Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου 2023. Η Απόδοση του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τα Προεόρτια της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Αυτόνομος ο Μάρτυρας. Ο Άγιος Κουρνούτος ο Ιερομάρτυρας και Επίσκοπος Ικονίου. Ο Άγιος Θεόδωρος ο Ιερομάρτυρας και Επίσκοπος Αλεξανδρείας. Κατά Ιωάννη: Η συνωμοσία για να σκοτώσουν τον Ιησού. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας σε νεοελληνική απόδοση.


 Μελετήστε το Ευαγγέλιο κάθε μέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Ευαγγελικό απόσπασμα Προεόρτιο Υψώσεως Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Το παρακάτω Ευαγγέλιο αναγιγνώσκεται στους ομώνυμους Ιερούς Ναούς ή/και προς τιμήν μνήμης του Τιμίου Σταυρού.

Κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο, Κεφάλαιο ΙΑ'(11) 47-54

Η συνωμοσία για να σκοτώσουν τον Ιησού

Συγκάλεσαν τότε οι αρχιερείς και οι Φαρισαίοι συνέδριο, και έλεγαν: «Τι κάνουμε, επειδή αυτός ο άνθρωπος κάνει πολλά θαυματουργικά σημεία;
Αν τον αφήσουμε έτσι, όλοι θα πιστέψουν σ’ αυτόν, και θα έρθουν οι Ρωμαίοι και θα μας πάρουν και τον τόπο και το έθνος μας».
Ένας τότε από αυτούς, ο Καϊάφας, που ήταν αρχιερέας του έτους εκείνου, τους είπε: «Εσείς δεν ξέρετε τίποτα,
ούτε συλλογίζεστε ότι σας συμφέρει να πεθάνει ένας άνθρωπος υπέρ του λαού και να μη χαθεί όλο το έθνος».
Αυτό, όμως, από τον εαυτό του δεν το είπε, αλλά, επειδή ήταν αρχιερέας του έτους εκείνου, προφήτεψε ότι έμελλε ο Ιησούς να πεθάνει υπέρ του έθνους,
και όχι υπέρ του Ισραηλιτικού έθνους μόνο, αλλά και για να συνάξει τα τέκνα του Θεού τα διασκορπισμένα σε ένα.
Από εκείνη λοιπόν την ημέρα αποφάσισαν να τον σκοτώσουν.
Έτσι ο Ιησούς δεν περπατούσε πια δημόσια μεταξύ των Ιουδαίων, αλλά έφυγε από εκεί και πήγε στην περιοχή που είναι κοντά στην έρημο, σε μια πόλη που λέγεται Εφραίμ, κι εκεί έμεινε μαζί με τους μαθητές του.

12 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Αυτονόμου και των Προεορτίων της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Διαβάστε και δείτε σε βίντεο για τον βίο και την εορτή του Αγίου Αυτονόμου του Ιερομάρτυρος.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω για τον βίο, την κήρυξη του Ευαγγελίου, το μαρτύριο και το Απολυτίκιο του Αγίου Αυτονόμου.

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου 2023. Η Απόδοση του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τα Προεόρτια της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Αυτόνομος ο Μάρτυρας. Ο Άγιος Κουρνούτος ο Ιερομάρτυρας και Επίσκοπος Ικονίου. Ο Άγιος Θεόδωρος ο Ιερομάρτυρας και Επίσκοπος Αλεξανδρείας. Κατά Ιωάννη: Η συνωμοσία για να σκοτώσουν τον Ιησού. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας σε νεοελληνική απόδοση. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 12, 2023 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.