Φεύγει Στέφανος για να γυρίσει ΕΤΟΙΜΟΣ! Ο Βασίλης Βέργης γράφει για τη win win απόφαση ΠΑΟΚ και Τζίμα να δοθεί δανεικός ο νεαρός στη Νυρεμβέργη. Κι ένα υστερόγραφο για τον Κοτάρσκι...

Όταν σηκώνει το τηλέφωνο ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στα Παγκόσμια Κύπελλα (16 γκολ σε τελικές φάσεις), ο σπουδαίος Μίροσλαβ Κλόζε, και τον ακούς, όντας 18,5 χρονών παλικάρι, να σου ζητάει να πας δανεικός στην ομάδα του (Νυρεμβέργη), προτού ολοκληρώσει τη φράση λογικά έχεις ετοιμάσει βαλίτσα!

Πόσο κολακευτικό είναι όλο τούτο για τον νεαρό «θησαυρό» του ΠΑΟΚ. Ένας επαγγελματίας με την τρομερή καριέρα του Κλόζε και την «τεχνογνωσία» του στο γκολ επέλεξε τον Στέφανο Τζίμα, επέμεινε να τον πάρει δανεικό στη Νυρεμβέργη, να τον «πλάσει» και να τον παραδώσει σε ένα χρόνο «άλλο» ποδοσφαιριστή στον Δικέφαλο και στη διεθνή σκηνή.

Φεύγει Στέφανος για να γυρίσει ΕΤΟΙΜΟΣ! Αυτό το «ταυρί» πηγαίνει στη Β’ κατηγορία της Γερμανίας για να πάρει αυτό που του λείπει: παιχνίδια! Να θητεύσει δίπλα σε έναν δάσκαλο του γκολ και σε ένα πρωτάθλημα ό,τι πρέπει για παιδιά με έφεση στο σκοράρισμα. Να γεμίσει τα πόδια του με ματς, το μυαλό του με εμπειρίες και την καρδιά του με αυτοπεποίθηση.

Είναι πολύ σωστή η απόφαση τόσο του Τζίμα όσο και του κλαμπ γι αυτό τον δανεισμό. Καταλαβαίνω ότι το «σπορ της διαφωνίας» ευδοκιμεί ξανά σε ένα κομμάτι των φίλων του ΠΑΟΚ. Κυρίως γιατί συναισθηματικά λατρεύουν τον μικρό και θέλουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα να τον δουν πρώτο βιολί στην επίθεση της ομάδας τους. Δεν… αντέχουν να ακούνε ότι στο ρόστερ θα παραμείνει ο Σαμάτα αλλά ο Τζίμας θα πάει στη Νυρεμβέργη.

Όταν όμως αφήσουν στην άκρη το συναισθηματικό κομμάτι θα κατανοήσουν ότι πάρθηκε η πιο σωστή απόφαση. Ρεαλιστική και ορθολογική ποδοσφαιρικά.

Ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να πάει αυτή τη στιγμή με τον Τζίμα βασικό στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και εν συνεχεία στο νέο φορμάτ των ομίλων. Ούτε με τον Τζίμα δεύτερο φορ. Εκεί θα υπάρχει ο Μπρέθγουεϊτ (ή κάποιος σαν κι αυτόν) που θα αποκτηθεί για πρώτος, πίσω του ο Μπράντον και τρίτος ο Σαμάτα.

Αν ο Λουτσέσκου κρατούσε τον Τζίμα (ως 3ο) απλά θα του «έκαιγε» τη σεζόν αφού δεν θα μπορούσε να του δώσει τον χρόνο για να εξελίξει το ταλέντο του. Μιλάμε για τον ίδιο Λουτσέσκου ο οποίος ανέδειξε τον Κωνσταντέλια και τον Κουλιεράκη, για να μην ξεχνιόμαστε.

Ο Στέφανος Τζίμας έπρεπε να βρει χώρο, χρόνο, ματς, αυτοπεποίθηση. Αυτά του προσφέρει άπλετα ο Μίρο Κλόζε. Πολύ σωστά διάβασαν την ευκαιρία ο νεαρός, το οικογενειακό του περιβάλλον και κυρίως το κλαμπ.

Επαναλαμβάνω: Φεύγει Στέφανος για να επιστρέψει έτοιμος. Και να (ξανα)φορέσει τη φανέλα με την οποία μας συστήθηκε και θέλει να γράψει μαζί της σελίδες δόξας.

Ο παραγωγικός δανεισμός είναι η καλύτερη γέφυρα για την εξέλιξη των ποδοσφαιριστών. Αρκεί να είναι στοχευμένος, όπως φαίνεται στην συγκεκριμένη περίπτωση. Τα παραδείγματα άπειρα, όπως και τα αποτελέσματα…

ΥΓ: Η Ιταλία «παράγει» σπουδαίους τερματοφύλακες. Όταν λοιπόν μια ομάδα όχι από το πάνω ράφι, εν προκειμένω η Τζένοα, «λοκάρει» σε γκολκίπερ άλλης εθνικότητας (Κοτάρσκι), δείχνει ότι έχει κάνει εκτεταμένη έρευνα αγοράς και είναι έτοιμη να το πάει μέχρι το τέλος.

Ας το έχουμε στο μυαλό μας αυτό για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος για να πουλήσει ΤΩΡΑ τον (πολύτιμο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος) Κοτάρσκι θα πρέπει:

1. Να «ματώσουν» οικονομικά οι Ιταλοί.

2. Να μεριμνήσει για τον αντικαταστάτη του Κροάτη αφού μπροστά υπάρχουν τα κρίσιμα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δύσκολη η εξίσωση. Εκτιμώ πάντως ότι το «σίριαλ» έχει κι άλλα επεισόδια. Να δούμε πως θα καταλήξει. 

https://www.sdna.gr/podosfairo/1210847_feygei-stefanos-gia-na-gyrisei-etoimos

 

Φεύγει Στέφανος για να γυρίσει ΕΤΟΙΜΟΣ! Ο Βασίλης Βέργης γράφει για τη win win απόφαση ΠΑΟΚ και Τζίμα να δοθεί δανεικός ο νεαρός στη Νυρεμβέργη. Κι ένα υστερόγραφο για τον Κοτάρσκι... Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουνίου 26, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.