Συνεχίζει ακάθεκτος παρά την τρικλοποδιά…Κάθε αγωνιστική που περνάει με τρίποντο, είναι πετυχημένη. Και ακόμα καλύτερα όταν σκοντάφτει ανταγωνιστής. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Ο ΠΑΟΚ στον Βόλο θα μπορούσε να έχει θέματα. Είναι αυτά τα παιχνίδια που λίγο οι καινούργιοι που μπαίνουν, λίγο οι παλιοί που βαριούνται, μπορεί να σου κάτσει η κέντα.

Αν προστεθεί και ένα δίδυμο διαιτητών που δεν έχει πρόβλημα να εκτεθεί, τότε η ζημιά μπορεί να γίνει.

Απλά ο ΠΑΟΚ όπως εύστοχα είπε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, διαθέτει τον καλύτερο τερματοφύλακα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Ο Άγιος Κοτάρσκι, έδειξε πριν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα πως ο ΠΑΟΚ θα φύγει νικητής από τον Βόλο. Είχε ήδη κάνει τρεις μεγάλες αποκρούσεις, η τελευταία στο πέναλτι του Άλτμαν.

Πέναλτι βέβαια που καλά θα κάνουν να μας εξηγήσουν ο Τσαγκαράκης με τον Κουμπαράκη τι ακριβώς είδαν. Δέκα νοματαίοι στη κερκίδα ψάχναμε να δούμε τι έγινε. Στον πάγκο τα ίδια. Εδώ ίσως πρέπει να βάλουμε το σημαντικότερο κομμάτι κριτικής σε αυτό το άρθρο. Οι αντιδράσεις των παικτών στα σφυρίγματα, ανήκουν στο Ελβετικό πρωτάθλημα. Εδώ είναι Βαλκάνια.

Ο ΠΑΟΚ πάτησε καλά, ο Τάισον είπε να βάλει τις πινελιές, οι συνεργασίες με τον πολύ πιο λειτουργικό Τισουντάλι έβγαιναν όπως έπρεπε και ο ΠΑΟΚ βρήκε τις φάσεις. Μπορεί ο Ντεσπόντοφ να μη βλέπετε, αλλά το πέναλτι το κέρδισε και εκεί δεν υπήρχε Άλντμαν. Ο Σβαμπ σπάνια αστοχεί.

Το κοντέρ σταμάτησε στα τέσσερα, όταν ο Τσάλοφ πέτυχε το παρθενικό του γκολ. Καλό και αυτό γιατί έπρεπε να το βρει για να ηρεμήσει. Γιατί κακά τα ψέματα και ο Τισουντάλι δεν το βρήκε σήμερα, αλλά είχε ασίστ, ήταν παραγωγικός, κέρδισε την κόκκινη του Φεράρι.

Η είσοδος του Μπακαγιόκο ήταν ένα από τα ευχάριστα της ημέρας, μιας και έδειξε πόσο καταλυτικός μπορεί να γίνει. Το πιο εξάρι από τα χαφ μας και με την μπάλα εξαιρετικός. Έχει δρόμο ακόμη, αλλά ένα δείγμα το πήραμε.

Και κλείνοντας για το σημερινό, θα ήθελα να καταγράψω την κακή συμπεριφορά του Μπάμπα στην άμυνα. Δεν γνωρίζω πότε θα είναι έτοιμος ο Γκόμεζ και το επίπεδό του, αλλά αυτά τα παιχνίδια για τον Γκανέζο είναι αβαρίες. Καλύτερα να μη τα παίζει αν ο Μεξικάνος είναι ανώτερος του Ράφα Σοάρες.

Επόμενη στάση η πόλη που προερχόμαστε. Η Γαλατά σε εξαιρετικό φεγγάρι, με μεγάλο διπλό στη Φενέρ του Μουρίνιο, με σούπερ παίκτες στη σύνθεσή της, αλλά ΠΑΟΚ είσαι. Θα τον ψάξεις τον τρόπο να κάνεις τη ζημιά.

Μεθεπόμενη, είναι αυτή απέναντι στον Άρη στη Τούμπα. Έναν Άρη σήμερα που ήταν πολύ πιο ουσιαστικός από τον Ολυμπιακό και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του.

Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω αυτό το παιχνίδι ως το ντέρμπι του Μάκη Γκαγκάτση. Όποιος έχανε, ξέραμε ποιος θα φταίει. Όμως η διαιτησία ήταν εξαιρετική. Για την ακρίβεια ήταν η καλύτερη διαιτησία που είχε ποτέ ο Άρης σε αγώνες με τον Ολυμπιακό.

Δεν περιμένω βέβαια κάποιον Αριανό να παραδεχτεί πως στην εποχή Γκαγκάτση του συνέβη κάτι τέτοιο. Περιμένω βέβαια από Ολυμπιακό πλευρά, να πούνε πως ο διαιτητής ήταν κάπως. Και πιστεύω πως το πιστεύουν πραγματικά. Είναι το πως έχει μάθει κανείς.

Η νίκη του Άρη ήταν καθαρά ποδοσφαιρική. Είχε τον παίκτη που δημιούργησε όλες τις κρίσιμες φάσεις, τον Μανού, είχε τα στόπερ που υποδειγματικά δεν έχασαν μονομαχία μέχρι να βάλει καθυστερημένα δεύτερο φορ ο Μεντιλίμπαρ, είχε τα χαφ για να σπάσουν τη πίεση του Ολυμπιακού όταν άρχιζε αυτή να ανεβαίνει.

Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός ήταν στατικός, χωρίς ατομικές ενέργειες και εκτεθειμένος στην άμυνα στις μεταβάσεις του Άρη.

Και η εποχή χωρίς Φορτούνη – Ποντένσε συνεχίζει να δημιουργεί φόβο. Κάηκε και το πυραυλάκι με τα γκάζια Μαρινάκη την προηγούμενη εβδομάδα και η αμέσως επόμενη πίστα είναι η μουρμούρα προς τον προπονητή.

ΥΓ Είμαι πολύ περίεργος για το τι θα πει ο Λανουά για το πέναλτι του Βόλου. Γιατί να μη το σχολιάσει δεν γίνεται.

https://www.sdna.gr/podosfairo/1237081_synehizei-akathektos-para-tin-triklopodia

 

Συνεχίζει ακάθεκτος παρά την τρικλοποδιά…Κάθε αγωνιστική που περνάει με τρίποντο, είναι πετυχημένη. Και ακόμα καλύτερα όταν σκοντάφτει ανταγωνιστής. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 22, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.