Ο ΠΑΟΚ… Αδικείται μεν, αλλά κι αδικεί δε! Αρις Νικολάκης

Ουδείς αμφισβητεί ως σημαντική αιτία απώλειας βαθμών, την αδικία. Τα αίματα από τα διαιτητικά μαχαιρώματα σε Τρίπολη και Γιάννινα δε θα στεγνώσουν εύκολα αλλά… Αυτή, είναι η μία όψη της αδικίας. Ποια είναι η άλλη; Ο ίδιος, ο ΠΑΟΚ. Αυτός αδικεί κατάφωρα τον εαυτόν του. Και πετά στα σκουπίδια τους κόπους του!

Δε χωρά κουβέντα για το «ηλίου φαεινότερο» χέρι του Πήλιου στους «Ζωσιμάδες». Κατακρεουργήθηκε ο ΠΑΟΚ από τον συρφετό της διαιτησίας, ο οποίος ορίσθηκε στον αγώνα με τον ΠΑΣ αλλά… Κατακρεούργησε κι ο ίδιος, ο ΠΑΟΚ τον εαυτόν του χάνοντας ένα ολόκληρο ημίχρονο. Χάνοντας συνάμα ξανά, μανά κλασσικές ευκαιρίες.

Και δεν αναφερόμαστε στις αποκρούσεις του έξοχου Τσιντώτα. Έκανε την απόκρουση της χρονιάς στην κεφαλιά του Τζίμα. Δεν αναφερόμαστε και στο δοκάρι του «ήρθα πάλι, από τα παλιά» Μπίσεσβαρ. Αναφερόμαστε στις ευκαιρίες του Τόμας (ιδιαίτερα αυτού…) και του Τάισον…

Οι δυο βαθμοί στα Γιάννινα χάθηκαν για τον ΠΑΟΚ – πέρα από το διαιτητικό μαχαίρωμα – με ευθύνη της επίθεσης του. Οι δυο βαθμοί στην Τρίπολη χάθηκαν για τον ΠΑΟΚ – επίσης πέρα από το διαιτητικό μαχαίρωμα – με ευθύνη της άμυνας του.

Για την ανισόρροπη αγωνιστική λειτουργία του ΠΑΟΚ γενικά, αλλά και για τα αδύναμα γρανάζια της το ρόστερ, το …ρηχό του ρόστερ φταίει. Μάλλιασε το χέρι μας, να το γράφουμε.

Εν τούτοις με αυτό το ρόστερ – και παρά τις… οροσειρές αδικιών κι ατυχιών - παραμένει στις παρυφές της κορυφής της βαθμολογίας στο Πρωτάθλημα. Διεκδικεί και το Κύπελλο. Έχουμε πει για το μικρό θαύμα του ΠΑΟΚ. Κι ό, τι έχουμε πει, δεν το παίρνουμε πίσω…

Αυτό το μικρό θαύμα όμως, χρειάζεται προστασία από την διαιτησία. Ο ΠΑΟΚ αδικείται σχεδόν κατά κόρον. Είναι γεγονός. Δίχως, το τονίζουμε, να κρύβεται πίσω από το γεγονός αυτό, το κουσούρι του να αδικεί ο ίδιος, τον εαυτόν του.

Και μεταξυ μας; Ο ΠΑΟΚ αδικεί τον ευατόν του και με το αυτό το …ρηχό ρόστερ! Διαφωνείτε;

Δεν είναι συμπτώσεις οι ορισμοί ανίκανων διαιτητών (VAR, μη VAR και δε συμμαζεύεται) στους αγώνες του. Εξάλλου σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει, να είναι σύμπτωση. Τούτο δε, με τον ΠΑΟΚ να μη σείει τον κόσμο διεκδικώντας το δίκιο του. Άλλοι για ψύλλου πήδημα (εντός κι εκτός γηπέδου) γυρίζουν τον κόσμο ανάποδα. Ο ΠΑΟΚ για… ελέφαντα πήδημα δεν πράττει ανάλογα!

Η βροντώδης θέση του Κυριάκου Κυριάκου με την αναφορά του: «Οι διαιτητές θα έχουν, να κάνουν πλέον, με τον ΠΑΟΚ», δεν πρέπει να παραμείνει λόγος… Πρέπει να εξελιχθεί σε πράξη, Ποιοι, πότε και πως θα την εξελίξουν; Στην ΠΑΕ γνωρίζουν. Οφείλουν άμεσα, να το πράξουν. Έχουν αργήσει μάλιστα!

Αδικείται μεν αλλά κι αδικεί δε, ο ΠΑΟΚ. Ως οργανισμός λοιπόν, έχει υποχρέωση στον κόσμο του, να πράξει τα δέοντα. Και για τη μία και για την άλλη αδικία. Ως εκ τούτου αναμένονται ... δράσεις.

ΥΓ 1: Το VAR στα χέρια ικανών ωφελεί σοβαρά την υγεία του ποδοσφαίρου, Στα χέρια ανίκανων την βλάπτει σοβαρά…

ΥΓ 2: Μέχρι κι ο αλήστου μνήμης Σπάθας «είδε» το χέρι του Πήλιου στους «Ζωσιμάδες», ρε….

ΥΓ 3: Ποιά είναι χειρότερη χυδαιότητα; Του λόγου ή της πράξης;

ΥΓ 4: Οι …λιμοκοντόροι της διαιτησίας – με ή δίχως σφυρίχτρα – είναι η γάγγραινα του ελληνικού ποδοσφαίρου!

ΥΓ 5: Κτύπησε «φλέβα χρυσού» ο ΠΑΟΚ. Έθελξε το Τζιμα-νι του στους «Ζωσιμάδες». Θέλει πάντως, πολλή δουλειά (και στεγανά μυαλά…) για να αξιοποιηθεί κι αυτό το ευγενές μέταλλο.

https://www.metrosport.gr/o-paok-adikeitai-men-alla-ki-adikei-de-728050

 

Ο ΠΑΟΚ… Αδικείται μεν, αλλά κι αδικεί δε! Αρις Νικολάκης Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Μαρτίου 01, 2023 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.