Πόσο δυνατός είναι ο ΠΑΟΚ (ΙΙ).Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου συνεχίζει να γράφει για τα πλεονεκτήματα που έχει η ομάδα του ΠΑΟΚ και όλος ο οργανισμός του Δικεφάλου στο ξεκίνημα της σεζόν, μαζί με την αναφορά στα μεταγραφικά.


 Το έγραψα μετά το 3-2 επί της Μπόρατς και βρίσκω σήμερα άλλες, νέες αφορμές να το επαναλάβω. Νιώθω ότι είναι κάτι αναγκαίο σε σχέση και με όλη την ποδοσφαιρική πραγματικότητα στη χώρα.

Κατά πρώτο λόγο θέλω να ξεκαθαρίσω ότι και με αυτό το κείμενο και με το περασμένο για τα ματς με τη Μάλμε, δεν εκφράζω μία απόλυτη αισιοδοξία ή βεβαιότητα για την επιτυχία-πρόκριση του ΠΑΟΚ στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις. Αυτά… δεν υπάρχουν στο ποδόσφαιρο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου το παιχνίδι παίζεται αλλιώς. Η αναφορά είναι γενική. Μέσα από όλα όσα γίνονται όμως από πλευράς ασπρόμαυρων, μέσα από όλα όσα προκύπτουν και σε επίπεδο σύγκρισης σε σχέση με άλλες ομάδες, ο ΠΑΟΚ είναι πραγματικά καλός, δυνατός και πατάει γερά ενόψει όλης αυτής της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Μεταγραφικά με Μεϊτέ και άλλους

Ξεκινάω από τα μεταγραφικά που καλώς ή κακώς απασχολούν πολύ έντονα και μέσα στην περίοδο αγώνων που διανύουμε. Ε, δεν γίνεται για τον ΠΑΟΚ που έχει κάνει τόσες κινήσεις να κυριαρχεί μόνο και συνέχεια η υπόθεση Μεϊτέ! Αν είναι δυνατόν! Δηλαδή δέκα καλά να κάνεις θα πρέπει να μένουμε κυρίως στο ένα προβληματικό γεγονός ώστε αυτό να καθορίζει την εικόνα και την επιτυχία όλου του καλοκαιριού; Ή μήπως δεν είναι επιτυχία του ΠΑΟΚ το ότι μέχρι τώρα ΔΕΝ έχει παραχωρήσει κανέναν από τους πολύ-πολύ-πολύ εμπορικούς παίκτες οι οποίοι εξακολουθούν να συμμετέχουν στην προσπάθεια επίτευξης του μεγάλου στόχου;

Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε στα μέσα Μαϊου ότι για να ξεκινήσει ήθελε να πετύχει τρεις ανανεώσεις και δύο μεταγραφές, μαζί και κάποιους ακόμη πιο νεαρούς. Την ίδια περίοδο αποφάσισαν να μην πουληθεί κανείς μέχρι τον Αύγουστο. Ξεκίνησε λοιπόν ο ΠΑΟΚ και πορεύεται τώρα όπου έχουμε ακόμη 22 μέρες μεταγραφών, με:

- ανανέωση Σβααμπ,

- στην πορεία έκλεισε ο Κεντζιόρα

- ήρθε ελεύθερος ο Καμαρά που διεκδικούσαν πολλοί

- αποκτήθηκε με αρκετά χρήματα ο Τσάλοφ

- με μεταγραφή ήρθε και ο Τισουντάλι

- αποκτήθηκαν με προοπτική και οι ΤσιφτσήςΘυμιάνηςΣορετίρε.

- ΔΕΝ παραχωρήθηκε κανείς από τους βασικούς με σημαντικό ρόλο.

Ώπα κάπου… Έχουν επιτευχθεί 7-8-9 στόχοι μέχρι αρχές Αυγούστου κάτι πρωτοφανές για ΠΑΟΚ (και για άλλες ομάδες) και εμείς θα γκρινιάζουμε κάθε ώρα και στιγμή για τον Μεϊτέ ή τον όποιο άλλο χαφ του άξονα που ακόμη δεν έχει έρθει; Να μιλάμε και να κάνουμε κριτική, αλλά δεν είναι δυνατόν το μεταγραφικό καλοκαίρι του ΠΑΟΚ μέχρι τώρα να κρίνεται και να χαρακτηρίζεται από τη μία κίνηση που δεν έγινε και όχι από τις οκτώ που έχουν υλοποιηθεί!

