Νέα εποχή με παλιό γνώριμο.ΠΑΟΚ και Φώτης Τακιανός είχαν… ανοιχτούς λογαριασμούς

Θα μπορούσε να πει κανείς πως ΠΑΟΚ και Φώτης Τακιανός είχαν… ανοιχτούς λογαριασμούς! Το πλήρωμα του χρόνου, έφερε ξανά τον 53χρονο προπονητή στον Δικέφαλο, με τον ίδιο να δείχνει αποφασισμένος να… πάρει πίσω όσα του στέρησε η ατυχία στην πρώτη του θητεία στην ομάδα και να αλλάξει… level!

ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ!

Το καλοκαίρι του 1993, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έψαχνε έναν Έλληνα πλέι μέικερ για να πλαισιώσει τους Τζον Κόρφα και Νίκο Μπουντούρη. Η επιλογή του 24χρονου τότε Φώτη Τακιανού από τον Μακεδονικό, έμοιαζε ιδανική. Δεν ήταν άλλωστε και πολύ συνηθισμένο εκείνη την εποχή ένας ποϊντ γκαρντ ύψους 1,95 με έφεση στο σκοράρισμα.

Η συμμετοχή του Τακιανού βέβαια σε εκείνη την… υπερομάδα, δεν ήταν μεγάλη. Ωστόσο, ο ίδιος αγωνίστηκε μεταξύ άλλων στην ευρεία νίκη εις βάρος της Σαμάρα στο «Αλεξάνδρειο», πριν υποστεί ρήξη χιαστών! Το αποκορύφωμα της ατυχίας του; Το γεγονός πως δεν ταξίδεψε καν στην Τεργέστη για τον αξέχαστο τελικό με τη Στεφανέλ, σε αντίθεση με τους νεαρούς τότε Στογιάκοβιτς και Ρέλιτς, καθώς ακόμα δεν είχε… αποχωριστεί τις πατερίτσες!

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΑΤΥΧΙΑ!

Αφού στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Άρη, ο Φώτης Τακιανός επέστρεψε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2006, αρχικά ως συνεργάτης του Μπάνε Πρέλεβιτς στον «ασπρόμαυρο» πάγκο και μετέπειτα στο πλευρό του Κώστα Πιλαφίδη, όταν ο «Τίγρης» ανέλαβε χρέη τζένεραλ μάνατζερ.

Τελικά, ο Θεσσαλονικιός προπονητής «μετακόμισε» στο Πανόραμα και συνδύασε την πρώτη του αποστολή ως «πρώτος» τεχνικός με την άνοδο της ομάδας στην Α2, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά την οδήγησε στα «σαλόνια» της Α1!

Και πάλι ωστόσο, η ατυχία του χτύπησε την πόρτα! Το καλοκαίρι του 2008, το Πανόραμα συγχωνεύτηκε με την Καβάλα, η ομάδα «μετακόμισε» στην πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας και οι άνθρωποί της προτίμησαν τον πιο έμπειρο Κώστα Πιλαφίδη, με τον Φώτη Τακιανό να αναλαμβάνει τελικά το Ρέθυμνο στην Α2!

«ΕΠΑΝΝΕΝΩΣΗ» ΜΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ, ΣΛΑΦΤΣΑΚΗ!

Από το Ρέθυμνο μέχρι τη Λάρισα, την οποία οδήγησε πέρσι μέχρι τα ημιτελικά της Basket League, πανηγύρισε μαζί της δύο νίκες εις βάρος του Παναθηναϊκού και κέρδισε τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς, ο Φώτης Τακιανός εργάστηκε σε ΚΑΟΔ, ΟΦΗ, Δόξα Λευκάδας, Μπασκίμι Κόσοβο, Τρίκαλα, Απόλλων Λεμεσού, Σπορτς Κλαμπ Ντόχα και Ραχοβίτσι Κόσοβο.

Στον ΠΑΟΚ δε, συνάντησε ξανά τον Βαγγέλη Μαργαρίτη με τον οποίο συνυπήρξαν με απόλυτο πετυχημένο τρόπο στον ΚΑΟΔ τη σεζόν 2010-11, κερδίζοντας την άνοδο στην Α1, αλλά και τον Διαμαντή Σλαφτσάκη με τον οποίο συνεργάστηκε στα Τρίκαλα τη σεζόν 2017-18!

ΘΙΑΣΩΤΗΣ ΤΟΥ… AGAINST MODERN ΜΠΑΣΚΕΤ!

Σε γενικές γραμμές, ο Φώτης Τακιανός είναι ένας προπονητής της… παλιάς σχολής, δηλαδή να καθοδηγεί ομάδες στις οποίες οι «ψηλοί» έχουν ενεργό ρόλο και δεν περιορίζονται στο ανοίγουν χώρο στους γκαρντ για να σουτάρουν μόνο τρίποντα!

