ΠΑΟΚ: Η εξέλιξη του ρόστερ και η μεγάλη πρόκληση. Συντάκτης: Στέλιος Στεργιάδης

Η μεταγραφική περίοδος εντός των ελληνικών συνόρων ολοκληρώθηκε και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο ΠΑΟΚ με τον Κιρίλ Ντεσπόντοφ έκλεισε το ρόστερ του, τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο, αφού δεν φαίνεται πρόθεση να προχωρήσει σε απόκτηση ελεύθερου παίκτης.

Το SFINA.GR κάνει μια ανασκόπηση της μεταγραφικής περιόδου του ΠΑΟΚ κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και βγάζει τα συμπεράσματα της κάνοντας την σύγκριση με την περσινή σεζόν και το πως είχε διαμορφωθεί το έμψυχο δυναμικό του.

Ο Δικέφαλος έχει ένα ρόστερ με πολλές επιλογές σε κάθε θέση έχει δημιουργήσει, μετά και τις τελευταίες προσθήκες τόσο του Μάρκος Αντόνιο, όσο και του Κιρίλ Ντεσπόντοφ. Το αν αυτό το ρόστερ είναι έτοιμο – ικανό να διεκδικήσει τους τίτλους εντός Ελλάδας και να κάνει μια καλή πορεία στην Ευρώπη, είναι κάτι που θα φανεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Αισιοδοξία λόγω επιλογών και μείωση μέσου όρου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πάντως θα έχει σίγουρα περισσότερες επιλογές στα χέρια του σε σχέση με πέρσι, ενώ αυτό που υπάρχει ως δεδομένο πέραν της αύξησης των λύσεων από τον πάγκο είναι η μείωση του μέσου όρου της ηλικίας, κάτι που ήταν προαπαιτούμενο για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

Η σεζόν μόλις άρχισε για τον Δικέφαλο και άρχισε με τον πρώτο στόχο της σεζόν να έχει επιτευχθεί και την παρουσία της ομάδας τους ομίλους του Conference League. Η πρώτη ανάγνωση του ρόστερ, αφήνει μια σημαντική αισιοδοξία στον κόσμο της ομάδας γιατί φαίνεται πως ήρθαν πιο ικανοί παίκτες σε σύγκριση με την περσινή σεζόν και πλέον είναι στην διακριτική ευχέρεια του Ραζβάν Λουτσέσκου να διαμορφώσει ένα γκρουπ ανταγωνιστικό για να διεκδικήσει τίτλους στις εγχώριες διοργανώσεις και διάκριση στην Ευρώπη.

Το SFINA.GRκαταγράφει τα δεδομένα του ρόστερ του ΠΑΟΚ και μετράει 33 παικτών, με τους 26 να ειναι αυτοι που ξεχωρίζουν και βάσει της αναφοράς στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας. Ο Δικέφαλος αυτή την στιγμή έχει 26 παίκτες ενεργούς (εκ των οποίων οι τρείς είναι τερματοφύλακες) και άλλους επτά (τρείς νεαροί γκολκίπερ και τέσσερις παίκτες που είναι άγνωστο πόσος χρόνος θα τους δοθεί).

Αναλυτικά το ρόστερ του ΠΑΟΚ αποτελείται από τους 26 «πρώτους»

Τερματοφύλακες: Κοτάρσκι, Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης.

Αμυντικοί: Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Εκόνγκ, Κεντζιόρα, Λύρατζης, Μπάμπα, Ράφα Σοάρες, Βιεϊρίνια.

Μέσοι: Τσιγγάρας, Κωνσταντέλιας, Μεϊτέ, Μουργκ, Σβαμπ, Οζντόεφ, Βρακάς, Γιαξής, Μάρκος Αντόνιο,

Επιθετικοί: Τάϊσον, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Σαμάτα, Μπράντον, Ντεσπόντοφ, Τζίμας.

