Κριτική Κόλκα σε ΠΑΟΚ: "Καμία δικαιολογία! Είναι αφελές και επικίνδυνο... Ένας οργανισμός λοιπόν που πούλησε δύο στόπερ και άφησε ένα ελεύθερο, δεν δικαιολογείται να φτάνει στο σήμερα! Ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος, με τον ΠΑΟΚ να έχει ένα πολύ βασικό κενό στο κέντρο της άμυνας. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Την ώρα που ξεκινάω να γράφω το κείμενο, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται για ακόμη μία φορά σε διαπραγμάτευση με την Κάλιαρι. Είναι τόσες αυτές οι φορές, που αν έκαναν ένα κοινό γραφείο να τα λένε δυο φορές το χρόνο, δεν θα μου φάνταζε παράξενο.

Ο Βιετέσκα είναι η επιλογή που του έμεινε. Καμιά εικοσαριά παίκτες ενοχλήθηκαν από τον ΠΑΟΚ τις τελευταίες μέρες και ουδείς τσίμπησε. Λίγο το πρωτάθλημα, λίγο η τελευταία στιγμή, λίγο η κακιά του η τύχη την τελευταία εβδομάδα και ο ΠΑΟΚ εκτέθηκε. Προφανώς και έχει τη δυνατότητα να πάρει άλλον αν δεν προλάβει τον Πολωνό, απλά τα ρεπό του Κεντζιόρα δεν θα είναι σίγουρα τις Πέμπτες. Κάτι ανορθόδοξο για μία ομάδα του επιπέδου του ΠΑΟΚ.

Ένας οργανισμός λοιπόν που πούλησε δύο στόπερ και άφησε ένα ελεύθερο, δεν δικαιολογείται να φτάνει στο σήμερα. Και μεταξύ μας τώρα που τα λέμε, γνώριζε πως και οι τρεις περιπτώσεις πιθανότατα δεν θα συνέχιζαν στην ομάδα εδώ και μήνες.

Η παραπάνω παράγραφος, βρίσκει σύμφωνο και όλο τον ΠΑΟΚ βέβαια. Υπάρχει διάθεση αυτοκριτικής. Το μεγάλο ερώτημα είναι άλλο. Πόσο διάθεση υπάρχει για αλλαγή μοτίβου στις μεταγραφές. Το συζητάμε εξήντα άνθρωποι για το αν πρέπει να γίνει μία μεταγραφή ή όχι, δεν δουλεύει καλά είναι η αλήθεια. Όχι πως οι άλλες ελληνικές ομάδες είναι πιο γρήγορες, που κάτι σημαίνει αυτό για το επίπεδο της αγοράς. Αλλά είναι αφελές και επικίνδυνο να είσαι τόσο πίσω ως χώρα στις πιθανές επιλογές ενός καλού παίκτη και παράλληλα να χάνεις χρόνο γιατί λειτουργείς με χρονοκαθυστέρηση.

Το χειρότερο στα δικά μου μάτια, είναι πως ο ΠΑΟΚ αφού έκανε μία δουλειά μέσα στο καλοκαίρι που κάλυψε κενά, δημιούργησε χώρο για νέα πρότζεκτ και ξεκίνησε με το τρία στα τρία στο πρωτάθλημα, χαλάει την εικόνα του χωρίς ουσιαστικό λόγο. Με κάτι που θα μπορούσε να είχε λύσει εβδομάδες ίσως και μήνες πριν.

Για να επιστρέφω στον Βιετέσκα, δεν ξέρω αν θα κλείσει μέχρι το βράδυ ή όχι. Είναι ένας παίκτης ασφάλειας. Κανονικός, με στοιχεία σε φυσιολογικά επίπεδα, με καλές παραστάσεις και από τίμια σχολή. Είναι μία επιλογή που σου δίνει τη δυνατότητα του ορθολογικού ροτέισον και μέσα από τη συνολική – ομαδική δουλειά, μπορεί να γίνει και σημαντικός. Κάτι αντίστοιχο του Χατζηδιάκου.

Θα κλείσω με τον Λανουά. Αντιλαμβάνομαι πως οφείλει να προστατέψει τους διαιτητής με τον τρόπο που αυτός εκτιμά πως είναι σωστό, όμως το πρώτο δείγμα του είναι λίγο ανορθόδοξο. Και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπερασπιστεί ανθρώπους που δεν έχουν διάθεση να υπερασπιστούν τον ίδιο τους τον εαυτό. Όπως ο Ζαμπάλας με τον Πολυχρόνη.

Επίσης, όταν ο Γάλλος επιθυμεί να παίξει εκπαιδευτικά με τις φάσεις, ας χρησιμοποιήσει και αυτές που έγιναν αρκετές φορές στο Περιστέρι και έδειχναν την πρεμούρα του Ζαμπάλα να ανακόψει τις επιθέσεις του ΠΑΟΚ. Είναι ένα επικίνδυνο μοτίβο διαιτησίας αν το αφήσει να αναπτυχθεί.

Επίσης, πρέπει να αναδεικνύει διαιτησίες τύπου Κατσικογιάννη στο Καλλιθέα – Παναθηναϊκός. Που άφησε το παιχνίδι, που δε τσίμπησε στους βουτιές των παικτών των δύο ομάδων και καταλήξαμε να βλέπουμε ένα εκπληκτικό 90λεπτό των 50 τελικών προσπαθειών. 

https://www.sdna.gr/podosfairo/1231787_na-halas-tin-eikona-soy-horis-logo

 

Κριτική Κόλκα σε ΠΑΟΚ: "Καμία δικαιολογία! Είναι αφελές και επικίνδυνο... Ένας οργανισμός λοιπόν που πούλησε δύο στόπερ και άφησε ένα ελεύθερο, δεν δικαιολογείται να φτάνει στο σήμερα! Ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος, με τον ΠΑΟΚ να έχει ένα πολύ βασικό κενό στο κέντρο της άμυνας. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 04, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.