Ίνγκασον: Η ρήξη με τον ΠΑΟΚ, η παράδοση των ντέρμπι και ο λόγος επιστροφής. Κωστής Παναγιώτου

Ο Ίνγκι Ίνγκασον επιστρέφει στο γήπεδο που αγαπήθηκε, εκεί που έγινε πρωταθλητής, αλλά για πρώτη φορά στην καριέρα του θα τεθεί αντίπαλος του ΠΑΟΚ και αναμφισβήτητα είναι το κεντρικό πρόσωπο του ντέρμπι.

Η αναμέτρηση της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό (15/9, 20:30, Live Metrosport.gr – Metropolis 95.5) ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League και ο Iceman αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα όλων.

Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός, μετά από έναν χρόνο στη Μίντιλαντ, επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, προκαλώντας την έκπληξη και τη δυσαρέσκεια των φίλων του "δικεφάλου".

Ο άνθρωπος των ντέρμπι και η ρήξη με τον ΠΑΟΚ

Τον Ιανουάριο του 2019 οι άνθρωποι του "δικεφάλου" είδαν στον πρόσωπο του Ίνγκασον τον επόμενο ηγέτη της άμυνά τους, βγάζοντας από τα ταμεία τους 4 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν από τη Ροστόφ, με αποτέλεσμα να γίνει η ακριβότερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ για τη θέση του κεντρικού αμυντικού.

Το πρώτο εξάμηνο δεν κατάφερε να βρει ρόλο στη βασική ενδεκάδα της ομάδας, με τους Κρέσπο και Βαρέλα να συνθέτουν έναν από το πιο επιτυχημένα δίδυμα στην ιστορία της ομάδας, αλλά στην πορεία εξελίχθηκε ως ηγέτης του ΠΑΟΚ, φορώντας μάλιστα και σε πολλούς αγώνες το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Το πέρασμα του Ισλανδού από τους Θεσσαλονικείς ήταν άκρως πετυχημένο, καθώς πέρα από τις κατακτήσεις των τίτλων (ένα Πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα), κατάφερε να γίνει μια ηγετική παρουσία εντός και εκτός γηπέδου, δημιουργώντας, ταυτόχρονα, μια θετική παράδοση στα παιχνίδια που σκόραρε.

Σε όσους αγώνες ο Ίνγκασον κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα ο "δικέφαλος" έφυγε αήττητος από το γήπεδο, έχοντας πετύχει συνολικά 15 γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα, εκ των οποίων τα 6 είναι σε ντέρμπι.


Μάλιστα, την πιο θετική παράδοση την είχε απέναντι στον Παναθηναϊκό και στον ΝΠΣ Βόλο, μετρώντας πέντε γκολ και ισάριθμες νίκες, υπολογίζοντας πάντα τα παιχνίδια που έχει σκοράρει.

  • Πώς ήρθε, όμως, η ρήξη με τον ΠΑΟΚ και τους φίλους της ομάδας;

Το πρώτο ρήγμα στη σχέση του Ίνγκασον με τον ΠΑΟΚ ήρθε το καλοκαίρι του 2023, όταν ο Ισλανδός ζήτησε από την ομάδα να δεχθεί την πρόταση της Μίντιλαντ, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους.

Παρότι, στην αρχή υπήρξε μια δυσαρέσκεια ο "δικέφαλος" σεβάστηκε την επιθυμία του ποδοσφαιριστή, βάζοντας, παράλληλα, στα ταμεία του 4 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το ποσό που είχε δαπανήσει τον Ιανουάριο του 2019 για να τον αποκτήσει.

Ωστόσο, η οριστική ρήξη με τον ΠΑΟΚ ήρθε το φετινό καλοκαίρι, όταν ο Ισλανδός αποφάσισε να επιστρέψει στη χώρα μας για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα ο άλλοτε ηγέτης του "δικεφάλου" να αμφισβητηθεί.

