Οι πρωταθλητές έρχονται…Η νίκη του ΠΑΟΚ στην –τυπικού χαρακτήρα- ρεβάνς με τη Σάμροκ Ρόβερς, σφράγισε την παρουσία της ομάδας στην επόμενη φάση του Europa League.


 Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια αναβάθμιση, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα ονόματα των περισσότερων ομάδων, που έφερε η κλήρωση του Μονακό στο δρόμο του Δικεφάλου.

 

Με μια πρώτη ανάγνωση, ο δρόμος της πρόκρισης είναι ανοιχτός για τον ΠΑΟΚ, αν καταφέρει να εκμεταλλευτεί την έδρα του. Όταν γράφω ανοιχτός, εννοώ πως μπορεί το γκρουπ του Ραζβάν Λουτσέσκου, να καταλάβει μια θέση από την 9η έως την 24η ώστε να διεκδικήσει την παρουσία του στους «16» του θεσμού, μέσω των αγώνων νοκ αουτ.

Θα ήθελα να αποφύγω μεγαλύτερη ανάλυση, καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε, το νέο format διεξαγωγής του Europa League, μπορεί να κρύβει εκπλήξεις και καταστάσεις που σίγουρα δεν μπορούμε να προβλέψουμε, καθώς δεν έχουμε επεξεργασμένα δεδομένα από τα προηγούμενα χρόνια.

Η συμμετοχή του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση, προκαλεί χαμόγελα και πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια νέα πρόκληση που θεωρώ ότι θα καθιερώσει την ομάδα ακόμα περισσότερο εκτός συνόρων.

Σαφώς και ο στόχος ήταν οι όμιλοι του Champions League αλλά, δεν ωφελεί να κλαίει κάποιος πάνω από το χυμένο γάλα. Θα κλείσω αυτό το κεφάλαιο, γράφοντας πως ο οργανισμός του ΠΑΟΚ, οφείλει να μάθει από τα λάθη του και να μην τα επαναλάβει στο μέλλον. Οι χαμένες ευκαιρίες δεν πρέπει να προκαλούν εσωστρέφεια και απογοήτευση παρά μόνο μαθήματα και παραδείγματα προς αποφυγή για το μέλλον.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του λοιπόν μια νέα διοργάνωση που μοιάζει περισσότερο με Champions League και καθόλου με Conference League, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ και το σημειώνω για να αποφύγουμε παρεξηγήσεις.

Παράλληλα έχει μπροστά του το πρωτάθλημα και φυσικά τη διοργάνωση του κυπέλλου. Με δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα και την Κυριακή στο Περιστέρι θα κληθεί να πετύχει μια 3η συνεχόμενη νίκη κόντρα σε μια δυνατή και αξιόμαχη ομάδα όπως ο Ατρόμητος.

Αν ο Δικέφαλος καταφέρει να ολοκληρώσει με τρίποντο αυτό τον κύκλο αγώνων, θα αλλάξει τα δεδομένα ενόψει της συνέχειας. Και θα αλλάξει τα δεδομένα καθώς η ομάδα θα έχει το απόλυτο, χωρίς να έχει καν παρουσιάσει το 50% των δυνατοτήτων της στους αγωνιστικούς χώρους.

Δεν είναι μυστικό πως ο ΠΑΟΚ έχει βασίσει την μέχρι τώρα πορεία του, στους παίκτες που διέθετε στο ρόστερ από την περσινή περίοδο. Οι Καμαρά, Τισουντάλι, Τσάλοφ, Σορετίρε βρίσκονται στο στάδιο της προσαρμογής. Ο Καμαρά είναι σαφώς σε πιο προχωρημένο στάδιο αλλά έχει δρόμο κι αυτός μπροστά του.

Οι Μπακαγιόκο, Κόλει θα χρειαστούν το χρόνο τους, όπως επίσης και ο στόπερ που θα αποκτηθεί τα επόμενα 24ωρα. Θεωρώ επίσης (πολύ) πιθανή την προσθήκη ενός ακόμα χαφ, που ίσως δεν έχει το δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη καθώς η λίστα θα δηλωθεί στις 4 Σεπτεμβρίου.

Για μια ακόμα χρονιά λοιπόν, ο ΠΑΟΚ πορεύεται κερδίζοντας χρόνο, προκειμένου να παρουσιάσει το καλύτερο του πρόσωπο. Το θετικό είναι πως πορεύεται με νίκες και αν όπως προαναφέρω, καταφέρει να κερδίσει στο Περιστέρι, θα έχει κάθε λόγο να πάει στη διακοπή… ευτυχισμένος.

Η ποιότητα των παικτών που προστέθηκαν στο ρόστερ, αποτελούν ως ένα σημείο, εγγύηση αναφορικά με τη βοήθεια που θα προσφέρουν στην ομάδα, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο. Σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να το διαπιστώσουμε στην πράξη. Σε κάθε περίπτωση, με ένα στόπερ και ένα χαφ, ο Δικέφαλος θα παρουσιάσει ένα πλήρες και ανταγωνιστικό σύνολο, ικανό να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή στην Ελλάδα και να ψάξει το κάτι παραπάνω από τα προηγούμενα χρόνια, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

https://www.sdna.gr/podosfairo/1230418_oi-protathlites-erhontai

Οι πρωταθλητές έρχονται…Η νίκη του ΠΑΟΚ στην –τυπικού χαρακτήρα- ρεβάνς με τη Σάμροκ Ρόβερς, σφράγισε την παρουσία της ομάδας στην επόμενη φάση του Europa League. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Αυγούστου 31, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.