Ένα πολύ καλό μάθημα για όλους στη Γλυφάδα. Ο Νίκος Μοσχοβίτης διαπιστώνει πράγματα μετά την ήττα από τον Πανιώνιο

Όπως και πριν το Περιστέρι στην πρεμιέρα, έτσι και τώρα σε κάποιες συζητήσεις, πριν την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στο ωραιότατο κλειστό της Γλυφάδας, προσπαθούσαμε να βρούμε το… πως ο ΠΑΟΚ, θα καταφέρει να αποδράσει με το διπλό. Τα δεδομένα, βέβαια, ήταν πολύ διαφορετικά, δύο εβδομάδες μετά από εκείνο το παιχνίδι. Το πιο σημαντικό, ήταν το ότι ο Πανιώνιος ήταν στη θέση του «Δικέφαλου του Βορρά», άσχετα αν είχε μεγαλύτερη πίεση για το αποτέλεσμα, ως γηπεδούχος.

Ο Άρης Λυκογιάννης και οι παίκτες του, είχαν μία εβδομάδα να προετοιμάσουν την αναμέτρηση, όπως και με το Περιστέρι, ο Μάσιμο Καντσελιέρι. Αντίθετα, στη θέση του Γιώργου Λιμνιάτη τότε, ήταν ο Ιταλός τεχνικός χθες, αφού μετά από ένα απαιτητικό ευρωπαϊκό παιχνίδι μεσοβδομάδα (με διαφορετικό αποτέλεσμα), καλούνταν να εμφανίσει μια ομάδα με την ίδια φρεσκάδα και ενέργεια χθες στη Γλυφάδα.

Δε μπορούμε να ξέρουμε αν ήταν τυχαίο ότι το χθεσινό παιχνίδι αποτέλεσε το χειρότερο εκτελεστικά για το φετινό ΠΑΟΚ. Με 18/54 εντός παιδιάς δεν κερδίζουν ομάδες άλλου επιπέδου, πόσω μάλλον ομάδες όπως οι ασπρόμαυροι. Χρησιμοποιούμε επίτηδες τη λέξη εκτελεστικά, γιατί ειδικά στα εκτελεσμένα 21 τρίποντα, τα 16-17 ήταν ανοικτά, μετά από καλές συνεργασίες. Χθες μπήκαν 5. Αντίστοιχα, στο Περιστέρι, από τα 24 εκτελεσμένα, τα 12 βρήκαν στόχο, επίσης τα περισσότερα ανοικτά και έπειτα από καλές συνεργασίες. Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, η διαφορά είναι πολύ μεγάλη.

Ο Ρέινολντς που έκανε σούπερ εμφανίσεις με Παναθηναϊκό και Πόρτο, χθες με την άμυνα του Πανιωνίου προσαρμοσμένη επάνω του, εγκλωβίστηκε. Και επειδή δεν έχει την εμπειρία ακόμα να διαχειριστεί διαφορετικά το παιχνίδι, με 2/13 σουτ… έχτισε από μία μπασκέτα ακόμα, δίπλα σε αυτές που έχουν στη Γλυφάδα. Ο Κρούζερ είχε 1/5 τρίποντα, ο Χέντερσον ήταν… αλλού, ο Φόρεστερ είναι ένα παιδί που πέρσι έπαιζε στην Α2 Γερμανίας, οπότε δεν είναι και τόσο περίεργο που με την Πόρτο είχε 15 πόντους και χθες, φαινόταν στα χαμένα.

Οι δύο έμπειροι Μπάρτλεϊ και Άπσον «κουβάλησαν» όσο μπορούσαν, από τους Έλληνες, έτσι κι αλλιώς δε μπορούν να υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις, οπότε ο Πανιώνιος με λίγο… ινδιανικό μπάσκετ, με τους ποιοτικούς του ξένους και τον Σαλούστρο, πήρε αυτό που ήθελε.

Ο ΠΑΟΚ περιόρισε με την άμυνα τους πρωταγωνιστές Νόκο και Κάναντι, αλλά ο Πανιώνιος που έχει ρίξει αρκετό χρήμα το καλοκαίρι, έβγαλε μπροστά τον Μπράουν (παλιότερα σε Προμηθέα, Παναθηναϊκό), τον Σμιθ που ξέρουμε πολύ καλά και έκανε τη δουλειά του, παίζοντας βέβαια μια άμυνα σε όλο το παιχνίδι, πάνω από τα όρια του φάουλ.

