Το who is who του Ντέγιαν Λόβρεν. Οι πλούσιες παραστάσεις του Κροάτη κεντρικού αμυντικού


 Ο ΠΑΟΚ στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου κινείται ενεργά για την απόκτηση του Ντέγιαν Λόβρεν, προκειμένου να καλύψει το κενό στο κέντρο της άμυνας.

Οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με την Λιόν για τον 35χρονο κεντρικό αμυντικό, που στην γεμάτη καριέρα του έχει αποκομίσει πλουσιότατες παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο.

O Λόβρεν γεννήθηκε στην Ζένιτσα -της ενωμένης τότε Γιουγκοσλαβίας- στις 5 Ιουλίου του 1989 και ξεκίνησε να μαθαίνει τα «μυστικά της μπάλας» στις ακαδημίες της Κάρλοβατς, προτού μετακομίσει σε αυτές της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ο έμπειρος στόπερ ξεχώρισε από μικρή ηλικία και το 2006 η Ντιναμό τον δάνεισε στην Ίντερ Ζάπρεσιτς, για να πάρει τις πρώτες του παραστάσεις ως επαγγελματίας, καταγράφοντας την πρώτη του σεζόν 29 συμμετοχές με 1 γκολ και 1 ασίστ.

Η Λιόν διέκρινε το ταλέντο του Κροάτη στόπερ και το 2008 δαπάνησε 9 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει με τον Κροάτη να κάνει το μεγάλο «μπαμ» στην Γαλλική ομάδα, που αποτέλεσε το διαβατήριό του για την Premier League.

Το βήμα στην Σαουθάμπτον και η καταξίωση στην Λίβερπουλ

To 2013 η Σαουθάμπτον δαπάνησε 10 εκατ. ευρώ για τον Κροάτη κεντρικό αμυντικό και την μια σεζόν που έμεινε στους «Άγιους» κατέγραψε 31 σεζόν με 2 γκολ και 1 ασίστ, κάνοντας την Λίβερπουλ να δαπανήσει 25 εκατομμύρια για την απόκτησή του.

Στους «Reds» ο Λόβρεν κατέγραψε συνολικά 185 συμμετοχές έχοντας 8 γκολ και 4 ασίστ, πανηγυρίζοντας με την Λίβερπουλ την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, ενός Champions League και ενός UEFA Super Cup.

Το καλοκαίρι του 2020 η Ζενίτ έδωσε 20 εκατ. για την απόκτηση του Λόβρεν, με τον Κροάτη να αγωνίζεται μια γεμάτη τριετία στην ρωσική ομάδα κατακτώντας τρία πρωταθλήματα, έχοντας συνολικά 63 συμμετοχές, 3 γκολ και 3 ασίστ.

Τον Ιανουάριο του 2023 ο Λόβρεν επέστρεψε στην Λιόν, με τον Κροάτη αμυντικό να φτάνει συνολικά με την γαλλική ομάδα τις 134 συμμετοχές έχοντας στο ενεργητικό του 4 γκολ και 3 ασίστ.

Η παρουσία στον τελικό του Mundial

Ο Λόβρεν έχει πλούσιες παραστάσεις και σε Εθνικό επίπεδο, αφού μετράει 78 συμμετοχές με την Κροατία, έχοντας ως highlight της καριέρας του την συμμετοχή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018 και στα ημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης τέσσερα χρόνια αργότερα στο Κατάρ.

https://inpaok.com/834556/to-who-is-who-tou-ntegian-lovren/

Το who is who του Ντέγιαν Λόβρεν. Οι πλούσιες παραστάσεις του Κροάτη κεντρικού αμυντικού Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 11, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.