Η καρδιά του αήττητου πρωταθλητή, του αήττητου στα ευρωπαϊκά δικαστήρια…

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του στο gazzetta.gr και αναλύει πώς ο ΠΑΟΚ των τόσων προβλημάτων άλλαξε εντελώς την εικόνα του χθες και όντας καλύτερος του αντιπάλου του κέρδισε με τρόπου που αφήνει στίγμα.
Ο ΠΑΟΚ του Μιχαηλίδη, του Τζόλη, του Ροντρίγκο, του Μιχάι! Αυτός ο ΠΑΟΚ κέρδισε χθες τον Ολυμπιακό! Επικράτησε γι’ άλλη μία φορά στο Καραϊσκάκη! Έκπληξη δεν είναι να κερδίζει ο ΠΑΟΚ στον Πειραιά, αλλά όταν το κάνει με τέτοιο τρόπο στο 90΄ βασιζόμενος σε παίκτες που θεωρούνται δεύτερες και τρίτες λύσεις, έχει μεγάλη αξία! Αφήνει στίγμα που δεν σβήνει για καιρό… Οι αντίπαλοι ειδικά, θα το θυμούνται…  
Είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι ο ΠΑΟΚ χθες κέρδισε γιατί ήταν ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ! Ναι! Αυτός ο μισός ΠΑΟΚ χωρίς Βιεϊρίνια, Πέλκα, Κρέσπο, Μίσιτς, Ζαμπά, Ντόουγκλας Αουγκούστο, που έχασε στο ημίχρονο και τον Ίνγκασον, ήταν ανώτερος του πληρέστατου αντιπάλου του. Οι τελικές 5-10, η κατοχή 49-51, τα κόρνερ 4-8 και δύο απόλυτα ξεκάθαρες εικόνες που δείχνουν πολλά: Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο με τρομερή αποφασιστικότητα και έφθασε την κατοχή μπάλας στο 35-65 με τελικές 0-4! Κι αν η αρχή είναι πάντα πολύ σημαντική, το πώς τελειώνεις ένα ματς, δείχνει ακόμη περισσότερα. Ο ΠΑΟΚ από το 70΄ και μετά ήταν αυτός (ο μόνος) που ζητούσε τη νίκη και πίεζε γι’ αυτή!
Και έρχεται εδώ η κρίσιμη ερώτηση: «Πώς αυτή η ίδια ομάδα (και ενδεκάδα) σέρνονταν τρεις ημέρες πριν με τον Παναθηναϊκό, αλλά εμφάνισε τέτοια εικόνα απέναντι στον Ολυμπιακό;»
Ξεκάθαρη (πλέον) και η απάντηση: Η δικαίωση και η επιστροφή των βαθμών, έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο. Όσο κι αν ψάξεις δεν υπάρχει άλλη εξήγηση! Ταυτόχρονα με αυτό το γεγονός,  δίνεται αποστομωτική απάντηση σε όσους θεώρησαν δικαιολογία το ότι ο ΠΑΟΚ επηρεάστηκε από την αφαίρεση εφτά βαθμών. Πρέπει να είσαι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου  για να θεωρείς ότι είναι το ίδιο για μία ομάδα επί πέντε μήνες να παίζει με Α βαθμούς τους οποίους βλέπει στον πίνακα, ενώ θα έπρεπε να παίζει με εφτά περισσότερους τους οποίους έχει κερδίσει στο γήπεδο.
Χθες λοιπόν στην έδρα του Ολυμπιακού, μίλησε η καρδιά του αήττητου πρωταθλητή και του μόνου αήττητου σε ευρωπαϊκά δικαστήρια! Ήθελε πολύ ο Ολυμπιακός να το πάρει αήττητος, η ιστορία όμως γράφει ότι ο ΜΟΝΟΣ αήττητος στη σύγχρονη ελληνική ποδοσφαιρική ιστορία ήταν ο ΠΑΟΚ το 2019, τότε που ξεκίνησε και με μείον δύο βαθμούς! Όπως… πολύ ήθελε ο Ολυμπιακός να περάσει ως δεσμευτική την εισήγηση της επιτροπής του κουμπάρου του Αυγενάκη και της Μαρούπα στο CAS, αλλά εκεί… δικάζουν και δεν κάνουν στην άκρη μπροστά στην ετυμηγορία μερικών δικηγόρων και οικονομολόγων.
Αυτή την διπλή ήττα … δέκα πόντων (7 την Παρασκευή και 3 την Κυριακή) που ήρθε στο τέλος της χρονιάς, θα τη θυμούνται για καιρό οι ερυθρόλευκοι.
Τρομερή η είσοδος του ΠΑΟΚ στο γήπεδο και δυνατό το πρώτο μήνυμα που έστειλαν οι ασπρόμαυροι στους μέχρι χθες αήττητους στο πρωτάθλημα. (Και στο κύπελλο βέβαια από τον ΠΑΟΚ έχασαν και ας προηγήθηκαν με γκολ οφσάιντ…).