Τι οδήγησε τον Ίνγκασον να επιστρέψει

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως η απόφαση του Ίνγκασον να μετακομίσει στη Δανία για λογαριασμό της Μίνιλαντ, είχε ξαφνιάσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, με τον Ισλανδό να επικαλείται οικογενειακούς λόγους, για να μπορεί με μεγαλύτερη άνεση να επισκέπτεται στη χώρα του.

Ωστόσο, ένα χρόνο μετά, ο Ίνγκασον επιστρέφει στη χώρα μας, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, προκαλώντας την αντίδραση των φίλων του ΠΑΟΚ, οι οποίοι απόρησαν με την απόφαση του 31χρονου.

Αλλά πίσω από την απόφαση του Ισλανδού στόπερ υπάρχει εξήγηση. Η απόκτηση του Ίνγκασον από τους Δανούς ήταν μια ξεχωριστή περίπτωση, καθώς ο σύλλογος κινείται με γνώμονα τη μεταπωλητική αξία των παικτών.

Στον Ίνγκασον οι Δανοί είδαν τον άνθρωπο, που θα μπορέσει να ηγηθεί στην άμυνα, βοηθώντας παράλληλα και τους νεαρούς παίκτες του ρόστερ.

Αυτό, όμως, άλλαξε φέτος. Ο Μαντς Σόρενσεν (25 ετών), οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2023, δικαίωσε τους ανθρώπους της Μίντιλαντ, με αποτέλεσμα, όχι μόνο να κερδίσει μια θέση στο βασικό σχήμα, αλλά να προορίζεται ως ο νέος ηγέτης της άμυνας, όπως ανέφεραν τα ρεπορτάζ των Δανών.

Παράλληλα η Μίντιλαντ απέκτησε τον Ουσμάν Ντιαό (20 ετών), βγάζοντας από τα ταμεία τους 3 εκατομμύρια ευρώ, δείχνοντας τις βλέψεις που έχει για τον Σενεγαλέζο αμυντικό.

Οι κινήσεις των Δανών είχαν ως αποτέλεσμα ο Ίνγκασον να μείνει πίσω στο ροτέισον και να οδηγηθεί αναπόφευκτα σε ένα δίλλημα. Να μείνει στη Μίντιλαντ, έχοντας λιγότερο χρόνο συμμετοχής ή να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Εκεί εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός, με τον Γιάννη Παπαδημητρίου να δελεάζει τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπως δήλωσε και ο ίδιος.

«Έμαθα για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού όταν μίλησα με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας. Ο Γιάννης μου παρουσίασε το πρότζεκτ και ενθουσιάστηκα. Κατάλαβα απ' όσα μου είπε ότι ο Σύλλογος θέλει να πετύχει πολύ μεγάλα πράγματα τα επόμενα χρόνια, ένιωσα ότι είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρότζεκτ και ήθελα να είμαι μέρος αυτού. Τα επόμενα χρόνια θα φτιάξει και το καινούργιο της γήπεδο η ομάδα όπως έμαθα. Αυτά τα σημαντικά πράγματα με έκαναν να σκεφτώ ότι είναι μία καλή ευκαιρία για μένα», είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ο 31χρονος στόπερ, στο επίσημο κανάλι των «πράσινων».

Ο Ίνγκασον θα πατήσει ξανά το χορτάρι της Τούμπας, αλλά αυτή τη φορά ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ και σίγουρα τα συναισθήματα των φίλων του "δικεφάλου" θα είναι ανάμεικτα για εκείνον.

https://www.metrosport.gr/ingkason-i-rixi-me-ton-paok-i-paradosi-ton-ntermpi-kai-o-logos-epistrofis-1041449

 

Ίνγκασον: Η ρήξη με τον ΠΑΟΚ, η παράδοση των ντέρμπι και ο λόγος επιστροφής. Κωστής Παναγιώτου Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 15, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.