Πιο πλήρης από ποτέ ο ΠΑΟΚ! Συντάκτης: Στέλιος Στεργιάδης

Οι μεταγραφές με την έλευση του Ντέγιαν Λόβρεν ολοκληρώθηκαν για τον ΠΑΟΚ και πλέον το ρόστερ έχει διαμορφωθεί μέχρι τον Γενάρη και τώρα ήρθε η ώρα της πλήρους αφοσίωσης στα αμιγώς αγωνιστικά ζητήματα με ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό πρόγραμμα μπροστά για τους πρωταθλητές.

Ο Κροάτης αμυντικός ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας με τον πρώην αμυντικό της Λίβερπουλ να κλείνει τον χορό των 10 (11 μαζί με την αγορά Κεντζιόρα) μεταγραφών του Δικεφάλου και το SFINA.GR αναλύει ανά θέση τους παίκτες που έχει στην διάθεση του ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Μετά και από το φινάλε με την μεταγραφή buzzer beater του 35χρονου Κροάτη στόπερ, καλύφθηκε το κενό στην θέση του δεξιού στόπερ, έστω και αν ο Λόβρεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στις εντός συνόρων διοργανώσεις του ΠΑΟΚ μέχρι τον Γενάρη.

Οι τρεις «πασπαρτού» και το δίδυμο των «νέων»

Στα άκρα της άμυνας υπάρχουν πέντε παίκτες συνολικά, με τρεις εξ αυτών να μπορούν έστω και επικουρικά να παίξουν και στις δυο θέσεις. Ο λόγος για τους Γιόνι Ότο, Σάστρε και Βιεϊρίνια, που υπολογίζονται αρχικά για τα δεξιά, ενώ «καθαρόαιμα» αριστερά μπακ είναι ο Μπάμπα Ράχμαν και ο Τζόναθαν Γκόμες.

Στο κέντρο της άμυνας, αντί για Κουλιεράκη, Εκόνγκ και Νάσμπεργκ, ήρθαν οι Κόλεϊ και Λόβρεν, ενώ πάντα μπορεί να δώσει λύσεις και ο «πασπαρτού» Θυμιάνης, που ο Λουτσέσκου τον υπολογίζει περισσότερο για τα χαφ παρά για τους στόπερ.

Στο κέντρο αντί του Μεϊτέ, ήρθε ο Μπακαγιόκο ενώ η πρόσθηκη του Μαντί Καμαρά αλλάζει επίπεδο τον άξονα των πρωταθλητών, με τους Σβαμπ και Οζντόεφ να είναι οι σταθερές από την περσινή σεζόν και να βοηθούν σε αυτή την μεταβατική κατάσταση του κέντρου των πρωταθλητών.

Επιλογές για όλα τα γούστα μεσοεπιθετικά

Στην τριάδα των μεσοεπιθετικών στο 4-2-3-1 του Ραζβάν Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ δείχνει (και είναι) πιο πλήρης από οποιαδήποτε άλλη χρονιά στην ιστορία. Παίκτες για κάθε γούστο, για κάθε πλάνο και κυρίως ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν σε περισσότερο από μια θέση.

Στην δεξιά πλευρά υπάρχει το δίδυμο Αντριγια Ζίβκοβιτς και Κιρίλ Ντεσπόντοφ, που εύκολα μπορούν ακόμα και κατά την διάρκειας ενός αγώνα να πάνε στην απέναντι πλευρά (ήδη το έχει δοκιμάσει ο Λουτσέσκου). Ο καθένας με τα δικά του χαρακτηριστικά και με την δική του ποιότητα, θέλουν να συνεχίσουν τον περσινό τους εσωτερικό ανταγωνισμό και να κάνουν ένα ακόμα double-double σε γκολ και ασίστ, για δεύτερη σερί σεζόν στον ΠΑΟΚ.

Στα αριστερά ο Τάισον είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά ακόμα και σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Στα 36 του ο Βραζιλιάνος περνάει μια δεύτερη νεότητα στην Τούμπα και πλέον με την παρουσία του Σόλα Σορετίρε που βρίσκεται στην αρχή της καριέρας του, έχει έναν παίκτη που μπορει να προσφέρει λύσεις ουσιαστκές. Βέβαια αρκετές φορές έχουμε δει στην αριστερή άκρη και τον Γιάννη Κωνσταντέλια, που ούτως ή άλλως ακόμα και κατά την διάρκεια αγώνων έρχεται και κλείνει αριστερά για να δημιουργεί υπεραριθμίες.

Στην θέση του επιτελικού μέσου εννοείται πως ο «Ντέλιας» αρχίζει για τα καλά φέτος ως ένας X Factor για τον ΠΑΟΚ, ενώ στην θέση μπορεί να παίξει και εκεί ο Σορετίρε, αν και αρχικά τον έχουμε δει περισσότερο στο αριστερό άκρο με τον Λουτσέσκου να πιστεύει πολύ στο ταλέντο του Άγγλου μεσοεπιθετικου. Σε αυτή την θέση θα πάρει αρκετά παιχνίδια ξανά αλλα μέχρι τον Γενάρη εντός Ελλάδας ο Τόμας Μουργκ, που έμεινε εκτός ευρωπαϊκής λίστας και είναι μια χρήσιμη λύση στα χέρια του τεχνικού τιμ.

Αυξήθηκε ο ανταγωνισμός για Κοτάρσκι

Σε ότι αφορά την θέση στην κορυφή της επίθεσης, ο ΠΑΟΚ άρχισε το καλοκαίρι με το δίδυμο Μπράντον Τόμας και Αλί Σαμάτα, ενώ πλέον έχει τέσσερις θέσεις για αυτή την θέση αφού προστέθηκαν με μεταγραφή ο Φέντορ Τσάλοφ και ο Ταρίκ Τισουντάλι. Ο Μπράντον άρχισε βασικός, τραυματίστηκε και έχασε λίγο έδαφος με τον Τισουντάλι να φαίνεται πως αυτή την στιγμή ειναι λίγο πιο μπροστά από τον Τσάλοφ σε επίπεδο προσαρμογής, ενώ πάντα στο ρόστερ υπάρχει και ο Τανζανός επιθετικός.

Κλείνοντας… ανάποδα, με τους τερματοφύλακες. Ο Δικέφαλος κράτησε τον Κοτάρσκι παρά τις «σειρήνες» και ταυτόχρονα του αύξησε και τον ανταγωνισμό εντός ομάδας, με τον Αντώνη Τσιφτσή να έρχεται αντί του Ζίβκο Ζίβκοβιτς, ως ένας γκολκίπερ με μεγάλη προοπτική και μέσα από την «τριβή» με τον Κροάτη μπορει να γίνει και ο ίδιος πολύ καλύτερος.

Σε αυτό το γκρουπ των 24 παικτών (συν τον Σαμάτα) ο Ραζβάν Λουτσέσκου εχει όλες τις επιλογές για να εφαρμοσεί τα πλάνα του, ανάλογα με τον αντίπαλο. Ειναι πολλές οι 10 (συν Κεντζιόρα, 11) μεταγραφές και ο Ρουμάνος προπονητής έχει μπροστά του μια νέα πρόκληση να καταφέρει να εντάξει στο σύνολο τους καινούργιους, ενδιαμέσως αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

https://www.sfina.gr/pio-pliris-apo-pote-o-paok/

 

Πιο πλήρης από ποτέ ο ΠΑΟΚ! Συντάκτης: Στέλιος Στεργιάδης Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 17, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.