Και στις μεταγραφές του λοιπόν ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός, έχοντας μέχρι τώρα ένα εξαιρετικό-πολύ καλό ρόστερ, δομημένο σε στέρεες βάσεις από τον κορυφαίο προπονητή του. Ναι! Υπάρχουν δυσλειτουργίες στο εσωτερικό! Φυσικά και προκύπτουν ανεξήγητες καθυστερήσεις μαζί με αδικαιολόγητες ασυνεννοησίες για ηλικίες, για χαρακτηριστικά, για οικονομικά και άλλα. Αλλά το αποτέλεσμα με τη δομή του ρόστερ στις αρχές Αυγούστου, είναι από καλό έως εξαιρετικό! Μέχρι τώρα χρηματιστηριακά είναι πρώτος, σε ιστορικό… υψηλό για τα δικά του δεδομένα.

Για να μην μπερδευόμαστε και ενώ ξέρω ότι με όσα γράφω μπορεί να διαφωνεί στο 80% ο Λουτσέσκου, να προσθέσω ότι: Ακόμη και αν ο ΠΑΟΚ τα είχε κάνει ΟΛΑ τέλεια, ακόμη και αν ήταν όλοι εδώ με πρώτο αυτόν τον… υπερπαίκτη Μεϊτέ που εμένα μου «γυρίζει» το μάτι λόγω ψυχισμού, ακόμη και με αυτόν λοιπόν, ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ θα έπαιζε μπαλάρα τον Ιούλιο και δεν θα ήταν σίγουρος απέναντι στον οποιονδήποτε. Κανείς τέλος πάντων δεν θα διασφάλιζε κάτι τέτοιο για μία ομάδα που ΠΑΝΤΑ εξελίσσεται το φθινόπωρο μέσα από τη δουλειά. Άλλο η εικόνα της ομάδας στα πρώτα-πρώτα ματς και άλλο οι μεταγραφές.

ΠΑΟΚ το τρίτο φαβορί

Πάω και παραπέρα όσον αφορά τον Δικέφαλο του Βορρά και την κατάστασή του σε σχέση με τους άλλους «μεγάλους». Αφορμή πήρα σήμερα το πρωί από τα ποσοστά των στοιχηματικών για το προσεχές πρωτάθλημα. Πρώτος ο Ολυμπιακός που θεωρείται ισχυρό φαβορί, δεύτερη κοντά του η ΑΕΚ, τρίτος μακριά ο ΠΑΟΚ και τέταρτος (κοντά στον ΠΑΟΚ) ο Παναθηναϊκός!

Εννοείται ότι δεν θα κάνω κριτική στις αποδόσεις που εν πολλοίς διαμορφώνονται αντικειμενικά και με βάση τα πονταρίσματα.

Θα μείνω στον ΠΑΟΚ σε όσα έχει και όσα μπορεί να μην έχει σε σχέση με τους άλλους για να δικαιολογήσω εκ νέου τον τίτλο του blog μου.

- Ο ΠΑΟΚ είναι ο πρωταθλητής και έχει την πολύ καλή αύρα που συνοδεύει ο τίτλος. Ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα, ξεκινάει με πιο μεγάλο αντίπαλο το πολύ-πολύ κακό του κλίμα σε σχέση με το πώς τον αντιμετωπίζει ο κόσμος του. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλά και σε αυτό το επίπεδο.

- Ο ΠΑΟΚ έχει τον καλύτερο προπονητή, με την έννοια ότι είναι 100% ο πιο δοκιμασμένος και «σίγουρος». Είναι πολλά χρόνια ο Λουτσέσκου και δεν έχουμε ΚΑΜΙΑ αμφιβολία για τη δουλειά και τη φιλοσοφία του. Και ο Μεντιλίμπαρ καλός, αλλά… πρώτη φορά ξεκινάει με τον Ολυμπιακό εντελώς δικό του. Μεγάλη η διαφορά από πέρσι όπου παρέλαβε κάτι στο μέσο… Και ο Αλμέιδα καλός είναι, αλλά τώρα αμφισβητείται για πρώτη φορά, ενώ δεν θα έχει και την μεγάλη προστασία που απολάμβανε τα περασμένα χρόνια.

- Όλοι κρίνονται από το κλίμα, τα αποτελέσματα, την Ευρώπη, τις μεταγραφές, τη νοοτροπία, το ρόστερ, τον προπονητή, αλλά και από τη διαχείριση των κρίσεων. Που ακριβώς υστερεί ο ΠΑΟΚ μπορείτε να μου πείτε; Ένας Οργανισμός λίγων ανθρώπων (είναι η αλήθεια) οι οποίοι όμως έχουν τους μηχανισμούς να αντιμετωπίζουν τις μεγάλες κρίσεις σε αντίθεση με άλλους! Δηλαδή… Υπήρχε ποτέ περίπτωση να έκανε το λάθος ο ιδιοκτήτης να μπει στα αποδυτήρια μίας ομαδάρας (μέχρι χθες έτσι παρουσιάζονταν) και να έλεγε μπροστά σε όλους, κατά του προπονητή τις ατάκες… «είστε ένα σύνολο χωρίς ταυτότητα, είστε ασύνδετοι…» κι αυτό να κρίνονταν ότι έπρεπε να δημοσιοποιηθεί σε όλους για να γίνει αντικείμενο κουβέντας;

