Το προφιλ των εντος εδρας αντιπαλων του ΠΑΟΚ...Σλάβια Πράγας: Το προφίλ των Τσέχων και το wonderkid που ξεχωρίζει Αυτή είναι η ομάδα που θα συναντήσει ο ΠΑΟΚ

Ιδρύθηκε το 1892 και θεωρείται μια από τις πλέον παραδοσιασκές δυνάμεις στο πρωτάθλημα της Τσεχίας. Έχει να επιδείξει περισσότερα από 130 χρόνια ιστορίας και τα χρώματά της είναι το κόκκινο και το άσπρο, ενώ έχει έδρα την Fortuna Arena των 19.370 θέσεων.

Η Σλάβια Πράγας είναι η μία από τις ομάδες που θα βρει ο ΠΑΟΚ απέναντί του στο Europa League, υποδεχόμενος τους Τσέχους στην Τούμπα και το PAOK24 σκιαγραφεί το προφίλ της.

Έχει να επιδείξει -μεταξύ άλλων- 21 πρωταθλήματα και 12 Κύπελλα και συγκεντρώνει αρκετή λάμψη επάνω της, ενώ από το ρόστερ της ξεχωρίζει ο Χρήστος Ζαφείρης, το wonderkid που έκανε το μεγάλο “μπαμ” φέτος στα προκριματικά κι επέλεξε να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδας.

Με πρωταγωνιστή τον νεαρό Έλληνα άσο, η ομάδα της Τσεχίας έδωσε σκληρή μάχη με φόντο την παρουσία της στην League Phase του Champions League, ωστόσο, δεν τα κατάφερε και συνεχίζει στο Europa League, ενώ προπονητής της Σλάβια είναι από το 2017 ο Τσέχος, Γίντριχ Τρπισόφσκι.

Τα τελευταία χρόνια τα πάει εξαιρετικά και στην Ευρώπη με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη σεζόν 2018-19 και τη σεζόν 2020-21, όταν κι έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Europa League, ενώ τη σεζόν 2018-19 είχε αφήσει εκτός τις Γκενκ και Σεβίλλη, για να αποκλειστεί -κατόπιν- από την Τσέλσι. Τη σεζόν 2020-21 είχε αποκλείσει τη Λέστερ και τη Ρέιντζερς και αποκλείστηκε από την Άρσεναλ.

Την περασμένη σεζόν, η Σλάβια τερμάτισε στη 2η θέση πίσω από την Σπάρτα Πράγας, με απολογισμό 72 βαθμούς -τέσσερις λιγότερους από την πρώτη Σπάρτα- και 22 νίκες, 6 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες στο πρωτάθλημα της Τσεχίας, ενώ φέτος βρίσκεται στην 3η θέση με 13 πόντους, έχοντας παίξει ένα ματς λιγότερο, μετά από 6 αγωνιστικές, με 4 νίκες και μία ισοπαλία.

Η Σλάβια αντιμετώπισε αρχικά στα προκριματικά του Champions League την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και ξεπέρασε το εμπόδιό της με δύο νίκες (3-1 εντός και 1-0 εκτός έδρας), για να βρει κατόπιν στα πλέι οφ την Λιλ απέναντί της και να δώσει δύο σκληρές “μάχες”. Οι Τσέχοι είχαν ηττηθεί με 2-0 στο πρώτο ματς και στη ρεβάνς έγινε ο απόλυτος… χαμός, με τον Χρήστο Ζαφείρη να πρωταγωνιστεί, καθώς όχι μόνο σκόραρε, αλλά είχε και δύο δοκάρια, ωστόσο, η νίκη με 2-1 της ομάδας του δεν ήταν αρκετή για το εισιτήριο που οδηγούσε στα… αστέρια.

“Είμαι περήφανος για μένα και την ομάδα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε πάνω σε αυτές τις εμφανίσεις. Δείξαμε σε τι ρυθμό μπορούμε να παίξουμε. Είναι θετικό πως παίξαμε έτσι απέναντι σε μια τέτοια ομάδα. Ονειρευόμασταν το Champions League, όμως παραμένουμε στην Ευρώπη. Πιστεύω την επόμενη σεζόν θα αγωνιζόμαστε στο Champions League. Εάν κατακτήσουμε τον τίτλο θα παίξουμε απευθείας. Το να αγωνιστώ σε αυτή την διοργάνωση είναι φυσικά ένα όνειρο για όλη την ομάδα“, σημείωσε μετά τον αποκλεισμό από το Champions League ο Χρήστος Ζαφείρης και τώρα, ετοιμάζεται κι αυτός να τεθεί αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ.

https://www.paok24.com/podosfairo/510521/slavia-pragas-to-profil-ton-tsechon-kai-to-wonderkid-poy-xechorizei/

 

Αυτή είναι η Βικτόρια

 Πλζεν.

