Ο μεταγραφικός απολογισμός του ΠΑΟΚ. Τι πήρε και τι έδωσε, ο Δικέφαλος του Βορρά, στη διάρκεια του καλοκαιριού

Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού έφτασε στο τέλος της για την Ελλάδα, με το «παράθυρο» να κλείνει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (11/9) και τον ΠΑΟΚ να ολοκληρώνει με κίνηση στο…παρά 1′, με την απόκτηση του Ντέγιαν Λόβρεν.

Το PAOK24 συλλέγει και σας παρουσιάζει όλα τα πεπραγμένα του Δικεφάλου στο μεταγραφικό παζάρι. Η ενδεκάδα μεταγραφών, αλλά και μια εντεκάδα αποχωρήσεων από τον σύλλογο, σε ένα άκρως δραστήριο καλοκαίρι.

ΤΙ ΠΗΡΕ

Φέντορ Τσάλοφ

Ο Ρώσος επιθετικός αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ, για το καλοκαίρι που μας πέρασε, με τους «ασπρόμαυρους» να δαπανούν ένα ποσό λίγο πάνω από τα 3 εκατομμύρια ευρώ, για να τον αποκτήσουν από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Με τον Δικέφαλο μετρά ήδη 6 συμμετοχές, χωρίς να έχει βρει δίχτυα, αλλά με ένα κερδισμένο πέναλτι, κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Ταρίκ Τισουντάλι

Ο Μαρονικός -επίσης- επιθετικός, είναι η δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ. Με ένα ποσό, κοντά στα 2,2 εκατομμύρια ευρώ, ο Δικέφαλος έπεισε την Γάνδη να τον παραχωρήσει. Έξι συμμετοχές και για τον Τισουντάλι, μέχρι τώρα, με το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου. Σκόραρε στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, για το πρωτάθλημα.

Τζόναθαν Γκόμεζ

Ο Γκόμεζ αποκτήθηκε από την Ρεάλ Σοσιεδάδ, για ένα ποσό λίγο πάνω από το μισό εκατομμύριο ευρώ. Μπορεί με την πρώτη ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν να μην αγωνίστηκε, ωστόσο έχει παίξει 39 παιχνίδια με την Μιραντές στη La Liga 2 ενώ μετρά και άλλα 48 στο MLS. Δεν έχει κάνει ακόμη το επίσημο ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ.

Τόμας Κεντζιόρα

Στο μυαλό μας δεν αποτελεί μεταγραφή, αφού βρίσκεται ήδη 1,5 χρόνο στον ΠΑΟΚ. Κι όμως, τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή ανήκουν στο Δικέφαλο από αυτό το καλοκαίρι. Μάλιστα, οι «ασπρόμαυροι» χρειάστηκαν και ένα ποσό κοντά στα 400 χιλιάρικα για να τον αποκτήσουν από την Ντιναμό Κιέβου. Φέτος έχει ήδη 7 συμμετοχές ενώ συνολικά έχει αγωνιστεί 64 φορές για τον ΠΑΟΚ.

Αντώνης Τσιφτσής

Η τελευταία, από τις μεταγραφές του καλοκαιριού για τον ΠΑΟΚ, που δαπανήθηκαν χρήματα σε ομάδα για να ολοκληρωθεί. Ο Τσιφτσής αποκτήθηκε για να πλαισιώσει τον Ντόμινικ Κοτάρσκι, έναντι ενός ποσού κοντά στις 400.000 ευρώ. Μετρά μια συμμετοχή, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Πανσερραϊκό.

Μαντί Καμαρά

Μια από τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι. Ο Μαντί Καμαρά, γνωστός από τα χρόνια του στον Ολυμπιακό, ανακοινώθηκε από τον ΠΑΟΚ νωρίς το καλοκαίρι και βρέθηκε από την αρχή στην προετοιμασία της ομάδας στην Ολλανδία. Έχει ήδη καταγράψει 9 συμμετοχές ενώ ήταν και ο σκόρερ του νικητήριου τέρματος στο Περιστέρι, κόντρα στον Ατρόμητο, πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Σόλα Σορετίρε

Μια από τις μεγάλες επιτυχίες του ΠΑΟΚ το φετινό καλοκαίρι. Ο ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Δικέφαλο να δουλεύει για μήνες την απόκτηση του. Με το «καλημέρα» έχει δείξει τη διάθεση του να καθιερωθεί στον ΠΑΟΚ, με τον οποίο ήδη μετά 2 συμμετοχές.

