω από τα δημοσιογραφικά, έτσι για… τη φάση και την άσκοπη ταλαιπωρία. Άλλους τους έπαιρναν τα νόμιμα εισιτήρια και τις διαπιστεύσεις, άλλους τους οδηγούσαν στα κρατητήρια και τους άφηναν ημίγυμνους χωρίς επαφή με τον έξω κόσμο γιατί είχαν αγοράσει (με 300 ευρώ) εισιτήριο από το διαδίκτυο σε άλλες θύρες! Για το ξύλο και τις απρόκλητες επιθέσεις με τις κανονιές νερού σε όσους έμπαιναν στις κερκίδες και ενώ είχαν περάσει από 3 σωματικούς ελέγχους, η απάντηση δεν ήταν…. «είμαστε ρατσιστές και δεν σας θέλουμε εδώ» , αλλά… « έχετε κακή φήμη». Αυτή ήταν η επιχειρηματολογία...

«Είμαι πεπεισμένος ότι ήταν απολύτως ρατσιστική η συμπεριφορά τους…» έλεγε σήμερα στο ραδιόφωνο Έλληνας που ζει στο εξωτερικό και χθες ήταν στο γήπεδο.
Τελικά… μπράβο στους Βέλγους που κατάφεραν να προβάλλουν με αυτό τον τρόπο για μία ακόμη φορά τη χώρα και τη ράτσα τους!

Στο τέλος-τέλος… επί τόσες ημέρες έγινε τόσος λόγος για τα εισιτήρια και το αποτέλεσμα ποιο ήταν; Να μην γίνει ΚΑΝΕΝΑΣ έλεγχος σε πολλούς, αλλά εκατοντάδες με εισιτήρια να μείνουν απέξω! Αυτό είναι το Βέλγιο…

Ο ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Στον αγώνα που έγινε, ο ΠΑΟΚ είχε κακή παρουσία και έχασε δίκαια. Βάσει της εμφάνισης το σκορ δεν ήταν και το χειρότερο. Αυτά τα βασικά για όσους θεωρούν ότι τα… απέξω γίνεται προσπάθεια να δώσουν δικαιολογίες για τα μέσα.

Η ομάδα του Λουτσέσκου που είναι φημισμένη για την επιθετική της λειτουργία ειδικά στις γρήγορες μεταβάσεις, δεν κατάφερε χθες να κάνει καμία φάση! Το πιο σημαντικό κομμάτι του αγώνα και εκεί που ουσιαστικά κρίθηκαν όλα, ήταν η αδυναμία του ΠΑΟΚ να βρει σωστή τελική πάσα για να τελειώσει οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια, παρά το ότι έφθασε με ευκολία στην περιοχή τους πάρα πολλές φορές. Ο ΠΑΟΚ απειλήθηκε σε κάποιες στιγμές. Δέχθηκε γκολ και 2-3 ακόμη σημαντικές φάσεις. Λογικό! Το παράλογο είχε να κάνει με το ότι οι ασπρόμαυροι κατάφεραν με Τάισον και Σαμάτα (άψογο εκτός περιοχής παιχνίδι) να δημιουργήσουν πολλές προϋποθέσεις για γρήγορες επιθέσεις, κάποιες εκ των οποίων ήταν και με παίκτη παραπάνω. Όλα γινόταν ιδανικά μέχρι τα 10-15 τελευταία μέτρα. Εκεί χαλούσαν τα πάντα! Οι μεσοεπιθετικοί και κυρίως οι Κωνσταντέλιας-Ζίβκοβιτς δεν πήραν σωστές αποφάσεις και ειδικά από το 45’ έως το 65’ χάθηκαν 6-7 καταπληκτικές προϋποθέσεις.

Στην πορεία δεν βγήκαν και οι αλλαγές και κάπως έτσι στο τελείωμα, με το γήπεδο πιο ανοικτό, ήταν πιο πιθανό το 2-0 παρά το 1-1.

Άρα… Με τέτοια εμφάνιση και τον ΠΑΟΚ να έχει τα χαφ του και πάλι σε κακή βραδιά (ο Μεϊτέ σε αρκετά ματς θέλει έναν χριστιανό να τον ξυπνάει και να τον πείθει να βγάζει λίγη ψυχή από μέσα του) με τους Ζίβκοβιτς-Ντέλια… αναποτελεσματικούς και τις αλλαγές να μην αλλάζουν πολύ τα δεδομένα, το 1-0 δεν ήταν κακό. Όταν μάλιστα στο τέλος οι Βέλγοι είδαν τρεις από τις κολώνες τους να δέχονται κάρτες και να χάνουν το επόμενο παιχνίδι, η πίστη για ανατροπή και πρόκριση σε μία καυτή Τούμπα, έγινε μεγαλύτερη.

Άλλο Μπριζ λοιπόν και άλλο Τούμπα και όσον αφορά στον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης, το να είσαι Βέλγος και να παίζεις σε αυτό το γήπεδο απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που (πρέπει να) δίνει το ματς της ζωής του, θα είναι πραγματικά μια δύσκολη υπόθεση…

https://www.gazzetta.gr/football/europa-conference-league/2324260/den-tha-ithela-na-imoyn-belgos-stin-toympa

Δεν θα ήθελα να ήμουν Βέλγος στην Τούμπα…Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου επέστρεψε από το Βέλγιο και αφού ηρέμησε από όσα έζησε προσπαθεί να καταγράψει τις σκέψεις του για τα εντός και εκτός γηπέδου δεδομένα. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Απριλίου 12, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.