Το προφίλ της Κλαμπ Μπριζ: Έμεινε πίσω εγχώρια αλλά... δεν χαρίζεται στην Ευρώπη (vids). «Αποστολή στη Μπριζ» έβγαλε η κληρωτίδα για τον ΠΑΟΚ που ως άλλος... Κόλιν Φάρελ στη γνωστή ταινία θα επιδιώξει να πάει στη Φλάνδρα για να κάνει τη δουλειά και να πετάξει για πρώτη φορά στους «4» του Europa Conference League.

Η ιστορία της > Η ομάδα της Φλάνδρας ιδρύθηκε το 1891 με ονομασία «Brugsche Football Club» και έπειτα από την απόσχιση μελών, ιδρύθηκε ένας νέος σύλλογος με το όνομα «Football Club Brugeois». Δύο χρόνια αργότερα, οι δύο σύλλογοι ενώθηκαν με την πρώτη να απορροφά τη δεύτερη κάνοντας έναν ενιαίο και το 1972 υιοθετήθηκε η σημερινή της ονομασία. 

Το παλμαρέ

-18 πρωταθλήματα Βελγίου

-11 κύπελλα Βελγίου

-17 βελγικά Super Cup

-Φιναλίστ στο κύπελλο UEFA της σεζόν 1975-76 (σ.σ έχασε το τρόπαιο σε διπλά παιχνίδια από τη Λίβερπουλ) και αντίστοιχα στο ευρωπαϊκό κύπελλο της σεζόν 1977-78 (σ.σ ηττήθηκε στον τελικό του «Wembley» με 1-0, ξανά από τη Λίβερπουλ).

Το στάδιο

H Kλαμπ Μπριζ αγωνίζεται στο «Jan Breydelstadion», χωρητικότητας 29,062 θέσεων. Κατασκευάστηκε το 1975 και πήρε το όνομά του από τον Γιαν Μπρέιντελ, έναν υποκινητή των λεγόμενων «Bruges Matins» στην εξέγερση που οδήγησε στη μάχη των «Χρυσών Σπιρουνιών», ανάμεσα στον βασιλικό στρατό της Γαλλίας και των ανεξάρτητων πόλεων στην Κομητεία της Φλάνδρας.

Σημειώνεται πως το 2015 άλλαξε ο αγωνιστικός χώρος με τους Βέλγους να φέρνουν υβριδικό τάπητα από την Ιταλία, ένα μείγμα φυσικού και τεχνητού γρασιδιού ενώ αποτελεί και την έδρα της έτερης ομάδας της πόλης, Σερκλ Μπριζ.

Η περσινή πορεία σε Βέλγιο και Ευρώπη

Πέρσι τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος (9 πόντους πίσω από την πρωταθλήτρια Αντβέρπ) ενώ στο κύπελλο αποκλείστηκε στους «16» με βαριά ήττα 1-4 από τη Σιντ Τρούιντεν στην έδρα της. Αναφορικά με την Ευρώπη αγωνίστηκε στους ομίλους του Champions League και τερμάτισε 2η με 11 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Πόρτο (12) για ν' αποκλειστεί στα νοκ άουτ από τη Μπενφίκα με δύο ήττες (2-0 στο Βέλγιο και 5-1 στο «da Luz»). Σημειώνεται ωστόσο πως κατάφερε να κατακτήσει το Super Cup στην αρχή της σεζόν κερδίζοντας με 1-0 την τη Γάνδη.

Τα φετινά πεπραγμένα

Στο σήμερα, οι «μπλάου-σβαρτ» (μπλε-μαύροι) βρίσκονται στην 3η θέση του βελγικού πρωταθλήματος με 51 βαθμούς, 12 πίσω από τη 2η Άντερλεχτ και 18 αντίστοιχα από την πρωτοπόρο Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ με μία αγωνιστική να απομένει πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας με φόντο τα play-off.

Όσον αφορά το βελγικό κύπελλο, η Κλαμπ Μπριζ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά αλλά αποκλείστηκε από την Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ. 

 

Πηγαίνοντας στην Ευρώπη, η ευρωπαϊκή αντίπαλος του ΠΑΟΚ ξεκίνησε από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League όπου και απέκλεισε την δανέζικη Άαρχους για ν' ακολουθήσει αντίστοιχα στον 3ο η ισλανδική Ακουρέιρι και στα play-off ήρθε το εμπόδιο της Οσασούνα.

 
 
 
Με νίκη (1-2) στην Παμπλόνα και ισοπαλία στη Μπριζ, ήρθε η πρόκριση στους ομίλους της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
 
 

Εκεί, το σύνολο του Ρόνι Ντέιλα κληρώθηκε με τις Μπόντο Γκλιμτ, Μπεσικτάς και Λουγκάνο κάνοντας περίπατο με 5 νίκες και μία ισοπαλία κατακτώντας 16 βαθμούς και την πρωτιά.

 
 
 
 
 

Στη φάση των «16» ήρθε το εμπόδιο της Μόλντε με τους Νορβηγούς ν' αποδεικνύονται σκληρό καρύδι καθώς επικράτησαν με 2-1 στην έδρα τους ωστόσο ηττήθηκαν στη ρεβάνς του «Jan Breydel» με 3-0.

Το ευρωπαϊκό παρελθόν απέναντι στον ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ και Κλαμπ Μπριζ διασταυρώθηκαν τη σεζόν 2010-11 στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Europa League. Κατά την πρεμιέρα, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο «Jan Breydel» με τον πρώην παίκτη του Άρη, Ντόρζε Κουεμάχα ν' ανοίγει το σκορ (61') και οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν με τον Στέλιο Μαλεζά (78').

