Πρωινός Τύπος (15/3): «Θα συζητάμε πολλά χρόνια την ανατροπή του ΠΑΟΚ»


 ΑΡΙΣ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗΣ (METROSPORT)

Από πού να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε. Αυτό το φαινόμενο, επειδή περί τέτοιου πρόκειται, δεν έχει αρχή και τέλος... Να επιχειρήσουμε μία αρχή. Ο Ζίγκμουντ Φρόιντ έχει πει: «Ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό». Παράδειγμα ο ΠΑΟΚ. Για σκοτωμένο τον είχαμε. Τώρα, που βρήκε τη δύναμη αυτή... Το ζουμί βρε, αδελφέ μετά το - κατά τον Ραζβάν Λουτσέσκου - ξεζούμισμά του; Ο Θεός κι η ψυχή προπονητών και παικτών του. Παρακολουθώντας τους δύο σούπερ πρωταγωνιστές - και κορυφαία ταλέντα στη «Γηραιά Ήπειρο» - της εκτυφλωτικά αστραφτερής παράστασης του ΠΑΟΚ... Αισθανθήκαμε λύπη για τους ανιχνευτές κολοσσιαίων ομάδων οι οποίοι πήγαν στο «Μακσιμίρ». Κι έφυγαν απογοητευμένοι. Εάν πήγαν στην Τούμπα, θα γοητεύθηκαν. Εάν δεν πήγαν; Κακό του κεφαλιού τους...

Καυτή και πύρινη Τούμπα περίμενε η Ντινάμο. Καυτή και πύρινη και ζεματιστή τους περίμενε και αυτή. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να υπερέβη το σύνηθες ταβάνι της απόδοσης ισχύος. Μπορεί προπονητές και παίκτες να υπερέβαλαν εαυτούς. Μπορεί ως άνθρωποι να κατρακυλήσαν στα έγκατα της γης. Κι ως υπεράνθρωποι να αναρριχηθήκαν στην κορυφή του Ολύμπου αλλά.. Η ατμόσφαιρα της Τούμπας, μετά από αποτελέσματα κατάρρευσης του ΠΑΟΚ, ήταν κι αυτή κομμάτι του χθεσινού φαινομένου! Για ενενήντα λεπτά... Καταγραφόταν σεισμικές δονήσεις στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Για να αναφωνήσει κάθε υγιώς σκεπτόμενος-η φίλαθλος. Μέγας είσαι ΠΑΟΚ και θαυμαστά τα έργα σου!

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΦΙΝΑΣ - ΤΑ ΝΕΑ

Όχι, δεν ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στη χθεσινή σπουδαία βραδιά του ΠΑΟΚ. Ούτε καν μέσα στους τρεις-τέσσερις που ξεχώρισαν με την απόδοσή τους. Και τι μ' αυτό; Oι αξέχαστες στιγμές θέλουν τη σφραγίδα ενός παίκτη που αποτελεί σύμβολο για την ομάδα. Εν προκειμένω, δεν θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος περισσότερο κατάλληλος από τον Αντελίνο Βιεϊρίνια για να υπογράψει τη χθεσινή ανατροπή-έπος του Δικεφάλου. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όλα κι όλα, είναι πολύ ευφυής και έπιασε το μήνυμα των ημερών. Ο κόσμος ζητούσε πρόκριση. Ποιος θα έδινε το σύνθημα μέσα στον αγωνιστικό χώρο; O Bιεϊρίνια. Έχει εδώ και περίπου δύο μήνες συμπληρώσει τα 38 του χρόνια ο Πορτογάλος, οδεύει προς την ποδοσφαιρική σύνταξη και η κλεψύδρα γύρισε ανάποδα. Δυνάμεις του λείπουν, πίστη όμως έχει να δανείσει σε όλους. Από δεξιά δεν είδαμε τις κούρσες άλλων εποχών. Πέρασαν αυτά ανεπιστρεπτί. Έδωσε, όμως, τον τόνο. 

Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και ειδικά στο πρώτο 45λεπτο κατάφερε να εξασφαλίσει ένα προβάδισμα τριών γκολ που εν τέλει αποδείχθηκε καθοριστικό. Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, παρά τις μεγαλοστομίες του νέου της προέδρου, του Βέλιμιρ Ζάετς, ήταν αντίπαλος που ο ΠΑΟΚ μπορούσε να αποκλείσει. Αποδείχθηκε περίτρανα. Οι οκτώ του Κόνφερενς Λιγκ είναι μία πραγματικότητα αυτή και στην Τούμπα ζουν στιγμές που θέλουν όχι μόνο να είναι αντίστοιχες της προ δύο ετών πορείας, αλλά σημαντικότερες. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ - SPORTDAY

Θα συζητάμε για χρόνια τη μεγάλη ανατροπή που πέτυχε ο ΠΑΟΚ. Με μια εμφάνιση μεγάλης ομάδας στο πρώτο ημίχρονο, κονιορτοποίησε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και της έβαλε τρία γκολ ενώ θα άξιζε να της βάλει αλλά δύο. Κάθε επίθεση των γηπεδούχων μύρισε γκολ. Ο Τάισον έλυνε κι έδενε την ώρα που ο Μεϊτέ κυριαρχούσε στο κέντρο του γηπέδου. Παρακολουθήσαμε μία ποδοσφαιρική ραψωδία που στον επίλογος της έγραφε πρόκριση στα προημιτελικά. 

Παρακολουθήσαμε μια ομάδα οι προικισμένοι παίκτες της οποίας έπαιζαν με ασίγαστο πάθος ο ένας για τον άλλον. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε την ανατροπή κυρίως διότι πίστεψε και κατάφερε να… πείσει τους αντιπάλους του ότι μέσα στην Τούμπα δεν είχαν τύχη. Ο Ραχμάν Μπάμπα έδειξε ότι είναι αριστερός μπάλα μεγάλου βεληνεκούς και ο Κίριλ Ντεσπόντοφ με το φοβερό κοντρόλ σφράγισε την πρόκριση κερδίζοντας το πέναλτι. Σκεφτείτε πόσο σπουδαίο ρόστερ μπορεί να έχει μία ομάδα όταν φέρνει τον Βούλγαρο παικταρά από τον πάγκο του.

https://www.sdna.gr/podosfairo/1179945_proinos-typos-15/3-axehasto-epos-toy-olympiakoy-tha-syzitame-polla-hronia-tin

Πρωινός Τύπος (15/3): «Θα συζητάμε πολλά χρόνια την ανατροπή του ΠΑΟΚ» Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Μαρτίου 15, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.