Οι VARίστες σώζουν ή αλλοιώνουν, αλλά μόνο ο ΠΑΟΚ είναι το θύμα στις κλοπές. Στέλιος Γρηγοριάδης

Tο είχαμε καταλάβει, το είχαμε εμπεδώσει από αγώνα σε αγώνα και το είχαμε επισημάνει πολλές φορές. Η δικαιοσύνη στις φάσεις που κρίνουν το αποτέλεσμα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα απονέμεται πλέον από το VAR και όχι από τον διαιτητή και τους βοηθούς του.


Ειδικά το φετινό, θα είναι το Πρωτάθλημα του VAR. Mε τους αγώνες που θα σώσει και με τους αγώνες που θα αλλοιώσει, θα καθορίσει τον πρωταθλητή, τον δεύτερο, αυτούς που θα βγουν στην Ευρώπη κι αυτούς που θα υποβιβαστούν. Τώρα πια είναι απόλυτα επιβεβαιωμένο μετά από όσα έγιναν το Σάββατο στους αγώνες των τεσσάρων ομάδων της κορυφής.

Στα Γιάννινα, σε χέρι σηκωμένο που βρίσκει την μπάλα, ο διαιτητής Ευαγγέλου συλλαμβάνεται κοιμώμενος και ο VARίστας Τσακαλίδης κάνει ότι δεν βλέπει. Οι του ΠΑΟΚ ζητούν εξέταση της φάσης, αλλά εκείνος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να δει και ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ τον διαιτητή στην οθόνη. Μιλάμε για πιθανότατη αλλοίωση αποτελέσματος. Σύμφωνα με όλες τις στατιστικές, το 75% των πέναλτι καταλήγουν σε γκολ, το 25% χάνονται.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο διαιτητής Τζοβάρας βγάζει στο 3ο λεπτό κόκκινη κάρτα στον Γκαρντάφσκι του Αστέρα για μαρκάρισμα που μόνο κίτρινη δικαιολογούσε. Ο VARίστας Κουμπαράκης κάνει τον ψόφιο κοριό. ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙ στην οθόνη να ξαναδεί τη φάση, μήπως και καταλάβει ότι μ' αυτή την αποβολή αλλοιώνει βάναυσα τις ισορροπίες από το ξεκίνημα κιόλας του αγώνα. Λίγο αργότερα ο κοριός ζωντανεύει. Αποτρέπει το 0-1 υποδεικνύοντας, σωστά, σε θέση οφ σάιντ τον σκόρερ Μπαράλες.

Στο Καραϊσκάκη, ούτε ο διαιτητής Πινέιρο ούτε ο βοηθός του αντιλαμβάνονται το οφ σάιντ του Ελ Αραμπί στο ξεκίνημα μιας (δύσκολης είναι η αλήθεια) φάσης που καταλήγει σε γκολ του Ολυμπιακού με τον Βρουσάι. Ο VARίστας Μέλο ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να κοιμηθεί. Εφαρμόζει τη γραμμή, βλέπει το οφ σάιντ και ΣΤΕΛΝΕΙ τον Πινέιρο στην οθόνη για να κρίνει αν ο Ελ Αραμπί συμμετείχε στη φάση που προηγήθηκε του γκολ. Εκείνος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ επίσης να αλλοιώσει το αποτέλεσμα, κρίνει σωστά ότι συμμετείχε, αφού διεκδίκησε την μπάλα με το κεφάλι και, φυσικά, ακυρώνει το γκολ.

Το συμπέρασμα είναι πολύ απλό:

Στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός αποδόθηκε πιστά δικαιοσύνη. Οι διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού είναι αυτονόητα γελοίες.

Στο ΑΕΚ-Αστέρας υποχρεώθηκε άδικα ο Αστέρας να παίξει από το 3ο λεπτό με 10 παίκτες. Από εκείνη τη στιγμή ήταν προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα του αγώνα.

Στο ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ δεν δόθηκε ένα ξεκάθαρο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Του στέρησαν τη δυνατότητα να πετύχει ένα γκολ, το οποίο πιθανότατα θα του έδινε τη νίκη, δηλαδή δύο βαθμούς επιπλέον.

Για όλα αυτά υπεύθυνοι ήταν οι VARίστες. Στο Καραϊσκάκη ο Πορτογάλος έκανε αυτό που έπρεπε, στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Ελληνας δεν έκανε αυτό που έπρεπε και ευνόησε την ΑΕΚ και στα Γιάννινα ο επίσης Ελληνας δεν έκανε αυτό που έπρεπε και αδίκησε τον ΠΑΟΚ.

Στο ρεζουμέ τώρα: Ο Παναθηναϊκός, για πολλοστή φορά, βολεύτηκε μια χαρά, αφού έσωσε έναν βαθμό. Ο Ολυμπιακός φωνάζει για να φωνάζει. Μπορεί να αδικήθηκε από την ατυχία στο συγκεκριμένο ματς, όχι όμως από τη διαιτησία, συνεπώς δεν έχασε κάτι που δικαιούταν. Η ΑΕΚ επίσης βολεύτηκε με την αδικία σε βάρος του Αστέρα. Και ο μόνος που μένει με απόλυτα δικαιολογημένα παράπονα, για το πέναλτι που του έκλεψαν, είναι πάλι ο ΠΑΟΚ. Αυτός είναι ο μόνος που θα μπορούσε σήμερα να έχει συν δύο βαθμούς. Και είναι αυτός που θα μπορούσε να έχει συν τέσσερις βαθμούς, αφού ήταν καραμπινάτη η κλοπή των δύο βαθμών στην Τρίπολη στο ματς με τον Αστέρα. Από τους τέσσερις της κορυφής, το θύμα κλοπών είναι πάντα το ίδιο. Ο ΠΑΟΚ...

ΥΓ. Αν υπάρχει στ' αλήθεια ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Μαρινάκης και ο Καραπαπάς ούτε έξω από γήπεδο πρέπει να περάσουν για τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια. Μόνο στην Ελλάδα επιτρέπεται να δρουν χούλιγκανς εναντίον διαιτητών έναν πόντο έξω από τη γραμμή του αγωνιστικού χώρου και στα αποδυτήρια. Και, μάλιστα, ένας από αυτούς να είναι και πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής!

https://www.metrosport.gr/oi-varistes-sozoyn-i-alloionoyn-alla-mono-o-paok-einai-to-thyma-stis-klopes-728155

 

Οι VARίστες σώζουν ή αλλοιώνουν, αλλά μόνο ο ΠΑΟΚ είναι το θύμα στις κλοπές. Στέλιος Γρηγοριάδης Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Μαρτίου 01, 2023 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.