Αντίστοιχα για την 5η αγωνιστική, το σύνολο του Μάκη Χάβου άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό γκολ του Αντελίνο Βιεϊρίνια (25') ενώ η ομάδα του Άντρι Κόστερ ισοφάρισε δια ποδός Στέφαν Σκέποβιτς.

Για την ιστορία ο «Δικέφαλος» τερμάτισε στη 2η θέση του γκρουπ με 11 πόντους και προκρίθηκε πίσω από τη Βιγιαρεάλ (12) με 3η τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ (7) και τελευταία την Κλαμπ Μπριζ (3).

To βελγικό παρελθόν του Δικεφάλου

Φάση των «16» Europa Conference League

17/3/22 Γάνδη - ΠΑΟΚ 1-2

10/3/22 ΠΑΟΚ - Γάνδη 1-0

;Φάση ομίλων Europa League

2/12/10 ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ 1-1

16/9/10 Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ 1-1

Πρώτος προκριματικός γύρος κυπέλλου UEFA

2/10/91 Μέχελεν - ΠΑΟΚ 0-1

18/9/91 ΠΑΟΚ - Μέχελεν 3-2

Πρώτος προκριματικός γύρος Inter-Cities Fairs Cup

20/9/1967 Λιέγη - ΠΑΟΚ 3-2

13/9/1967 ΠΑΟΚ - Λιέγη 0-2
 

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες

Σιμόν Μινιολέ (Βέλγιο)

Νορντίν Τζάκερς (Βέλγιο)

Γιόζεφ Μπούρσικ (Αγγλία)

Αμυντικοί

Ζοέλ Ορντoνέζ (Εκουαδόρ)

Ντένις Οντόι (Γκάνα)

Μπγιόρν Μείγερ (Ολλανδία)

Ντέντρικ Μπογιάτα (Βέλγιο)

Έντερ Μπαλάντα (Κολομβία)

Μπράντον Μέχελε (Βέλγιο)

Μέσοι

Ούγκο Βετλέσεν (Βέλγιο)

Ράφαελ Ονιεντίκα (Νιγηρία)

Χανς Βανάκεν (Βέλγιο)

Κάσπερ Νίλσεν (Δανία)

Μαξίμ Ντε Κάιπερ (Βέλγιο)

Επιθετικοί

Αντρέας Σκοβ Όλσεν (Δανία)

Μίχαλ Σκόρας (Τσεχία)

Φεράν Γιούντγκλα (Ισπανία)

Βίκτορ Μπαρμπέρα (Ισπανία)

Αντόνιο Νούσα (Νορβηγία)

Σίον Χόμα (Ιαπωνία)

Φίλιπ Ζινκερνάγκελ (Δανία)

Ίγκορ Τιάγκο (Βραζιλία)

Tα αστέρια των Βέλγων

Ο 24χρονος Δανός δεξιός εξτρέμ Αντρέας Σκοβ Όλσεν με χρηματιστηριακή αξία στα 18 εκατ. ευρώ έχει πετύχει καθοριστικά γκολ στην τρέχουσα σεζόν. Συνολικά έχει απολογισμό 22 τερμάτων σε 46 συμμετοχές, αλλά και 8 ασίστ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στο σκοράρισμα ο 22χρονος Βραζιλιάνος στράικερ Ίγκορ Τιάγκο με 26 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Πρόκειται για το επιθετικό δίδυμο που θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα ο ΠΑΟΚ. Από κοντά και ο 23χρονος Βέλγος αριστερός μπακ-χαφ Μαξίμ ντε Κάιπερ, ο οποίος έχει 12 ασίστ στο ενεργητικό του.

H εντεκάδα

Στην τελευταία αναμέτρηση κόντρα στη Μόλντε (15/3), ο Ρόνι Ντέιλα παρέταξε την ομάδα του σε σύστημα 4-4-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Μινιολέ ενώ από τα δεξιά προς τ' αριστερά της άμυνας αγωνίστηκαν οι Ντε Κάιπερ, Ορντονέζ, Μέχελε και Μέιγερ. Κεντρικά χαφ ήταν οι Βανάκεν (δεξιά) - Οντιεντίκα (αριστερά) και πλάγια στην τετράδα του κέντρου έπαιξαν οι Σκοβ Όλσεν (δεξιά) - Βετλέσεν (αριστερά). Τέλος το επιθετικό δίδυμο για τη βελγική ομάδα απάρτιζαν οι Ίγκορ Τιάγκο (δεξιά) και Γιούντγκλα (αριστερά).

https://www.sdna.gr/podosfairo/1180030_profil-tis-klamp-mpriz-emeine-piso-eghoria-alla-den-harizetai-stin-eyropi-vids

 

Το προφίλ της Κλαμπ Μπριζ: Έμεινε πίσω εγχώρια αλλά... δεν χαρίζεται στην Ευρώπη (vids). «Αποστολή στη Μπριζ» έβγαλε η κληρωτίδα για τον ΠΑΟΚ που ως άλλος... Κόλιν Φάρελ στη γνωστή ταινία θα επιδιώξει να πάει στη Φλάνδρα για να κάνει τη δουλειά και να πετάξει για πρώτη φορά στους «4» του Europa Conference League. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Μαρτίου 15, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.