Ποιοι είναι όμως οι επτά που συμπληρώνουν το ρόστερ την φετινή σεζόν στον Δικέφαλο. Αφενός οι τρεις νεαροί τερματοφύλακες που συμμετέχουν στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας, δηλαδή οι Μοναστηρλής, Τσιόπτσης και Μπαλωμένος (υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό και του ευχόμαστε περαστικά γιατί εάν δεν τραυματίζονταν κάλλιστα θα μπορούσε να διεκδικήσει πολλά περισσότερα την φετινή σεζόν).

Στις άλλες θέσεις είναι οι Ζοάν Σάστρε, Ιβάν Νάσμπεργκ, Αντρέ Ρικάρντο και Φιλίπε Σοάρες (υπέστη θλάση) που δεν δηλώθηκαν στην λίστα της Ευρώπης για τους ομίλους. Ενδεχομένως όμως οι Σάστρε και Νάσμπεργκ να επανέλθουν σε κάποιους αγώνες πρωταθλήματος, αν δεν υπάρχουν άλλες λύσεις.

Πρακτικά από τους επτά τελευταίους και ο Φιλίπε Σοάρες – μαζί με τον Νάσμπεργκ – έχει χρόνο συμμετοχής σε επίσημα ματς, όμως μετά τις προσθήκες των Σουαλιό Μεϊτέ, Μαγκομέντ Οζντόεφ, Μάρκος Αντόνιο και την παρουσία των Στέφαν Σβαμπ και Χάρη Τσιγγάρα έχασε έδαφος. Μέχρι σήμερα ο Πορτογάλος μέσος δεν έχει πείσει για την επένδυση που έγινε στο όνομά του τον περασμένο Γενάρη αντί του ποσού των 3.500.000 ευρώ για την αγορά των δικαιωμάτων του.

Τρεις νεαροί που δηλώθηκαν στην Ευρώπη

Πρέπει επίσης να επισημάνουμε πως εκτός από τους 26+7 (στο σύνολο 33) που βγαίνουν μέσα από την καταγραφή της LIVE SPORT ο ΠΑΟΚ έχει και νεαρούς παίκτες στις τάξεις του με επαγγελματικά συμβόλαια σε ισχύ, όπως είναι οι Βασίλης Γκορντεζιάνι, Παναγιώτης Παναγιώτου και Λάμπρος Σμυρλής. Και οι τρεις τελευταίοι δηλώθηκαν στην λίστα της Ευρώπης για τους ομίλους, είναι εξελίξιμοι και έχουν πολλά να προσφέρουν στο άμεσο μέλλον. Από την έναρξη της σεζόν στα εννέα επίσημα παιχνίδια, δεν πήραν λεπτά συμμετοχής αλλά δεν αποκλείεται να χρειαστούν και να περιμένουν παίρνοντας ματς στον ΠΑΟΚ Β.

Με αυτούς τους παίκτες θα πορευτεί η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μέχρι να έρθει ο Γενάρης, εκτός κι αν γίνει κάποια προσθήκη από τους ελεύθερους παίκτες που όμως αποκλείουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Σε μία απαιτητική σεζόν με πολλούς αγώνες σε τρεις διοργανώσεις, Είναι μία μεγάλη πρόκληση για όλους. Από τον Ιβάν Σαββίδη μέχρι τον Ραζβάν Λουτσέσκου και από τον Αντρέ Βιεϊρίνια μέχρι τον Στέφανο Τζήμα. Αυτή η σεζόν είναι ένα τεράστιο στοίχημα για όλους μέσα στον ΠΑΟΚ, για νέες διακρίσεις και – γιατί όχι – επιστροφή στους τίτλους.

https://www.sfina.gr/podosfairo/paok/paok-h-exelixi-tou-roster-kai-i-megali-proklisi/

 

ΠΑΟΚ: Η εξέλιξη του ρόστερ και η μεγάλη πρόκληση. Συντάκτης: Στέλιος Στεργιάδης Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 12, 2023 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.