Απαντήσεις μόνο στο χορτάρι.Ο ΠΑΟΚ έκλεισε ηχηρά τις μεταγραφές του και μένει να αποδειχθεί κατά πόσον είναι καλύτερος ή χειρότερος από πέρυσι. Γράφει ο Κώστας Κεφαλογιάννης.

Θα ήταν κρίμα. Ένα μεταγραφικό καλοκαίρι με πολλές καλές στιγμές να κλείσει για τον ΠΑΟΚ μέσα στην γκρίνια και τη μιζέρια. Αυτό θα συνέβαινε αν δεν έπαιρνε δεξί στόπερ ο “Δικέφαλος”. Επιπλέον, θα έθετε νωρίς – νωρίς τη σεζόν του σε κίνδυνο, διότι με τρεις κεντρικούς αμυντικούς πρώτης γραμμής, το ρίσκο θα ήταν πολύ μεγάλο, ο Κεντζιόρα θα “τέντωνε” μέχρι διαλύσεως (όπως συνέβη και πέρυσι, μετά τον τραυματισμό του Έκονγκ) και ο Λουτσέσκου θα υποχρεωνόταν να κάνει -πάλι – ταχυδακτιλουργικά.

Είναι η απόκτηση του Ντέγιαν Λόβρεν η απάντηση σε όλα τα παραπάνω; Σίγουρα θέτει σε μεγάλο βαθμό φρένο στην γκρίνια. Πράγμα σημαντικό έτσι κι αλλιώς. Αγωνιστικά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Κροάτης έχει την ποιότητα να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Εντούτοις, πέρα από την μεγάλη καριέρα, ο Λόβρεν (πιθανότατα ο ποδοσφαιριστής με την πιο βαριά τροπαιοθήκη στην φετινή Σούπερ Λίγκα) φέρνει μαζί του και μερικά ερωτηματικά: Έχει κλείσει τα 35 και έχει να αγωνιστεί από τα τέλη Ιανουαρίου του 2024. Πόσο όρεξη έχει, πόσο χρόνο θα χρειαστεί, με τι νοοτροπία έρχεται; Επί της ουσίας δηλαδή, τον συνοδεύει το βασικό ερωτηματικό που συνοδεύει κάθε ποδοσφαιριστή αυτού του βεληνεκούς όταν αποφασίζει Ελλάδα: θα αποδειχθεί “Τάισον”, “Βαλμπουενά”, κάτι κοντινό τέλος πάντων, σε προσφορά και διάθεση; ¨Η θα αποδειχθεί Μαρσέλο;

Η απάντηση στο χορτάρι και μόνο.

Εκεί άλλωστε θα φανεί και αν τελικά ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος ή χειρότερος από πέρυσι.

Στα χαρτιά, μοιάζει να ενισχύθηκε αλλά και εδώ υπάρχουν δυο μεγάλα ερωτηματικά: Ο Κόλεϊ και ο Μπακαγιόκο. Προσωπικά θεωρώ την απώλεια του Κουλιεράκη σαφώς σημαντικότερη από την απώλεια του Μεϊτέ. Άρα το κατά πόσον θα την καλύψουν επαρκώς ο Μιχαϊλίδης και ο στόπερ από την Γκάμπια θα είναι κρίσιμο για τον “Δικέφαλο”.

 Στο κέντρο επίσης έχει μεγάλη σημασία ποιον Μπακαγιόκο θα δούμε. Με τον καλό Μπακαγιόκο που έφτασε σε τοπ ομάδες και πρωταθλήματα, ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει επίπεδο. Όμως ακόμα και με τον μέτριο Μπακαγιόκο των τελευταίων ετών, εγώ λέω ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι ίσα βάρκα – ίσα νερά με πέρυσι, δεδομένου ότι έχει πλέον και τον χρήσιμο Μαντί Καμαρά.

Άρα, και επειδή μεσοεπιθετικά νομίζω ουδείς αμφισβητεί την αναβάθμιση των πρωταθλητών (εκεί έγινε και η μεταγραφή που ίσως αποτελέσει το “κλέψιμο” της χρονιάς στην Ελλάδα: του Σόλα Σορετίρε) επανερχόμαστε στο κέντρο της άμυνας το οποίο θαθα κρίνει πολλά.

Θεωρητικά ο ΠΑΟΚ έκλεισε το κενό του εκεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που θα μπορούσε, εφόσον έκανε το λάθος να φτάσει μέχρι κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή των μεταγραφών.

Πρακτικά, με την δουλειά του Λουτσέσκου, το γκρουπ σύντομα θα είναι καλά και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο.

Ουσιαστικά, το καλύτερο ή χειρότερο, αποδεικνύεται μόνο στην πράξη.

Για όλους, όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ.

Εκείνο πάντως που αποδείχθηκε μια ακόμα φορά (πέρα από την δυσλειτουργία του οργανισμού σε μεταγραφικά ζητήματα) είναι πώς ο Ιβάν Σαββίδης, σε μια σταθερή και πολυετή δύσκολη συγκυρία για εκείνον, όχι απλώς δεν “παρατάει” τον ΠΑΟΚ όπως λένε πολλοί κακεντρεχείς ή αφελείς, μα κατάφερε, έστω και με καθυστέρηση,. να δώσει στον Λουτσέσκου, αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα ρόστερ που είχε στην ιστορία της η ομάδα.

Τα υπόλοιπα στο γήπεδο.

https://www.sdna.gr/podosfairo/1234024_apantiseis-mono-sto-hortari

Απαντήσεις μόνο στο χορτάρι.Ο ΠΑΟΚ έκλεισε ηχηρά τις μεταγραφές του και μένει να αποδειχθεί κατά πόσον είναι καλύτερος ή χειρότερος από πέρυσι. Γράφει ο Κώστας Κεφαλογιάννης. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 12, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.