Δεύτερη ομάδα από τη Τσεχία στο δρόμο του ΠΑΟΚ στο Europa League

H διαφορετική κλήρωση της League Phase του Europa League, έφερε δύο τσεχικές ομάδες στο δρόμο του ΠΑΟΚ. Αρχικά, τη Σλάβια Πράγας από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και στη συνέχεια, τη Βικτόρια Πλζεν από το τέταρτο.

Μια ομάδα που έχει κατακτήσει έξι φορές το πρωτάθλημα στη χώρα της, με τελευταία αυτή το 2022, ενώ έχει κι ένα Κύπελλο. Η Βικτόρια Πλζεν, πέρσι, τερμάτισε τρίτη τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στα πλέι οφ, 17 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια, Σπάρτα Πράγας, έχοντας τον 72χρονο, Μίροσλαβ Κούμπεκ στον πάγκο της, ο οποίος συνεχίζει και φέτος.

Τι κάνει φέτος

Το φετινό πρωτάθλημα στη Τσεχία, ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου γι’αυτήν και μετά από πέντε παιχνίδια, είναι στη 2η θέση, με 13 βαθμούς.

Η πορεία της στο Europa League, ξεκίνησε από τον τρίτο προκριματικό, στον οποίο αντιμετώπισε, την Κριβμπάς από την Ουκρανία. Ξεπέρασε το εμπόδιο της με δύο νίκες, αρχικά με 1-2 εκτός έδρας και στη συνέχεια, με 1-0, εντός.

Στα πλέι οφ, βρήκε απέναντι της τη Χαρτς. Αρχικά πέρασε με 0-1 από τη Σκωτία και στη ρεβάνς, επικράτησε με το ίδιο σκορ στην έδρα της, πανηγυρίζοντας την πρόκριση της στη League Phase.

Οι μεταγραφές

Όσον αφορά το μεταγραφικό κομμάτι, η Πλζεν είναι αρκετά δραστήρια ως τώρα, έχοντας φέρει εννιά ποδοσφαιριστές. Η ακριβότερη και πιο σημαντική, δείχνει να είναι αυτή του 23χρονου Βραζιλιάνου επιθετικού, Ρικαρντίνιο, για τον οποίο δαπάνησε το ποσό των 1.7 εκατομμυρίων ευρώ, για να τον κάνει δικό της από τη Λέφσκι Σόφιας.

700.000 ευρώ έδωσε στην Κριβμπάς (που αντιμετώπισε στον 3ο προκριματικό) για να αποκτήσει τον 20χρονο Γκανέζο επιθετικό, Πρινς Κουαμπενά Αντού, ενώ από το Βέλγιο και τη Σόμελ, απέκτησε έναντι 400.000 ευρώ, τον επίσης 20χρονο επιθετικό, Κριστόφ Καμπονγκό.

Αυτό το καλοκαίρι επίσης στη Βικτόρια Πλζεν ήρθαν οι Σαμπσόν Ντουέ (22χρ., στόπερ), Ντάνιελ Βασούλιν (26χρ., επιθετικός), Σεΐκ Ντουαρέ (21χρ., αριστερός μπακ), Τομ Σλόντσικ (19χρ., μεσοεπιθετικός), Φλοριάν Βιεγκέλε (23χρ., τερματοφύλακας) και Κόρι Σένε (23χρ., στόπερ).

Η χρηματιστηριακή της αξία φτάνει τα 34.8 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Transfermarkt, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ της, είναι 24.5.

Όσον αφορά τον πιο «ακριβό» ποδοσφαιριστή της, αυτός είναι ο 23χρονος, Τσέχος μεσοεπιθετικός, Πάβελ Σουλτς, ο οποίος αξίζει 6.000.000 ευρώ, ενώ στα 4.500.000 ευρώ βρίσκεται η αξία του 21χρονου Νιγηριανού επιθετικού, Ραφιού Ντουροσινμί.

https://www.paok24.com/eyropi/510557/ayti-einai-i-viktoria-plzen/


Φερεντσβάρος: Ρόστερ, επιτυχίες και η…Μπόρατς Μπάνια Λούκα

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ από την Ουγγαρία

Ολοκληρώθηκε η ιστορική διαδικασία της πρώτης κλήρωσης του League Stage του Europa Leagueμε τον ΠΑΟΚ να μαθαίνει τους 8 αντιπάλους που θα αντιμετωπίσει στη διάρκεια του φθινοπώρου.

Μεταξύ αυτών και η Φερεντσβάρος από την Ουγγαρία, η πιο αδύναμη -φαινομενικά- ομάδα από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Πρόκειται για ομάδα με ρόστερ που κοστολογείται στα 55.000.000 ευρώ, έχοντας ως πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο τον 26χρονο κεντρικό χαφ από το Ισραήλ, Μοχάμεντ Αμπού Φανί.

