Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής, μην το ξεχνάτε!

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής κατακτώντας το πιο δύσκολο, αμφίρροπο τίτλο που ελάχιστοι φίλαθλοι στην αρχή της χρονιάς πίστευαν ότι θα το κάνει. Ο ΤΙΤΛΟΣ προσδίδει τις επιβραβεύσεις σε όλους που βοήθησαν την ομάδα αλλά και γεννά υποχρεώσεις που σε σύντομο χρονικό διάστημα επιβάλλεται να τακτοποιηθούν και να την ενισχύσουν στο μέγιστο δυνατό.

Ο Ιβάν Σαββίδης, κατά την άποψή μας, διακατέχεται από το ποδοσφαιρικό σύνδρομο που βρίσκεται στο μυαλό όλων των φιλάθλων, περί της ενίσχυσης της ομάδος. Φυσικά η μια πλευρά αναμένει κινήσεις και η πλευρά του προέδρου «σκέφτεται» πως και αν θα τις κάνει. Η κοινή προσμονή όλων του να επαναλάβει ο Δικέφαλος μια χρονιά σαν την περυσινή αποτελεί συνάμα και τον μέγιστο στόχο που μπορεί να θέσει ο σύλλογος. 

Θεωρούμε πως οι λεπτομέρειες των κινήσεων της ΠΑΕ σε συνάρτηση με τα «θέλω και πρέπει» του προπονητή Λουτσέσκου, επιβάλλεται να βρίσκονται σε κοινό επίπεδο. Η περυσινή ατάκα του κ. Λουτσέσκου που δεν ήθελε να πάει για προετοιμασία επειδή η ομάδα δεν ενισχυθεί επανέρχεται στο μυαλό μας σε μικρότερη, βέβαια, κλίμακα. Δυστυχώς όμως παρατηρούμε και γεγονότα- συμπεριφορές τα οποία δε συνάδουν με την περυσινή πορεία του Δικεφάλου και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Υφίσταται ένα μέρος φιλάθλων που «έχει» στον Ιβάν Σαββίδη πλήρη εμπιστοσύνη και αναμένει τις κινήσεις του και ένα άλλο μέρος, ιδιαίτερα εκφραστικό, που είτε απαιτεί άμεσες αποκτήσεις ποδοσφαιριστών είτε εκφράζει την δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακόμη τίποτε (παρά την απόκτηση του Καμαρά). Ένα στοιχείο που δείχνει μια ικανοποιητική δυναμική έχει να κάνει με την αγορά των εισιτηρίων διαρκείας. Το 15.000 φαντάζει ένα απόλυτο εφικτό νούμερο. Αν προκύψουν μεταγραφές και προκρίσεις στους 36 του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε είναι βέβαιο ότι τα εισιτήρια διαρκείας θα εξαντληθούν.

Αυτό όμως που δεν μας αρέσει καθόλου και προαναφέραμε είναι ή ακραία συμπεριφορά πολλών οπαδών στο διαδίκτυο. Το να συγκεκριμενοποιήσεις ή να βάλεις σε κατηγορίες τα παράπονα , τα υβριστικά σχόλια και την αδημονία που καταλήγει σε κακή συμπεριφορά, μοιάζει άνευ σκοπού. Όσο κι αν προσπαθήσαμε κατά περιόδους η ομάδα του ΠΑΟΚ να επιφέρει και ομαδοποίηση στις απόψεις των οπαδών αυτό δε κατέστη δυνατό. 

Δεν εννοούμε ότι όλοι μας πρέπει να έχουμε παρόμοιες σκέψεις και να δίνουμε τα ίδια χρονικά περιθώρια στην διοίκηση τον προπονητή και την ομάδα του ΠΑΟΚ. Αυτό που θέλουμε και ζητάμε είναι αν όχι να εξαφανισθούν τουλάχιστον να σμικρυνθεί το ποσοστό των ακροτήτων. Το να βρίζεις πρόεδρο, παίκτη (π.χ. Μεϊτέ) άλλους φιλάθλους, δημοσιογράφους και διοίκηση, δεν εξυπηρετεί κανέναν και τίποτε. Το αντίθετο μάλιστα. 

Δημιουργείται άνευ λόγου και αιτίας μια αντιμαχία εντός ΠΑΟΚ την στιγμή που πήρε πρωτάθλημα. Στα τελευταία 6 χρόνια 3 πρωταθλήματα έχει πάρει ο Ολυμπιακός και τρία (ένα του το έκλεψε η ΑΕΚ) ο ΠΑΟΚ. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού που έχουν να πάρουν πρωτάθλημα από το 2010 τι πρέπει να κάνουν; 

Συμπερασματικά: όλοι μας μπορεί να έχουμε τις διαφορές μας ή να επιθυμούμε να κινηθεί γρηγορότερα και ουσιαστικότερα η ΠΑΕ. Όμως οι αντιδράσεις μας πρώτα επιβάλλεται να έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της ομάδας και όχι την εύρεση των μειονεκτημάτων που άλλωστε έχουν και οι πιο σύγχρονοι σύλλογοι στον κόσμο.

https://www.metrosport.gr/o-paok-einai-protathlitis-min-to-xechnate-1001269

 

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής, μην το ξεχνάτε! Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουλίου 08, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.