Το Ευαγγέλιο της Πέμπτης 23 Μαΐου 2024. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Βασιλίσκος ο Μάρτυρας. Ο Άγιος Παύλος ο Πελοποννήσιος και Οσιομάρτυρας. Η Μνήμη της Β' Αγίας Οικουμενικής Συνόδου. Ο Όσιος Ευμένιος Σαριδάκης ο Νέος ο Θεοφόρος. Κατά Ιωάννη: Ο Ιησούς είναι ο Άρτος της Ζωής. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση.


 Μελετήστε το Ευαγγέλιο κάθε μέρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο, Κεφάλαιο ΣΤ'(6) 40-44

τοῦτο δέ ἐστι τὸ θέλημα τοῦ πέμψαντός με, ἵνα πᾶς ὁ θεωρῶν τὸν υἱὸν καὶ πιστεύων εἰς αὐτὸν ἔχῃ ζωὴν αἰώνιον, καὶ ἀναστήσω αὐτὸν ἐγὼ τῇ ἐσχάτῃ ἡμέρᾳ.
᾿Εγόγγυζον οὖν οἱ ᾿Ιουδαῖοι περὶ αὐτοῦ ὅτι εἶπεν, ἐγώ εἰμι ὁ ἄρτος ὁ καταβὰς ἐκ τοῦ οὐρανοῦ,
καὶ ἔλεγον· οὐχ οὗτός ἐστιν ᾿Ιησοῦς ὁ υἱὸς ᾿Ιωσήφ, οὗ ἡμεῖς οἴδαμεν τὸν πατέρα καὶ τὴν μητέρα; πῶς οὖν λέγει οὗτος ὅτι ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβέβηκα;
ἀπεκρίθη οὖν ὁ ᾿Ιησοῦς καὶ εἶπεν αὐτοῖς· μὴ γογγύζετε μετ’ ἀλλήλων.
οὐδεὶς δύναται ἐλθεῖν πρός με, ἐὰν μὴ ὁ πατὴρ ὁ πέμψας με ἑλκύσῃ αὐτόν, καὶ ἐγὼ ἀναστήσω αὐτὸν τῇ ἐσχάτῃ ἡμέρᾳ.

Γνωρίζετε πως γίνεται η Θεία Κοινωνία των ασθενών κατ’ οίκον;

Νεοελληνική Απόδοση

Ο Ιησούς είναι ο Άρτος της Ζωής

Γιατί αυτό είναι το θέλημα του Πατέρα μου: Καθένας που βλέπει τον Υιό και πιστεύει σ’ αυτόν να έχει ζωή αιώνια. Και εγώ θα τον αναστήσω την έσχατη ημέρα».
Γόγγυζαν τότε οι Ιουδαίοι γι’ αυτόν, επειδή είπε: «Εγώ είμαι ο άρτος που κατέβηκε από τον ουρανό»,
και έλεγαν: «Δεν είναι αυτός ο Ιησούς, ο γιος του Ιωσήφ, που εμείς ξέρουμε τον πατέρα και τη μητέρα του; Πώς λέει τώρα: “Από τον ουρανό έχω κατεβεί”;»
Αποκρίθηκε ο Ιησούς και τους είπε: «Μη γογγύζετε μεταξύ σας.
Κανείς δε δύναται να έρθει προς εμένα αν ο Πατέρας που με έστειλε δεν τον ελκύσει. Κι εγώ θα τον αναστήσω την έσχατη ημέρα.

23 Μαΐου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Μιχαήλ του Ομολογητού του Επισκόπου Συνάδων και του Οσίου Ευμένιου Σαριδάκη του Θεοφόρου. Διαβάστε και δείτε σε βίντεο την ομολογία θαύματος από τον Σταμάτη Κόκοτα για τον Άγιο Ευμένιο Σαριδάκη και πως ο Όσιος έκανε καλά άρρωστο παιδάκι με λευχαιμία.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω για τον βίο, την ομολογία πίστεως με συνεχείς εξορίες κακουχίες και στερήσεις, την Τιμία Κάρα, το Απολυτίκιο και το Μεγαλυνάριο του Οσίου Μιχαήλ του Επισκόπου Συνάδων και Ομολογητή.

https://www.ekklisiaonline.gr/eyaggelia/evangelio-pempti-23-maiou-2024-agios-evmenios-saridakis/

Το Ευαγγέλιο της Πέμπτης 23 Μαΐου 2024. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Βασιλίσκος ο Μάρτυρας. Ο Άγιος Παύλος ο Πελοποννήσιος και Οσιομάρτυρας. Η Μνήμη της Β' Αγίας Οικουμενικής Συνόδου. Ο Όσιος Ευμένιος Σαριδάκης ο Νέος ο Θεοφόρος. Κατά Ιωάννη: Ο Ιησούς είναι ο Άρτος της Ζωής. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Μαΐου 22, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.