Τιμουέ Μπακαγιόκο

Πολύ βαρύ βιογραφικό, αφού στην καριέρα του έχει παίξει σε Μονακό, Τσέλσι, Μίλαν και Νάπολι, μεταξύ άλλων. Ο 30χρονος μέσος ψάχνει μια νέα πρόκληση στην καριέρα του και δείχνει να την έχει βρει στον ΠΑΟΚ, μετά από ένα πέρασμα στην γαλλική Λοριάν. Ακόμη δεν έχει κάνει το ντεμπούτο με τον Δικέφαλο, μιας και είναι από τις τελευταίες -χρονικά- προσθήκες.

Ομάρ Κόλεϊ

Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός έρχεται να προσθέσει εμπειρία στον ΠΑΟΚ, μετά την πώληση – ρεκόρ του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη στη γερμανική Βόλφσμπουργκ. Αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τη Μπεσίκτας και μόλις χθες (11/9) πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με τον ΠΑΟΚ, έχοντας στο μεταξύ αγωνιστεί με την Εθνική Γκάμπιας.

Ντέγιαν Λόβρεν

Η τελευταία χρονικά μεταγραφή του ΠΑΟΚ. Βασικά, η μεταγραφή του τελευταίου λεπτού για τον Δικέφαλο στα στόπερ. Ένα κενό πίσω από τον Κεντζιόρα που καλύπτεται από ποδοσφαιριστή με τεράστια εμπειρία στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Έξι σεζόν στη Λίβερπουλ και 185 παιχνίδια είναι αρκετά για να καταλάβει κανείς την περίπτωση του. Ο ΠΑΟΚ τον πήρε ως ελεύθερο από τη Λυών, εκεί όπου πέρασε το τελευταίο εξάμηνο ανενεργός, λόγω απόφασης του κλαμπ. Αναμένεται σύντομα στη Θεσσαλονίκη για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του.

Κωνσταντίνος Θυμιάνης

Μια ακόμη προσθήκη για βάθος στα χαφ και τα στόπερ, που παράλληλα έχει τον χαρακτήρα της επένδυσης για το μέλλον. Ο Θυμιάνης αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τον Πανσερραϊκό και ήδη έχει αγωνιστεί με τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, κόντρα στην πρώην ομάδα του.

ΤΙ ΕΔΩΣΕ 

Κωνσταντίνος Κουλιεράκης 

Η πιο ακριβή πώληση στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Ο Χανιώτης στόπερ πωλήθηκε για 12 εκατομμύρια (συν μπόνους που μπορεί να φτάσουν τη μεταγραφή στα 15), στη γερμανική Βόλφσμπουργκ. Αξίζει να σημειωθεί πως για τη φετινή χρονιά, ο πρωταθλητής Ελλάδος Κουλιεράκης, είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ, μέχρι τώρα. Σύνολο αγωνίστηκε 73 φορές με 9 γκολ και 4 ασίστ.

Γουίλιαμ Τρόοστ – Εκόνγκ

Ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του δεν του συγχώρησαν το ότι έπαιξε τραυματίας σε όλο το Copa Africa, με αποτέλεσμα να χάσει την υπόλοιπη σεζόν με την ομάδα στο πιο κρίσιμο σημείο της. Έτσι, βρέθηκε η λύση της πώληση του στην Αλ Κολούντ, με 1,1 εκατομύριο ευρώ, γεγονός που ικανοποιεί τον Δικέφαλο, αφού δεν υπάρχει χασούρα από τη μεταγραφή του.

Φιλίπε Σοάρες

Δεν κατάφερε ποτέ να δικαιολογήσει τα 3,5 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για τη μεταγραφή του. Το τελευταίο διάστημα το περνάει με διάφορους δανεισμούς. Μετά την επιστροφή του από τη Φαμαλικάο, δόθηκε εκ νέου με δανεισμό στην Φαρένσε.

Λευτέρης Λύρατζης

Παιδί από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ που έχει περάσει πολλά. Συνεχείς τραυματισμοί την περσινή σεζόν τον άφησαν εκτός και έτσι έμεινε αρκετά πίσω. Το δεύτερο εξάμηνο το πέρασε στον Αστέρα Τρίπολης. Επέστρεψε και δόθηκε ξανά, αυτή τη φορά στην ολλανδική Ναϊμέγκεν.

Ράφα Σοάρες

Μετά την απόκτηση του Τζόναθαν Γκόμεζ, ο Ράφα Σοάρες αφέθηκε από τον ΠΑΟΚ ελεύθερος και συνεχίζει την καριέρα του στη Φαμαλικάο, με τον επαναπατρισμό του να είναι γεγονός. Συνολικά, 57 συμμετοχές, 2 γκολ και 6 ασίστ με τον Δικέφαλο.