Εκεί, είναι η άλλη κουβέντα της χθεσινής αναμέτρησης. Παπαπέτρου, Θεονάς, Μηλαπίδης ήταν η διαιτητική τριάδα και αν ο ΠΑΟΚ έφτιαχνε βίντεο με φάσεις που μπορεί να διαμαρτυρηθεί, βρίσκει εύκολα πάνω από 15. Το δε ύφος του πρώτου, που από την πρώτη επίθεση, όταν ο Παπαδάκης σούταρε τρίποντο, με τον Σαλούστρο να τον στέλνει στην κερκίδα και τον έμπειρο διαιτητή (…) να κάνει παρατήρηση για τεχνική ποινή στον γκαρντ του ΠΑΟΚ, ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα από την αρχή.

Αυτός ο ΠΑΟΚ, έτσι όπως είναι τώρα, φαίνεται ότι σε βραδιές που δεν είναι κοντά ή πάνω από το 40% στο τρίποντο, ειδικά εκτός έδρας, δε θα έχει τύχη. Τώρα, αν σε κάποια φάση, προστεθεί ένας ακόμα παίκτης στην περιφέρεια, για να παίρνει αποφάσεις με τη μπάλα, δημιουργικά και εκτελεστικά, είναι μία άλλη συζήτηση. Την ενίσχυση τη θεωρούμε αναπόφευκτη, καθώς όπως σωστά ανέφερε ο Καντσελιέρι μετά τη νίκη επί της Πόρτο, είναι άλλο να μιλάμε για επιβάρυνση τον Οκτώβρη και άλλο το Γενάρη. Με 9 παίκτες ροτέισον, παιχνίδια Τετάρτη-Σάββατο, τα επίπεδα ενέργειας που απαιτεί η φιλοσοφία του Ιταλού, οδικές μετακινήσεις εντός Ελλάδας συνήθως, η επιβάρυνση είναι δεδομένη.

Αυτός ο ΠΑΟΚ επίσης, αν έχει τον αντίπαλο να… βαράει ανελέητα και ατιμώρητα τις περισσότερες φορές και σε μια απαιτητική έδρα και 50% τρίποντο να είχε χθες, πάλι δε θα κέρδιζε. Αξίζουν πραγματικά πολλά εύσημα οι «ειδικοί», που έδωσαν παράταση για έναν ακόμα χρόνο τόσο στον Παπαπέτρου όσο και στον Θεονά (γιατί και γι’αυτόν υπήρξε ανάλογη απόφαση), αφού κρίθηκαν ότι είναι σε καλή κατάσταση. Χθες απέδειξαν σε πόσο καλή κατάσταση είναι…

Υ.Γ.: Ωραία έδρα στη Γλυφάδα. Νέα Σμύρνη δεν είναι, αλλά θύμισε κάποιες παλιές, καλές εποχές χθες.

Υ.Γ. 2: Μήνα με το μήνα θα πάει και ο φετινός ΠΑΟΚ. Και ο Οκτώβριος θα ήταν πολύ καλύτερος οικονομικά, αν υπήρχε κόσμος στο Παλατάκι με τον Παναθηναϊκό. Ίσως να έμενε και κάτι για τις απαραίτητες πληρωμές αλλά και για κάτι έξτρα στην ομάδα…

Υ.Γ. 3: Χωρίς να το αναλύουμε πολύ, ας ψάξει όποιος θέλει κι έχει το χρόνο, τα παιχνίδια του Προμηθέα τα τελευταία χρόνια, στα οποία ορίζεται ο Παπαπέτρου.

https://www.paok24.com/mpasket/519663/ena-poly-kalo-mathima-gia-oloys-sti-glyfada/

 

Ένα πολύ καλό μάθημα για όλους στη Γλυφάδα. Ο Νίκος Μοσχοβίτης διαπιστώνει πράγματα μετά την ήττα από τον Πανιώνιο Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 21, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.