Προσθαφαιρέσεις, «όχι», υπεραξίες και εγγύηση Λουτσέσκου: Το καλοκαίρι του ΠΑΟΚ τα είχε όλα! Αναγνωρίζοντας πρωτίστως τις όποιες καθυστερήσεις και αστοχίες παρουσιάστηκαν, στις τάξεις του ΠΑΟΚ υπάρχει σε γενικές γραμμές ικανοποίηση αλλά και ανακούφιση που απορρέει πρωτίστως από την εγγύηση που παρέχει ο Λουτσέσκου: «Όλα βέβαια θα κριθούν στο χορτάρι», σημειώνουν με νόημα οι Θεσσαλονικείς.

Ξεκινώντας από τα βασικά, η εγγύηση Λουτσέσκου δεδομένου πως βρίσκεται μόλις στον πρώτο χρόνο από τα τρία του νέου συμβολαίου, δίνει στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ηρεμία, αυτοπεποίθηση και ανακούφιση. Άλλωστε ΠΑΟΚ και Λουτσέσκου γνωρίζονται πάρα πολύ καλά πια... 

Από εκεί και πέρα, η φετινή μεταγραφική περίοδος αφήνει ένα αίσθημα ικανοποίησης, όπως φαίνεται, στους πρωταθλητές Ελλάδος, σημειώνοντας πως: «λειτουργήσαμε καλύτερα από κάθε άλλο καλοκαίρι μεταγραφικά. Φυσικά και με καθυστερήσεις και αστοχίες, αλλά υπήρχε μια σειρά και συντονίστηκαν όλοι προς μια κατεύθυνση. Έχουμε έτσι και μια ομάδα με προοπτική, με «ψαγμένες» και καλά δουλεμένες μεταγραφές, αλλά και τις προσωπικότητες για πρωταθλητισμό».

Αναλύοντας λίγο περισσότερο τη θέση των ασπρόμαυρων και ξεκινώντας από το τελευταίο, η «καλά δουλεμένη μεταγραφή» αφορά προφανώς την περίπτωση του Μαντί Καμαρά, τον πιο εμπορικό free agent της αγοράς, με τους επιτελείς του ΠΑΟΚ να προσυπογράφουν τα ρεπορτάζ του καλοκαιριού πως «αγνόησε 40-50% μεγαλύτερες προσφορές» για λογαριασμό του Δικεφάλου που κινήθηκε πολύ μεθοδικά αρχές της μεταγραφικής περιόδου. Μαζί με τον Τιεμουέ Μπακαγιόκο, ο ΠΑΟΚ αντικατέστησε τους Μεϊτέ και Μάρκος Αντόνιο.

Προχωρώντας στα τρία «καυτά» Κ του ασπρόμαυρου οικοδομήματος, ο Δικέφαλος μετρά μόνο την απώλεια του Κουλιεράκη, πουλώντας βέβαια τον Κρητικό στόπερ με χρήματα - ρεκόρ για την ιστορία του στην Βόλφσμπουργκ. Την ίδια ώρα, αρνήθηκε προτάσεις εκατομμυρίων πρωτίστως για τον Γιάννη Κωνσταντέλια, με την Σάλτσμπουργκ να κάνει πρώτη το «μπάσιμο» στις αρχές του Ιούνη. Προτάσεις έφτασαν όμως και για τον Ντόμινικ Κοτάρσκι, ένα ακόμη σήριαλ του καλοκαιριού, που δεν έβαλαν σε δεύτερες και τρίτες σκέψεις τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα, την πόρτα του Δικεφάλου «χτύπησαν» επίδοξοι... μνηστήρες για τους Ντεσπόντοφ, Μπάμπα και Μπράντον που και πάλι δεν κατάφεραν να «ταρακουνήσουν» την ομάδα. 

Αναφορικά με τις «ψαγμένες» κινήσεις του καλοκαιριού, προφανώς και από πλευράς ΠΑΟΚ φωτογραφίζονται οι περιπτώσεις των Σόλα και Τζόναθαν, με τον πρώτο να έχει σηκώσει ήδη σκόνη γύρω από το όνομά του. Όπως σημειώνουν με νόημα οι πρωταθλητές Ελλάδος: «μένουμε πιστοί στο δόγμα ότι οι ομάδες πρέπει να δημιουργούν υπεραξίες και η χώρα να αποκτήσει ποδοσφαιρικά τη φήμη ως ενδιάμεσου σταθμού προς τα top-5 πρωταθλήματα. Αν δεν έρθει αυτή η νοοτροπία θα ψωνίζουμε από μια αγορά παικτών που μας βλέπει κατώτερους και από την Τουρκία».

Προφανώς και όλα θα κριθούν στο χορτάρι και η εκεί θα αποτυπωθεί επακριβώς η δουλειά του καλοκαιριού για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς έδωσαν ένα πρώτο στίγμα των σκέψεων τους, τονίζοντας πως: «Και επειδή γίνονται πολλά θέματα για το ποιά είναι η αξία των ρόστερ στο τράνσφερμαρκτ, να ξέρετε ότι το σημαντικότερο στατιστικό στοιχείο, είναι του πόσα δαπανήθηκαν για να έχει το ρόστερ μια συγκεκριμένη αξία. Αν έχεις ένα ρόστερ 100 εκατομμυρίων αξίας, ενώ έχεις πληρώσει 150 δεν είναι και τόσο… τεχνοκρατικό».

Βεβαίως τον επίλογο της μεταγραφικής δραστηριότητας τον έβαλε ο Ιβάν Σαββίδης, αναδεικνύοντας μέσα από μία ατάκα, το σπουδαιότερο κεκτημένο του ΠΑΟΚ, την ενότητα!

«Ξέρω πολύ καλά ποιά είναι τα δυνατά μας σημεία και που υστερούμε, αλλά αυτό που έχουμε πετύχει είναι κάτι ανίκητο. Αυτό το δέσιμο μεταξύ μας, η έννοια της ομάδας και της ενότητας. Όλες οι ομάδες κάνουν την προσπάθειά τους, εμείς όμως έχουμε αυτό: το δέσιμο!»

https://www.sdna.gr/podosfairo/1234027_prosthafaireseis-ohi-yperaxies-kai-eggyisi-loytseskoy-kalokairi-toy-paok-ta-eihe

 

Προσθαφαιρέσεις, «όχι», υπεραξίες και εγγύηση Λουτσέσκου: Το καλοκαίρι του ΠΑΟΚ τα είχε όλα! Αναγνωρίζοντας πρωτίστως τις όποιες καθυστερήσεις και αστοχίες παρουσιάστηκαν, στις τάξεις του ΠΑΟΚ υπάρχει σε γενικές γραμμές ικανοποίηση αλλά και ανακούφιση που απορρέει πρωτίστως από την εγγύηση που παρέχει ο Λουτσέσκου: «Όλα βέβαια θα κριθούν στο χορτάρι», σημειώνουν με νόημα οι Θεσσαλονικείς. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 12, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.