Προς αυτή την κατεύθυνση, θα επιδιώξει να βάλει περισσότερο στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ τους Νέιτ Ρένφρο, Βαγγέλη Μαργαρίτη, Δημήτρη Κακλαμανάκη και Διαμαντή Σλαφτσάκη, έχοντας παράλληλα ως πρωταρχικό στόχο να… σφίξει την «ασπρόμαυρη» άμυνα!

πηγή: FORZA

Προπόνηση και αναχώρηση για Πάτρα

Κορυφώνεται η προετοιμασία στο Παλατάκι σήμερα (3/3)

Την τελευταία του προπόνηση θα πραγματοποιήσει σήμερα (3/3) το πρωί ο ΠΑΟΚ mateco ενόψει της αναμέτρησης με τον Προμηθέα.

Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, ο Δικέφαλος θέλει να συνεχίσει στο μονοπάτι των νικών, έχοντας όμως νέο προπονητή. Ο Φώτης Τακιανός θα κάνει αύριο (4/3) το ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής του ΠΑΟΚ στην Πάτρα, όπου η ομάδα θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα για την 17η αγωνιστική.

Οι «ασπρόμαυροι» προέρχονται στο πρωτάθλημα από νίκη με 89-82 επί του Κολοσσού, ενώ μεσολάβησε και η παρουσία του στο Final-8 του Κυπέλλου, όπου ο Δικέφαλος ηττήθηκε από το Περιστέρι στα προημιτελικά.

Χωρίς απρόοπτα εξελίσσεται η προετοιμασία του ΠΑΟΚ, ο οποίος μετά τη σημερινή προπόνηση θα αναχωρήσει για την Πάτρα, όπου θα αγωνιστεί αύριο στις 15:30.

https://inpaok.com/764073/proponisi-kai-anachorisi-gia-patra-2/

 

Πώς θα διεξαχθούν τα ματς της Basket League

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

Επιστρέφει σε δράση η Basket League αυτό το Σαββατοκύριακο με την διεξαγωγή της 17ης αγωνιστικής της Α1. Φυσικά, αγωνιστική δράση υπάρχει και στις μικρότερες κατηγορίες στο ελληνικό μπάσκετ.

Η ΕΟΚ με ανακοίνωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα τονίζει πως θα διεξαχθούν κανονικά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων, μετά το πέρας του εθνικού πένθους, ενώ θα υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες, αναφορικά με την πραγματοποίηση των παιχνιδιών.

Διαβάστε παρακάτω τα όσα αναφέρει η ΕΟΚ:

Στη συνεδρίασή του, το Δ.Σ. της ΕΟΚ αποφάσισε ότι σε όλους τους αγώνες, Εθνικών και τοπικών πρωταθλημάτων, όλων των ηλικιακών κατηγοριών που θα διεξαχθούν στη χώρα μετά το πέρας του τριήμερου εθνικού πένθους, το Σαββατοκύριακο 4-5/3 θα ισχύσουν τα εξής στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος:

* Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή

* Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες θα φέρουν πένθος στην εμφάνισή τους

* Δεν θα υπάρχουν στα γήπεδα μουσική, μαζορέτες και οποιαδήποτε άλλη μορφή διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

https://inpaok.com/764076/eok-pos-tha-diexachthoun-oi-agones-tou-savvatokyriakou/

Δουλειά στην τακτική πριν τον Προμηθέα

Όσα συνέβησαν στην προπόνηση του ΠΑΟΚ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία του ΠΑΟΚ mateco, ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος και του αγώνα με τον Προμηθέα, που θα διεξαχθεί στην Πάτρα, το Σάββατο (4/3, 15:30) για την 17η αγωνιστική της Basket League.

Ο Δικέφαλος, συνέχισε σήμερα το πρόγραμμά του, με αρκετές ώρες στο PAOK Sports Arena, ξεκινώντας με την ανάλυση του αντιπάλου με την χρήση βίντεο, ενώ ακολούθησαν ασκήσεις στο γυμναστήριο και η προπόνηση, στη διάρκεια της οποίας ο κόουτς Φώτης Τακιανός έδωσε έμφαση στην τακτική.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ mateco θα έχει μία ακόμη προπόνηση στη διάθεσή του πριν τον αγώνα με τον Προμηθέα. Το επόμενο ραντεβού της ομάδας είναι στο PAOK Sports Arena, το πρωί της Παρασκευής για την τελευταία προπόνηση στη Θεσσαλονίκη και πριν από την αναχώρηση της αποστολής για την Πάτρα.

https://inpaok.com/764043/douleia-stin-taktiki-prin-ton-promithea/

Νέα εποχή με παλιό γνώριμο.ΠΑΟΚ και Φώτης Τακιανός είχαν… ανοιχτούς λογαριασμούς Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Μαρτίου 03, 2023 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.