Ο ΠΑΟΚ έχει περάσει πολλά και πολύ δύσκολα. Κανείς δεν ήρθε και δεν είναι στη θέση του ιδιοκτήτη του. Του ευεργέτη του Συλλόγου που σήμερα κλείνει 12 σπουδαία χρόνια παρουσία στον Δικέφαλο. Κι όμως! Παρά τις τρομερές γεωπολιτικές εξελίξεις όλα -σχεδόν- λειτουργούν στον ΠΑΟΚ σα να μην συμβαίνει κάτι φοβερό, με τη θέση της ομάδας και της ΠΑΕ να είναι πολύ πιο δυνατή σε σχέση με τα περασμένα καλά χρόνια. Σκεφτείτε το πόσο έχει δυναμώσει ο ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα παρά τα όσα αντιμετωπίζει ο Σαββίδης

Τα... άλλα στο παρασκήνιο

Κλείνοντας το κομμάτι… αποδόσεις και κρίσεις για τη χρονιά που έρχεται, έχει αποδειχθεί ευεργετικό για τον ΠΑΟΚ να τον υποτιμούν όλοι και να τον θεωρούν τον… τελευταίο αντίπαλο που έχουν αναφορικά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κακά τα ψέματα αυτός είναι ο πιο βασικός στόχος των τεσσάρων, άσχετα αν ο ΠΑΟΚ έχει τώρα το καλοκαίρι το απωθημένο του Champions League.

Τον υποτιμούσαν σε όλα και πριν λίγους μήνες! Στην ομάδα, στον πρόεδρο, στο οικονομικό, στο γήπεδο, στο παρασκήνιο, ως αντίπαλο στην ΕΠΟ! Παντού…

Για δείτε τώρα τον ΠΑΟΚ… Παντού και σε όλα… Δεν είναι ανάγκη να το αναλύσω ε…

* Παρεμπιπτόντως για τους πίνακες διαιτητών μία-δύο δικές μου παρατηρήσεις. Κανείς μα κανείς δεν μπορεί να έχει απορίες γιατί κόπηκαν Διαμαντόπουλος και Μανούχος. Είναι τόσα μα τόσα πολλά όσα τους εξέθεσαν ως αγαπημένα παιδιά του περασμένου συστήματος που απογοήτευσε με τη νεοφαταουλίστικη πολιτική του. Τα δοκάρια, οι Πολωνοί στο αεροδρόμιο, οι απροκάλυπτα συνεχόμενοι ορισμοί. Ακόμη-ακόμη κι εκείνο το Αστέρας-Κηφισιά 3-3 όπου έγιναν τόσα πολλά… Για κάποιους λόγους κόπηκαν και άλλοι, πολλοί από τη Βόρεια Ελλάδα και στη SL2, με αδικία θεωρώ για τον Μαλούτα από την Ημαθία. Ξέρετε ποιο είναι το εντυπωσιακό που καταδεικνύει και πολλά για την καθαρότητα που επικρατεί και θα επικρατήσει; Η μία επίσημη αντίδραση ήρθε από την ΕΠΣ Μακεδονίας(!) και τον υπεύθυνο της επιτροπής διαιτησίας που είχε παράπονα για τον έναν μοναδικό διαιτητή που έμεινε από την Ένωση!

* Στα μεταγραφικά υπάρχει κανείς που δεν καταλαβαίνει ότι τον Μάιο και τον Ιούνιο ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να ασχοληθεί και να αποκτήσει ούτε Τσάλοφ-Τισουντάλι, ενώ δεν θα μπορούσε ούτε καν να… δει Ζιγκό-Μπακαγιόκο; Στα προκριματικά θα έπαιζε έτσι κι αλλιώς με τον πετυχημένο περσινό κορμό, θα μπορούσε να είχε και την ενίσχυση ενός ακόμη, στο τέλος-τέλος όμως μεταγραφές κάνεις για όλη τη χρονιά και τα επόμενα χρόνια και όχι για δύο ματς με τη Μάλμε όσο σημαντικά κι αν είναι αυτά. Από την άλλη, μήπως και ο Καμαρά που επίσης ήρθε πολύ νωρίς είναι πανέτοιμος και ξεκινάει βασικός;

https://www.gazzetta.gr/football/champions-league/2360988/poso-dynatos-einai-o-paok-ii

Πόσο δυνατός είναι ο ΠΑΟΚ (ΙΙ).Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου συνεχίζει να γράφει για τα πλεονεκτήματα που έχει η ομάδα του ΠΑΟΚ και όλος ο οργανισμός του Δικεφάλου στο ξεκίνημα της σεζόν, μαζί με την αναφορά στα μεταγραφικά. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Αυγούστου 10, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.