Αυτό είναι κάρμα…



Σήμερα δεν είχαμε τα «Κόλκα πονάς» γιατί όταν αναφέρεστε στον ΠΑΟΚ και σε αυτούς που τον υποστηρίζουν… «θα σέβεστε». Ο μισός ΠΑΟΚ κατέβηκε με κάκιστη ψυχολογία στο Καραϊσκάκη, μετά από μέτριες στα όρια του θλιβερές εμφανίσεις και κέρδισε.
Κέρδισε όχι γιατί έκλεψε το παιχνίδι. Ήταν πιο απειλητικός, εγκλώβισε τον αντίπαλό του, είχε περισσότερα κόρνερ, κατοχή κτλ. Ο μισός ΠΑΟΚ, απέναντι στον πληρέστατο Ολυμπιακό. Μισή απουσία δεν είχαν.
Ήταν μία καλή βραδιά για τον Φερέιρα που επέμεινε στην ενδεκάδα που απέναντι στον ΠΑΟ είχε μία φάση. Πίστεψε στην αμυντική της εικόνα που και με τον ΠΑΟ ήταν καλή και ήλπιζε πως θα βρει τις φάσεις να κάνει το γκολ. Όπως και έγινε.
Με τον Μιχαηλίδη να βελτιώνει την πρώτη πάσα από την άμυνα, με τον Μαουρίτσιο να μας θυμίζει τι είναι κανονικός χαφ στη καλύτερη φετινή του εμφάνιση, με τον Βαρέλα αυτόν που αγαπήσαμε, η ομάδα πατούσε καλά στο γήπεδο. Και πήρε το παιχνίδι.
Ξέρω πόσο πονάει τον οργανισμό Ολυμπιακό το ότι δεν το πήρε αήττητος. Θα παραμείνει ένα σκαλί κάτω σε αυτό το κομμάτι. Θα συνεχίζει να το παλεύει όμως δεν νομίζω να συνεχίσει η κυβέρνηση την χυδαία της αβάντα μέσω του Αυγενάκη. Κάπου θα μαζευτεί, δεν μπορεί.
Ήταν ο απόλυτος στόχος, όμως την κρίσιμη στιγμή εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ για να του στερήσει την χαρά. Στην έδρα τους. Στο 90΄. Τι ωραίο!!! Ξαναήρθε το κάρμα.
Το πόσο πονάει φάνηκε από την διαρροή του γκολ που δεν μέτρησε. Εκεί όπου ο Μανούχος, μία φάση με δύο ξεκάθαρα επιθετικά φάουλ σε Πασχαλάκη – Μιχαηλίδη και τον σκόρερ Χασάν να μη καλύπτεται ούτε από τα μπολ μπόι, χρειάστηκε τρία λεπτά για να αποφασίσει. Ο λόγος που δεν πρέπει να σφυρίζουν οι Έλληνες διαιτητές είναι αυτός. Ο Μανούχος είναι έτοιμος να μετρήσει το γκολ παρά τα δύο επιθετικά φάουλ. Οφσάιντ υπέδειξε.
Η απαίτηση του να μετρήσει ένα τέτοιο γκολ, είναι όλη τους η νοοτροπία. Έμαθα πως ο Τσίκινης ανακάλυψε και πέναλτι. Για αυτούς το κάθε τι μπορεί να είναι πέναλτι. Έχουν διαμορφώσει ένα κοινό άρρωστο με τη νίκη και ότι να τους πεις στην ήττα πιάνει.
Πάμε στα δικά μας τώρα. Τίποτα δεν έχει τελειώσει και πρέπει να πάρουμε αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ. Με πάρα πολλές απουσίες πάλι, με τον Καντουρί να προστίθεται στις απουσίες. Επίσης, αυτό που πρέπει να υπολογίζουμε, είναι πως τελευταία αγωνιστική, μπορεί ο Ολυμπιακός να κατέβει με την Κ17 μόνο και μόνο για να μη βγούμε δεύτεροι. Δεν έχει και αήττητο να υπερασπιστεί. Άρα το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ είναι τελικός.
Δεν θέλω να πιστεύω πως δεν θα έρθει ελίτ διαιτητής την Τετάρτη. Ένας που δεν θα δίνει φάουλ σε κάθε «εεε» που ακούγεται, έναν που αν υπάρχει σκαριά σε καλάμι θα αποβάλει τον παίκτη, έναν που αν τραβάει φανέλα και κλέβει την μπάλα από το στόπερ να το δίνει φάουλ.
Περιμένουμε έναν κανονικό διαιτητή, ελίτ, να σφυρίξει το παιχνίδι. Εμένα μου άρεσε πολύ αυτός που έπαιξε τον ημιτελικό ΑΕΚ-Άρης. Ήταν εκπληκτικός.
Κλείνοντας, σήμερα δεν κρίθηκε ο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος όπως και όλοι οι άνθρωποι στον επαγγελματικό αθλητισμό, κρίνονται καθημερινά και στο τέλος βγαίνει το πόρισμα.
Μία καλή ή μία κακή βραδιά δεν ορίζουν καριέρες. Ένας σοβαρός μηχανισμός είναι υποχρεωμένος να μελετήσει τα κομμάτια της δουλειάς του, να δει που είναι καλός και που κακός, να δει αν στα κομμάτια που είναι κακός δέχεται παρεμβάσεις για την βελτίωσή του και στο τέλος, η απόφαση θα παρθεί με όλα τα δεδομένα στο τραπέζι.
ΥΓ Τα πλέι οφς είναι παιχνίδι πρωταθλήματος. Άρα η ήττα είναι στο πρωτάθλημα. Πέρυσι δεν είχε πλέι οφς και η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος έγινε χωρίς τον πρωτοπόρο να ηττηθεί. Φέτος, ο πρωτοπόρος ηττήθηκε. Απλά μαθηματικά για ανθρώπους που κάνουν τους χαζούς.
Αυτό είναι κάρμα… Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουλίου 13, 2020 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.