Τους (ξανα)πήρε «αιχμάλωτους»! Ο Βασίλης Βέργης γράφει γιατί η κατάληξη της «υπόθεσης Κωνσταντέλια» και η παραμονή του στον ΠΑΟΚ αποτελεί ακόμη ένα λόγο που οι ΠΑΟΚτσήδες θα λατρεύουν παντοτινά τον Ιβάν Σαββίδη.

MENU 
 

Παραμύθια δε λέμε. Πίστευα, το έλεγα και το έγραφα, εδώ και μέρες –στηριζόμενος στη γνώση του ρεπορτάζ- ότι η μεταγραφή του Γιάννη Κωνσταντέλια στη Σάλτσμπουργκ ήταν δρομολογημένη και σχεδόν «τελειωμένη». Θεωρούσα, ουδέποτε το έκρυψα, πως είναι (σχεδόν) αδύνατο μια ελληνική ομάδα να πει «όχι» σε πρόταση 17,5 εκατ. ευρώ συν 17,5% ποσοστό μεταπώλησης, πόσο μάλλον κάτω από την «πίεση» της θέλησης του πρωταγωνιστή να πάει (με βασιλικό συμβόλαιο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως) στην ομάδα που ουσιαστικά ανέδειξε και «μετέφερε» στην κορυφαία ευρωπαϊκή σκηνή παίκτες όπως ο Χάλααντ, ο Μανέ, ο Αντεγέμι κ.α.

Οσο περνούσαν οι μέρες σε αυτή την υπόθεση ήταν φανερό πως ο «Ντέλιας»… ετοίμασε βαλίτσες. Απέμεναν οι τελικές υπογραφές και η ανακοίνωση. Λάθος: απέμενε ΕΝΑ τηλεφώνημα!

Προσοχή: δεν έκρινα πως είναι μικρή η δύναμη του συναισθήματος ούτε η τεράστια επιθυμία των οπαδών του ΠΑΟΚ να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τον «μικρό μάγο» στους πρωταθλητές Ελλάδος. Ούτε λάθος η επιχειρηματολογία τους «Τον κρατάς τώρα, μπαίνεις στο νέο format του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά από ένα χρόνο αν θέλεις τον πουλάς με 30 εκατ. ευρώ».

Εκτιμούσα όμως πως σε τέτοια κρίσιμα σταυροδρόμια η «λογική νικάει το συναίσθημα». Κάτι ανάλογο που εκτιμούσε, όπως φάνηκε, και ο Κώστας Κεφαλογιάννης στο κείμενό του στο SDNA. Του έστειλα μάλιστα σχετικό μήνυμα ότι είναι αδύνατον μια ελληνική ΠΑΕ να πει όχι σε τέτοια πρόταση και ένας 20χρονος ποδοσφαιριστής να πει όχι στην ομάδα που έβαλε τον Χάλααντ στην κορυφαία πασαρέλα. Που να ήξερα…

«Κι όμως, ο Ιβάν μπορεί» ήταν η απάντηση-μήνυμα που μου έστειλε χθες ο Κώστας και… δίχως την άδειά του (ελπίζω με την κατανόησή του!) δημοσιοποιώ. Γιατί έχει 1000% δίκιο.

Δεν πίστευα στα μάτια μου μόλις διάβασα την είδηση. Μια σχεδόν "τελειωμένη" μεταγραφή δεν... τελείωσε ποτέ, πολύ απλά γιατί την σταμάτησε εκείνος που μαζί με το ποσοστό μεταπώλησης θα έβαζε στο ταμείο του περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ. Μοιάζει απίθανο αλλά είναι αληθινό!

Ο Σαββίδης λειτούργησε ουσιαστικά ως οπαδός του ΠΑΟΚ. Άφησε τον επιχειρηματία-ιδιοκτήτη ΠΑΕ εντελώς στην άκρη, πιθανότατα αιφνιδίασε και τους πιο στενούς συνεργάτες του, μίλησε με τον «Ντέλια» και έκανε τρισευτυχισμένους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Λάθος: τους ξαναέκανε τρισευτυχισμένους! Τους (ξανα)πήρε «αιχμάλωτους»!

Δεν ξέρω αν στην πορεία η ζωή δείξει ότι, κυνικά-ρεαλιστικά-επιχειρηματικά- ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα «χάσει» χρήματα από αυτή την απόφαση ή αν θα κερδίσει τα διπλάσια. Εκείνο που ξέρω είναι πως εν έτει 2024 ο Σαββίδης λειτούργησε μόνο ως οπαδός του ΠΑΟΚ. Και ως «ένας από αυτούς» αρνήθηκε να χάσει τον «Ντέλια». Αρνήθηκε να δει την ομάδα του δίχως τον Γιάννη στα ασπρόμαυρα, στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πριν από πολλές δεκαετίες ένας άλλος τεράστιος ηγέτης του Δικεφάλου του Βορρά, ο Γιώργος Παντελάκης, είχε χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι της Χούντας αρνούμενος να υπογράψει την παραχώρηση του τεράστιου Γιώργου Κούδα στον Ολυμπιακό. Ο Κούδας έγινε σύμβολο του ΠΑΟΚ και θα μείνει πάντοτε στην ιστορία ως «Μεγαλέξανδρος». Γιατί ο Παντελάκης είπε ένα ιστορικό «όχι».

Δεκαετίες μετά, ο Ιβάν Σαββίδης είπε το δικό του «όχι» στη Σάλτσμπουργκ. Και ο «μικρός μάγος» που αποθεώνεται σε όλα τα γήπεδα της χώρας θα ηγηθεί του πρωταθλητή ΠΑΟΚ στη μεγάλη προσπάθεια για το «τελευταίο απωθημένο» που είναι η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τελικά ο πλανήτης μπορεί να εξελίσσεται αλλά κάποια πράγματα παραμένουν αναλλοίωτα. Όπως η αγάπη για την ομάδα. Ο Ιβάν Σαββίδης – οπαδός του ΠΑΟΚ το (απ)έδειξε ξανά!

https://www.sdna.gr/podosfairo/1205736_toys-xanapire-aihmalotoys

 

Τους (ξανα)πήρε «αιχμάλωτους»! Ο Βασίλης Βέργης γράφει γιατί η κατάληξη της «υπόθεσης Κωνσταντέλια» και η παραμονή του στον ΠΑΟΚ αποτελεί ακόμη ένα λόγο που οι ΠΑΟΚτσήδες θα λατρεύουν παντοτινά τον Ιβάν Σαββίδη. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουνίου 09, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.