«Χ»ρυσή τομή στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο μηδέν και αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τον Παναθηναϊκό

Μετά από “γεμάτο” ντέρμπι, παρά το γεγονός ότι δεν είχε γκολ, ο ΠΑΟΚ έμεινε στη λευκή ισοπαλία 0-0 με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Ανώτερος ανά διαστήματα ο Δικέφαλος, δεν είχε τις σωστές επιλογές για να τελειώσει τις φάσεις, απείλησε με Ιωαννίδη το τριφύλλι.

Με τον Τισουντάλι εκτός μάχης την τελευταία στιγμή και χωρίς εκπλήξεις ήταν η αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Μπάμπα, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα και Ότο στην τετράδα της άμυνας, οι Σβαμπ-Οζντόεφ στα χαφ, και οι Τάισον-Κωνσταντέλιας-Ζίβκοβιτς γύρω από τον φουνταριστό Τσάλοφ στην επίθεση. Από την πλευρά του, ο Ντιέγκο Αλόνσο επέλεξε παρόμοιο σύστημα έχοντας στη μεσαία γραμμή τους Αράο, Μαξίμοβιτς και Μπακασέτα, με τους Πελίστρι και Τετέ στα άκρα και τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πήρε τα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημά του, έχοντας την μπάλα στα πόδια και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 5’ ο Ζίβκοβιτς έστειλε με σουτ την μπάλα ψηλά, ενώ η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 11’. Ο Μπάμπα σέντραρε στο ύψος του πέναλτι, ο Σβαμπ ανενόχλητος έκανε το πλασέ αλλά ο Ντραγκόφσκι έσωσε την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεσή τους ακόμα περισσότερο και συνέχισαν να δημιουργούν φάσεις. Στο 14’ ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε σουτ του Τσάλοφ, στο 16’ το τελείωμα του Σβαμπ κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 17’ νέο σουτ του Τσάλοφ έφυγε άουτ. Το γεμάτο πρώτο 20λεπτο έκλεισε με την πρώτη υποψία απειλής από τον Παναθηναϊκό και ένα σουτ του Τετέ που δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει ο Κοτάρσκι.

Οι ωραίοι συνδυασμοί και οι συνεργασίες του Δικεφάλου συνεχίστηκαν στο 24’, και πάλι όμως με κατάληξη ένα άστοχο τελείωμα, αυτή τη φορά από τον Κωνσταντέλια που σούταρε άουτ. Οι “πράσινοι” παρέμεναν σε παθητικό ρόλο περιμένοντας στο μισό γήπεδο και ψάχνοντας κάποια μακρινή μπαλιά στο χώρο για τον Ιωαννίδη. Έτσι, επιδόθηκαν σε ένα συνεχές passing game στο δικό τους 1/3 προσπαθώντας και καταφέρνοντας να παγώσουν τον ρυθμό.

Το ημίχρονο έκλεισε με τη μοναδική σημαντική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Στο 45’ ο Ιωαννίδης ξεπέρασε δυο αμυντικούς, έδωσε στον Πελίστρι, αλλά ο τελευταίος αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, με το 0-0 να παραμένει.

Χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός πήρε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο κάνοντας το ματς πιο ανοιχτό και αμφίρροπο, με τον ΠΑΟΚ πάντως να συνεχίσει να είναι αυτός που φτιάχνει φάσεις. Στο 49’ η κεφαλιά του Σβαμπ έφυγε άουτ, στο 50’ το σουτ του Τάισον κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 53’-54’ ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε με προϋποθέσεις στην περιοχή αλλά έκανε λάθος επιλογές.

Στο 66’ ο Σαμάτα πήρε τη θέση του Τσάλοφ στην κορυφή της επίθεσης, ενώ στο 68’ ένα ζυγισμένο μακρινό σουτ του Σβαμπ έβγαλε σε κόρνερ ο Ντραγκόφσκι. Ο Λουτσέσκου έριξε στη μάχη και τους Ντεσπόντοφ-Καμαρά στο 76’, αλλά οι μεγάλες φάσεις έλειψαν στο τελευταίο κομμάτι του ματς. Στο 88’ ο Καμαρά έκανε ένα σουτ που έφυγε άουτ, ο Κοτάρσκι απέκρουσε κοντινή προβολή του Ιωαννίδη στο 93’, έτσι το 0-0 έμεινε ως το τελικό αποτέλεσμα.

Γκολ: –
Κίτρινες: Ζίβκοβιτς 36’ / Ιωαννίδης 51’, Γεντβάι 75’, Μαντσίνι 90+
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (Καμαρά 76’), Οζντόεφ, Τάισον, Κωνσταντέλιας (Ντεσπόντοφ 76’), Ζίβκοβιτς (Σορετίρε 88’), Τσάλοφ (Σαμάτα 66’).
Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς , Αράο, Μαξίμοβιτς, Μπακασέτας (Τζούρισιτς 78’), Τετέ (Ουνάχι 78’), Πελίστρι (Μαντσίνι 78’), Ιωαννίδης.
Διαιτητής: Βίντσιτς (Σλοβενία)
Βοηθοί: Κόβασιτς, Κιάντσνικ (Σλοβενία)
Γήπεδο: Τούμπα
Θεατές: 23.000

https://inpaok.com/835084/chrysi-tomi-stin-touba/

 

«Χ»ρυσή τομή στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο μηδέν και αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τον Παναθηναϊκό Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 15, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.