Τα μαγικά του Λουτσέσκου πέρυσι και το συμφέρον του πρωταθλητή, εφέτος. Αρις Νικολάκης

Μεταγραφικός οργασμός και δη ασυνήθιστος για τα δεδομένα της εποχής. Με στόχους μάλιστα, από τα υψηλότερα των συνήθων ραφιών. Καλοδεχούμενος φυσικά, από τον κόσμο του Πρωταθλητή. Εύλογα τρίβει τα χέρια του καθώς θέτονται τέτοιοι στόχοι. Δίχως η ΠΑΕ του να τούς επιβεβαιώνει ή να τους διαψεύδει. Και το αυτονόητο ασφαλές πράττει. Προσδοκώντας πάντως, ο κόσμος του Πρωταθλητή δυο τινά:

Πρώτον τι: Να ευστοχήσει με ποσοστό κατά πολύ μεγαλύτερο πέραν των τελευταίων καταγεγραμμένων μεταγραφών. Μόλις πέρυσι αστόχησε με Μπουάνα Σαμάτα, Μάρκος Αντόνιο. Και δεν ευστόχησε (sic) με Γιόνι Όττο, Γουίλιαμ Εκόνγκ... Έτσι με έναν πολύ πρόχειρο απολογισμό.

Δεύτερον τι: Να ολοκληρώσει τις μεταγραφές με ποσοστό κατά πολύ μεγαλύτερο πέραν των καταγεγραμμένων χρόνων. Για παρουσιασθεί ο Πρωταθλητής με το πληρέστερο δυνατό ρόστερ στο ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων του...

Για να καταστεί βέβαια, το ρόστερ του πλήρες δεν αρκούν οι αποκτήσεις. Για να γίνει... ταμείο, ήτοι η τελική διαμόρφωση του χρειάζονται κι οι αποκτήσεις αλλά και τα... ταχυδακτυλουργικά του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο μάγος σε αυτά, Ρουμάνος προπονητής έβγαλε από το καπέλο του δύο εξαιρετικές μεταγραφές. Σε κρίσιμη φάση διαμόρφωσης του ρόστερ του κατ’ αρχήν κατέβασε στην κυριολεξία από το αεροπλάνο τον Τόμας Κεντζιόρα. Και στη συνέχεια έβγαλε στην κυριολεξία από την αποθήκη τον Τόμας Μουργκ. Καθιστώντας αμφότερους σημαντικά και βαρέα “όπλα” για τον Πρωταθλητή. Ιδιαίτερα ο Πολωνός δρούσε ωσάν “βαρύ πυροβολικό” μέχρι την τελική νίκη στο “μέτωπο” των “μαχών του θρόνου”. Ο Αυστριακός δεν είχε την ίδια απόδοση ισχύος σαν “βαρύ όπλο” μέχρι την τελική νίκη.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς... Αυτοί δυο παίκτες ήρθαν από το πουθενά με τα μαγικά του Ραζβάν Λουτσέσκου. Κι εκ μέγιστης ανάγκης σε εκείνη την κρίσιμη φάση διαμόρφωσης του ρόστερ του Πρωταθλητή... Από τα αζήτητα καταστάθηκαν από τα πρώτα ζητούμενα του Πρωταθλητή.

Ως εκ τούτων, επιμένουμε εμείς πως η διαμόρφωση του ρόστερ του Πρωταθλητή δεν εξαρτάται μόνον από τις αποκτήσεις εξαρτάται. Εξαρτάται από τις παραχωρήσεις αλλά κι από τα μαγικά, του μάγου στο είδος αυτό, Ρουμάνου προπονητή.

Καλά, πολύ καλά κάνει ο κόσμος του Πρωταθλητή και τρίβει τα χέρια του με την παρέλαση στην πασαρέλα ονομάτων από τα υψηλότερα των συνήθων ραφιών. Πέρυσι τέτοιο καιρό τα κτυπούσε από απελπισιά! Καλό είναι να το θυμάται αυτό. Καλά, πολύ καλά έκανε πέρυσι ο Ραζβάν Λουτσέσκου τα μαγικά του. Το συμφέρον του Πρωταθλητή όμως, κατά πως εμείς θεωρούμε δε θα πρέπει, να εξυπηρετείται από μαγικά. Δεν πιάνουν πάντα, βλέπετε...

Ο Πρωταθλητής με την ενθρόνιση και την στέψη του δεν κέρδισε απλά, υπέρλαμπρη δόξα. Κέρδισε και πολλά άλλα και διάφορα. Ανάμεσα τους κι ο χρόνος προετοιμασίας του σε όλα τα επίπεδα. Και φυσικά, τη γαλήνη σε ψυχή και πνεύμα για την ολοκληρώσει με τον κάλλιστο δυνατό τρόπο. Υψηλότατης ωφέλειας κέρδος για τον Πρωταθλητή. Και κατά πως φαίνεται κατ’ αρχήν - στο τέλος θα γίνει το ταμείο της προετοιμασίας - θα την αξιοποιήσει με τον κάλλιστο δυνατό τρόπο...

Α, και που είστε... Ουδεμία έκπληξη προκαλεί η έλξη παικτών από τα υψηλότερα των συνήθων ραφιών. Ήταν που ήταν ο Πρωταθλητής πόλος... Κατέκτησε και τον τίτλο εκτοξεύοντας στα ύψη την έλξη του!

https://www.metrosport.gr/ta-magika-toy-loytseskoy-perysi-kai-to-symferon-toy-protathliti-efetos-982984

 

Τα μαγικά του Λουτσέσκου πέρυσι και το συμφέρον του πρωταθλητή, εφέτος. Αρις Νικολάκης Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουνίου 06, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.