Προπονητής της ομάδας είναι ο 51χρονος Ολλανδός, Πασκάλ Γιάνσεν, ο οποίος μετά από μια τετραετία και 162 παιχνίδια στην Αλκμάαρ, ανέλαβε της τύχες της Φερεντσβάρος, τον περασμένο Ιούλιο.

Οι Ούγγροι αποτελούν τη μεγάλη δύναμη του εγχώριου ποδοσφαίρου, έχοντας κατακτήσει 35 πρωταθλήματα και 24 Κύπελλα. Τη φετινή χρονιά ξεκίνησαν με 3/3 νίκες στο πρωτάθλημα και έχουν ήδη συγκεντρώσει 9 βαθμούς. Για να μπουν στο League Stage του Europa League, χρειάστηκε να περάσουν από τη διαδικασία των πέναλτι με μια γνώριμη στον ΠΑΟΚ ομάδα, την Μπόρατς Μπάνια Λούκα. Νωρίτερα είχαν αποκλειστεί από τη Μίντιλαντ, στα προκριματικά του Champions League.

Μεταγραφικά, έχουν πουλήσει ακριβά δυο παίκτες. Ο λόγος για τους Μαρκίνιο (εξτρέμ) και Λίσζτες (επιτελικός μέσος) που αποχώρησαν για 5 και 4,5 εκατομμύρια, σε Σπαρτάκ Μόσχας και Άιντραχτ Φρανκφούρτης αντίστοιχα. Η ρωσική ομάδα πήρε και τον στόπερ Αμπενά, για 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Όσο αφορά την ενίσχυση, η Φερεντσβάρος έχει δαπανήσει συνολικά κάτι παραπάνω από 4 εκατομμύρια για να αποκτήσει τους Ρόμενς (κεντρικός χαφ, Γκόου Αχέντ Ιγκλς), Γκουστάβο (στόπερ, Κορίνθιανς), Μπόρχες (εξτρέμ, Κράσνονταρ), Μισιτζάν (εξτρέμ, Αλ-Τάι) και Γκάρτενμαν (στόπερ, Μίντιλαντ). Πιο ακριβή μεταγραφή ήταν ο Μπόρχες, που κόστισε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

https://www.paok24.com/eyropi/510545/ferentsvaros-roster-epitychies-kai-i-mporats-mpania-loyka/


Το προφίλ της Στεάουα

Ποια είναι φέτος η FCSB του Ηλία Χαραλάμπους

Πρόκειται για την FC Steaua Bucharest την ομάδα που θεωρείται συνέχεια της μεγάλης Στεάουα. Ήρθε η ώρα να παίξει ο ΠΑΟΚ και με τους Ρουμάνους τους οποίους θα υποδεχθεί στην Τούμπα.

Η Στεάουα πέρσι πήρε το πρωτάθλημα στη Ρουμανία με 64 βαθμούς (19-7-4) αφήνοντας εννιά βαθμούς πίσω τη Ραπίντ Βουκουρεστίου. Φέτος και στο νέο πρωτάθλημα, η Στεάουα έχει δώσει έξι ματς μετρώντας μία νίκη, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες με γκολ 6-10. Κάπως έτσι έχει μείνει πολύ πίσω.

Στα φετινά ευρωπαϊκά ξεκίνησε με δύο νίκες επί της Βίρτους 1-7 και 4-0. Συνέχισε στα προκριματικά της μεγάλης διοργάνωσης με 1-1 εντός κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, την οποία κέρδισε έξω με 0-1 και προκρίθηκε. Στον τρίτο γύρο πήρε 1-1 κόντρα στη Σπάρτα-Πράγας, από την οποία έχασε 2-3 στο Βουκουρέστι. Πολύ δύσκολη ήταν η πρόκριση επί της Λασκ Λιντς στα playoffs του Europa League με την οποία έφερε 1-1 έξω, ενώ χθες κέρδισε στο τέλος με 1-0 (κεντρική φωτό).

Προπονητής είναι ο Ηλίας Χαραλάμπους που μέχρι τώρα κάνει πραγματικά πολύ καλή πορεία με ένα ρόστερ το οποίο στηρίζεται πάρα πολύ στο Ρουμανικό στοιχείο. Στο τέρμα πολύ καλός ο Ταρνοβάνου, πολύ καλός στα χαφ ο Στα, ενώ τη διαφορά κάνουν μεσοεπιθετικά οι επίσης Ρουμάνοι Τανάσε και Ολάρου.

https://www.paok24.com/podosfairo/510560/to-profil-tis-steaoya/

Το προφιλ των εντος εδρας αντιπαλων του ΠΑΟΚ...Σλάβια Πράγας: Το προφίλ των Τσέχων και το wonderkid που ξεχωρίζει Αυτή είναι η ομάδα που θα συναντήσει ο ΠΑΟΚ Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Αυγούστου 30, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.