Χρήστος Ταλιχμανίδης

Ένα από τα πρότζεκτ των ακαδημιών του ΠΑΟΚ στη θέση του τερματοφύλακα. Ο Χρήστος Ταλιχμανίδης δόθηκε δανεικός στον Μακεδονικό, προκειμένου να πάρει τον χρόνο συμμετοχής που δε θα έβρισκε στους «ασπρόμαυρους».

Ζίβκο Ζίβκοβιτς

Για χρόνια αποτέλεσε τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Πίσω από Πασχαλάκη και στη συνέχεια από Κοτάρσκι, ο Σέρβος ήταν πάντα διαθέσιμος να βοηθήσει οποτεδήποτε του ζητήθηκε. Το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο του και συνεχίζει ως ελεύθερος στην Ανόρθωση. Σύνολο αγωνίστηκε 62 φορές με τον ΠΑΟΚ!

Στέφανος Τζίμας

Τεράστιο πρότζεκτ των ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε και με την πρώτη ομάδα πέρυσι και πρόπερσι. Χωρίς, ωστόσο, πολύ χρόνο συμμετοχής, δόθηκε δανεικός στη Νυρεμβέργη και προπονείται υπό τις οδηγίες του παγκόσμιου θρύλου -στην θέση του φορ- Μίροσλαβ Κλόζε. Με τον ΠΑΟΚ έχει 30 παιχνίδι, 5 γκολ και 1 ασίστ.

Χάρης Τσιγγάρας

Ακόμη ένα παιδί του ΠΑΟΚ, που συνεχίζει την καριέρα του ως ελεύθερος -πια- στον Ατρόμητο του Πάμπλο Γκαρσία. Εδώ δεν μπόρεσε να βρει τον χώρο που ήθελε, μετά και την απόκτηση των Μπακαγιόκο και Μαντί Καμαρά και προτίμησε να πάει κάπου που θα αγωνιστεί. Σύνολο 81 παιχνίδια με τον Δικέφαλο του Βορρά, έχοντας 2 γκολ και 1 ασίστ.

Ιβάν Νάσμπεργκ

Η έλευση του Ομάρ Κόλεϊ στη θέση του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη, μαζί και με τον Γιάννη Μιχαηλίδη, δεν άφησαν χώρο για τον Νορβηγό. Δεν κατάφερε ποτέ να εδραιωθεί στον ΠΑΟΚ, ωστόσο βοήθησε όποτε χρειάστηκε. Σύνολο 26 παιχνίδια και 2 γκολ, συνεχίζει πλέον ως ελεύθερος στη Βίμποργκ.

Αντρέ Ρικάρντο

Αποκτήθηκε ως πρότζεκτ από τη Φαμαλικάο, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να εκπληρώσει τις προσδοκίες. Μετά από 2 χρόνια στον ΠΑΟΚ, ο Αντρέ Ρικάρντο παραχωρήθηκε με δανεισμό στην Τσάβες, επιστρέφοντας έτσι στη χώρα του.

Σουαλιό Μεϊτέ – Μάρκος Αντόνιο

Αμφότεροι βρέθηκαν πέρσι στον ΠΑΟΚ ως δανεικοί από Μπενφίκα και Λάτσιο, αντίστοιχα. Ο δεύτερος, ουσιαστικά, πέρασε και δεν ακούμπησε, ο πρώτος ήταν μεγάλο σίριαλ όλο το καλοκαίρι, αφού συμφωνία για την αγορά του υπήρξε με τη Μπενφίκα, αλλά με τον ίδιο δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί ποτέ. Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ πήγε στη λύση του Τιεμουέ Μπακαγιόκο.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Από τον ΠΑΟΚ εκφράζεται η ικανοποίηση για το σύνολο της μεταγραφικής περιόδου. Ο σύλλογος λειτούργησε καλύτερα από κάθε άλλο καλοκαίρι. Με καθυστερήσεις και αστοχίες, φυσικά, αλλά και έναν συντονισμό όλων προς την ίδια κατεύθυνση. Δημιουργήθηκε έτσι μια ομάδα που έχει προοπτική, με «ψαγμένες» και καλά δουλεμένες μεταγραφές. Ενώ, δεν λείπει και η προσωπικότητα για να κάνει ο Δικέφαλος πρωταθλητισμό. Όλα αυτά βέβαια στα χαρτιά και τη θεωρία, γιατί μόνο το γήπεδο θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει τα παραπάνω.

https://www.paok24.com/metagrafes/512746/o-metagrafikos-apologismos-toy-paok/

 

Ο μεταγραφικός απολογισμός του ΠΑΟΚ. Τι πήρε και τι έδωσε, ο Δικέφαλος του Βορρά, στη διάρκεια του καλοκαιριού Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 12, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.