Σπουδαία η αγωνιστική πειθαρχία του συνόλου σε όλο το 90λεπτο.
Εξαιρετική η συγκέντρωση των 16 που έπαιξαν σε κάθε φάση άμυνας και επίθεσης.
Πετυχημένη η δουλειά του προπονητή, τώρα που όλα λειτούργησαν… ρολόι. (Όπως ακριβώς αποτυγχάνει όταν σχεδόν τίποτα δεν λειτουργεί σωστά).  
Μαγική, ασύλληπτη, εκτυφλωτική η εμφάνιση του Μαουρίσιο! Δεν μπορεί να έχει κάνει τέτοιο ΤΕΛΕΙΟ ματς ο Βραζιλιάνος!
Ασυναγώνιστος πίσω ο γνωστός ΗΓΕΤΗΣ Βαρέλα, που άλλη φορά θα εξηγήσουμε με πάρα πολλά επιχειρήματα, το… ευτυχώς που παρέμεινε στον ΠΑΟΚ, κόντρα σε όλους όσους διαφωνούν.
Ο Ροντρίγκο στο καλύτερο του ματς με τον Δικέφαλο.
Ο Μιχαηλίδης που αποτελεί τεράστια μεταγραφή-κέρδος των πλέι οφ. Ο πιο ταλαντούχος και πιο έτοιμος από όλες τις απόψεις Έλληνας 20χρονος ποδοσφαιριστής (γεννηθείς το 2000).
Ο Ελ Καντουρί άριστος ως παρτενέρ του εξωπραγματικού Μαουρίσιο.
Ο Τζόλης σταθερότατος.
Ο Μιχάι σε απίστευτη ετοιμότητα. Μπήκε από το πουθενά στο ημίχρονο και ήταν αλάνθαστος με τόσες πολλές επεμβάσεις, κλεψίματα και άριστες προωθήσεις μπάλας, ενώ έγραψε και ιστορία με το πρώτο του τέρμα σε ένα τέτοιο σημείο!
Και όλα αυτά με τον διαιτητή Μανούχο να μπαίνει στο δεύτερο ημίχρονο (γιατί άραγε τέτοια διαφοροποίηση απόδοσης) και να δείχνει πολλά από το άγχος του, όταν  στο 50΄ σταματάει τελική του Μαουρίσιο, για να δώσει κάρτα στον Μπίσεσβαρ! Όταν στο 55΄ δεν δίνει το κόρνερ υπέρ του Τζόλη. Όταν στο 65΄ δεν δίνει κάρτα στον Τσιμίκα για το εσκεμμένο χέρι μπροστά στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Όταν στο 80΄ δεν αποβάλλει τον Μπουχαλάκη για το φάουλ με πρόθεση που κάνει στον Μαουρίσιο που φεύγει στην επίθεση. Καμία επιείκεια στον Μανούχο, ό τι και να σκέφτονταν. Στο κάτω-κάτω, τι σημασία έχει τι έπαθε ένας διαιτητής όπως χθες ο Μανούχος όταν στις καθυστερήσεις δεν δίνει αυτό το φάουλ στον Πασχαλάκη, αυτό το φάουλ στον Μιχαηλίδη από τον Χασάν και αναγκάζεται να ακυρώσει το γκολ λόγω του πεντακάθαρου οφσάιντ, αφού ΚΑΝΕΙΣ δεν κάλυπτε τον παίκτη του Ολυμπιακού. Αν ήταν έστω ένας πίσω του, μπορεί και να το μετρούσε!!  (Και όμως ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται γιατί δεν του μέτρησαν αυτό το γκολ, στο οποίο σημειώθηκαν 3(!!!) παραβάσεις, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά τι εκφράζει αυτή η ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτοί θέλουν να πείσουν ότι αδικούνται όταν δεν ευνοούνται σκανδαλωδώς με τέτοιου είδους γκολ. Η μόνη ομάδα που δεν ξέρει να χάνει).
Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την προσπάθεια να πετύχει τον τελευταίο στόχο, έχοντας άπειρα προβλήματα και τέτοιες διαιτησίες, απέναντι σε μία ΑΕΚ που έχει ξεφύγει με την υπέρ της εύνοια σε όλα τα ματς! Σε όλα όμως…
Έστω και έτσι (προφανώς με ξένους διαιτητές) έστω και… μισός, θα πάει να τους κερδίσει για άλλη μία φορά στην έδρα τους και αυτούς… Δεν είναι εύκολο βέβαια, αλλά έχει παράδοση με την ΑΕΚ όταν πηγαίνει στο τέλος της σεζόν για τέτοιους αγώνες-τελικούς μέσα στο ΟΑΚΑ…
Η καρδιά του αήττητου πρωταθλητή, του αήττητου στα ευρωπαϊκά δικαστήρια… Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουλίου 13, 2020 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.